Gå til innhold

Gi meg din beste oppskrift på: Fiskegrateng


Jane

Anbefalte innlegg

Har lenge hatt lyst til å lage fiskegrateng men har aldri fått meg selv til å gjøre det. Nå er det virkelig på tide å gjøre noe med det.

Jeg har ikke mange kriterier å komme med. Sunn, halvsunn eller "usunn" om man kan kalle fiskegrateng det. Eneste er at oppskrifta må ha blitt laget før, og er god. For jeg hater å lage etter uprøvde oppskrifter som "skal være gode". ;)

hjemmelaget-fiskegrateng_450x320.jpg

Så kom igjen folkens. Gi meg deres beste fiskegratengoppskrifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mannens:

600g torsk eller sei (frossen må tines) i passe biter

Så mye makaroni du føler for, helst grov

Hvit saus, krydret med salt, pepper og muskat

Rør inn hakket purre

Pisk 3 eggehvitter stive

Bland inn eggeplommene i sausen, etter at den er tatt av varmen

Bland makaroni og saus i en form

Trykk fiskebitene ned i makaronisausblandingen

Bre eggehvittene over

Brødkrumme over eggehvittene

Stekes på 200-225 grader i 18-20 minutter

Bon apetit!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh denne er så god ! :)

600 g torsk

Samme som KristineH skriver; Så mye makaroni du vil, men bruk fullkorn. Det smaker best

Lag hvit saus av melk, mel og smør og fyll i med salt pepper og muskat.

Trekk fisken i saltvann for så å blade alt sammen i en stor bolle. Det sto noe om å piske noen egg stive og skjære de inn men etter min mening fungerte det og bare blande eggene sammen med resten av røra :blush:

Hiv på strøkavring og stek i 20 min på 220 grader

Lenke til kommentar
Del på andre sider

fullkornsmakaroni, tunfisk (eller annen fisk/reker), løk, små biter brokkoli/blomkål.

Lag meljevning av skummet melk og byggmel.

Bland alt og ha i form.

Knus rivyta i små biter og bland med lettost og strø over toppen.

Hiv inn i ovnen til osten er gyllen, gryta er varm.

Nomnom! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Jeg liker å kombinere torsk og laks i fiskegrateng. Jeg lager stort sett to varianter.

Torsk (eller 50/50 torsk og laks) (kan gjerne være rå, da må sausen være ganske tykk)

Hvit saus krydret med muskat (og gjerne laget uten smør, bare melk og hvetemel)

Fullkornmakaroni

Eggeplommer

Stivpiskete eggehviter som skjæres i til slut

Raspet ost på toppen

Variant 2 er ganske lik, men uten makaroni. Da har jeg poteter skåret i skiver i stedet. Et lag poteter, fisk, hvit saus (med eller uten egg, begge funker), et nytt lag poteter, litt mer saus, og raspet ost.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...