Gå til innhold

Protein eller ei?


Sava

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg er ei jente på 158 cm som etter graviditet veide litt over 70 kg, 15 kg mer enn normalt. Jeg begynte å slanke meg med vektklubben i begynnelsen av januar og har nå gått ned 10 kg. Målet er å gå ned 10 kg til og nå 50 kg, BMI 20, i juni. Alt har så langt gått etter planen, med en kg av hver uke.

Jeg har alltid passet på å ligge innenfor vektklubbens anbefaling av fordeling av næringsstoffer. 50-60 % karbohydrater, 10-20 % protein og 25-35 % fett. Jeg begynte å trene styrke og kondisjon når jeg begynte å slanke meg, og har fått veldig stor interesse for fitness og muskelbygging. Nå for tiden trener jeg crossfit men får opplæring i nytt program på mandag. Jeg har merket at styrketreningen har stagnert, ja jeg står for øyeblikket på stedet hvil. 110 kg benpress og 17 kg skrå benkpress er like tungt hver gang. Faktisk så følte jeg meg nesten litt svakere i dag enn forige treningsøkt.

Så nå lurer jeg på om jeg burde øke proteininntak til 40 - 50 % og minke på karbohydratene, eller om jeg bør fokusere mer på kaloriforbrennende trening og så begynne å spise mer og fokusere på muskelbygging etter at jeg har nådd 50 kg?

Blir kjempeglad for noen gode råd =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

120 - 150 gram proteiner er det du bør få i deg med din kroppsvekt. Bare 10-20% proteiner på diett så vil en garantert miste muskler etterhvert og da er det ikke rart styrken går ned igjen.

Nå når du har kommet så langt så bør du også legge opp til et litt mer moderat underskudd. Går du ned 0,5 kg i uken er det nok, og da har du større sjanse for å bygge litt muskler og bli sterkere underveis.

Gratulerer med bra nedgang så langt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har alltid passet på å ligge innenfor vektklubbens anbefaling av fordeling av næringsstoffer. 50-60 % karbohydrater, 10-20 % protein og 25-35 % fett.

Så nå lurer jeg på om jeg burde øke proteininntak til 40 - 50 % og minke på karbohydratene, eller om jeg bør fokusere mer på kaloriforbrennende trening og så begynne å spise mer og fokusere på muskelbygging etter at jeg har nådd 50 kg?

Hvis vektklubben anbefaler 10-20 % proteiner så er det helt håpløst. Legg deg mye høyere enn det.

Styrketrening bør du gjøre uansett om du skal ned eller opp i vekt. Begynn helst så fort som mulig.

"Kaloriforbrennende trening" (jeg regner med du mener kondisjonstrening) er egentlig ikke nødvendig for vektnedgang så lenge du har kontroll på kostholdet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for gode råd! Da skal jeg endre vektprogrammet mitt til 500 gram vekttap i uken og begynne å spise røkelaks med kokte eggehviter på grovbrød til frokost. Så blir det forhåpentligvis muskler av meg til slutt! :D Så får jeg se om jeg kutter ut tredemølla når jeg er på trening og holder meg til en til to timers trilletur om dagen, eller om jeg fortsetter med kondisjonstreningen og øker på kaloriinntaket hvis jeg går ned mer enn 500 gram i uken. Spent på å se hvordan det går.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var ved siden av, hovedinnholdet var ontopic. Politisk korrekthet blir holdt høyt i hevd her forstår jeg? ELLER? :confused:

Og ON TOPIC: Egg bør spises med plommen. Der er så tett med vitaminer at det burde vært anbefalt av myndighetene å spise et egg om dagen. Samtidig så er biotilgjengelighet fra egg optimal, nær sagt ALT blir utnyttet.

Laks er fett, bokstavelig talt. Den bra sorten av det. Samtidig synes de fleste at det "schmacker godt" :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...