Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet
  "Kristin E skrev:
Tenker mest på at gelen gir så god smak :) Kunne jo testet med å legge gelelokk på toppen, vel å merke hvis resten av kaka er "tett" av philadelphia og kesam :D

I min yndlings-"usunne" ostekake brukes lettrømme, kremfløte, kremost, melis og sitrongele. Så jeg går for tiden og filosoferer litt over hvordan denne kan "sunnifiseres" Noen gode forslag?? :)

Rømme = kesam

Kremost = Philadelphia 12%

Melis = Sukrin

Sitrongele = Sitronjuice, sukrin og gelatin

Fløte = ??

Fortsetter under...

Gjest Gjest
Skrevet

Tja, hva med vikingmelk eller soyafløte i stedet for vanlig kremfløte? Hvor mye sunnere det er kan vel diskuteres, men det har i alle fall en noe lavere næringstetthet.

Skrevet
  "Olaf Ghanizadeh skrev:
Rømme = kesam

Kremost = Philadelphia 12%

Melis = Sukrin

Sitrongele = Sitronjuice, sukrin og gelatin

Fløte = ??

My thoughts too :) Evt. Funlight Lemon Lime gele :) Fløte-erstatning er jo en utfordring ja, hihi

Skrevet
  "Frida Enea skrev:
Tja, hva med vikingmelk eller soyafløte i stedet for vanlig kremfløte? Hvor mye sunnere det er kan vel diskuteres, men det har i alle fall en noe lavere næringstetthet.

Ikke dumt forslag :):thumbsup:

  • 2 uker senere...

Annonse

Skrevet
  "Thomas HardyBoy Rossland skrev:
Fantastisk at mange prøver denne kaka her! legger ut noen bilder av resultatet til folket =D

[ATTACH]32186[/ATTACH][ATTACH]32187[/ATTACH][ATTACH]32188[/ATTACH][ATTACH]32189[/ATTACH]

Damn you!! Fikk tidenes cravings nå... :wub:

Skrevet
  "Thomas HardyBoy Rossland skrev:
går vel ann å tine den? eller? :/

prøvde å tine den, men når kaka begynner å renne litt igjen (smelter) ødelegges bunnen ganske mye... pluss jeg prøvde å tine den i over 2 dager før jeg gav opp :p

Annonse

  • 1 år senere...
Skrevet
  "Thomas HardyBoy Rossland skrev:
Da har jeg surra litt på kjøkkenet i dag... å dette ble resulatet ;)

Ostekake v2.0:

Bunn 22cm form:

80 g store havregryn

20 g hakket mandel

60 g sukrin

Fremgangsmåte:

Spray formen med Fry Light eller lignende og bland havregryn, mandler og halvparten av sukrinet i en kakeform, så drysser du over resten av sukrinet når alt er fordelt, stekes i ovn på 175 grader i ca 15 min. Ta ut og avkjøl.

Ostemasse:

2 poser eldorado sukkerfri gele (denne er bringebær smak)

2 bokser cottage cheese ( brukte vanlig da butikken ikke hadde den nye magre)

Fremgangsmåte:

Kok opp geleposene med 8 dl vann, avkjøl når alt er løst opp.

Når gele vannet er avkjølt kjører du 2 bokser cottage cheese og gele vannet i en blender så du får en fin ostemasse, dette kan også gjøres med andre "mosemetoder". Bland godt!!!

Ostemassen helles så over formen med bunnen i, så kan den settes i fryseren i ca 2 timer.

Note: Det rant litt gele ut av bunnen på forma mi, men dette har ingen effekt på ostemassen, så hvis det skjer, så ingen bekymring ;)

Løsne formen forsiktig, vær tolmdig, den løsner ;)

...... og ja... den smaker KONGE!!!

TIPS: Denne er laget med sukkerfri gele fra eldorado bringebærsmak. Lag gele på fun light, å lag din egen versjon! kanskje en dobbel eller trippel smak ostekake?? ;)

[ATTACH]25803[/ATTACH][ATTACH]25805[/ATTACH][ATTACH]25806[/ATTACH][ATTACH]25807[/ATTACH]

Næringsinnhold:

1058 kcal

107 g Proteiner

59 g Karbohydrater

43 g Fett

Pr stykke hvis deles på 8:

132 kcal

13 g Proteiner

7 g Karbohydrater

5 g Fett

Går det ann og bytte ut gelen med frystebringebær og mikse bringebær og cottage cheese sammen og tilsette gelatin tror du? :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...