Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Er det noen som har noe tips til ingredientser som kan gjøre baksten min saftigere? Blir ofte litt mursteinaktig tørr konsistens på maten. Vil raspa gulrøtter hjelpe? Andre grønnsaker?

Det må være glutenfrie og meierifrie produkter :(

Baker som oftest med proteinpulver, kokos/mandelmel, fiberhusk, egg, soyamelk og søtning.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

Er det noen som har noe tips til ingredientser som kan gjøre baksten min saftigere? Blir ofte litt mursteinaktig tørr konsistens på maten. Vil raspa gulrøtter hjelpe? Andre grønnsaker?

Det må være glutenfrie og meierifrie produkter :(

Baker som oftest med proteinpulver, kokos/mandelmel, fiberhusk, egg, soyamelk og søtning.

Kommer også litt an på hvor mye tørrvare du bruker. Det skal mindre mandelmel, kokosmel og proteinpulver til for å få samme resultat som vanlig mel, så for mye vil gi "mursteinsaktig og tørr konsistens"....

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208770
Del på andre sider

Kommer også litt an på hvor mye tørrvare du bruker. Det skal mindre mandelmel, kokosmel og proteinpulver til for å få samme resultat som vanlig mel, så for mye vil gi "mursteinsaktig og tørr konsistens"....

Skal absolutt prove ditt forslag om squash (elsker jo squash!).

Har ogsaa hort om bonner i bakst.. skal prove den ogsaa.

Ang mengde mel: problemet er at i det jeg tar roren i ovnen saa er den helt rennende, men i det det steker saa torker det helt opp. Om jeg skal ha mindre kokos/mandelmel i saa blir det jo bare saus? Eller?

Kanskje jeg skal prove en kombo: litt mindre torrvare og tilsette squash og/eller bonner.

Squash vil jeg tro gir fra seg en del vaeske.. men hva med bonner? Vil det suge til seg vaeske?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208833
Del på andre sider

Først og fremst vil jeg si at jeg ikke har noen fasit, og baserer mine svar utifra logikk. Men jeg har noen timers "erfaring" med eksoerimentering på kjøkkenet da....

Ang mengde mel: problemet er at i det jeg tar roren i ovnen saa er den helt rennende, men i det det steker saa torker det helt opp.

Om jeg skal ha mindre kokos/mandelmel i saa blir det jo bare saus? Eller?

Hvis sluttproduktet (det stekte bakverket) er for tørt, må man tilsette mer væske eller redusere på melmengden. Ikke "bry" deg så mye om hvordan røra er, det er jo ikke den du skal spise.

Ta et eksempel. "tradisjonell" pizzabunn som lages med en fast deig. Men det er jo mulig å lage en pizzabunn med en løs deig også. Glutenfrie deiger er ofte (alltid?) løse i konsistensen, men den ferdigstekte bunnen er fast og fin.

Det som kan skje, er at produktet ikke henger like godt sammen, og da må man tilsette mer fiberhusk eller evt. mer egg. Fiberhusk suger til seg væske og binder deigen sammen. Egg stivner, og binder på den måten deigen sammen.

Prøv deg frem, det er det aller beste. Det går jo an å lage den røren du nettopp lagde, men dele den i tre, for så å gjøre ulike endringer på alle delene. Basert på resultatet kan du se hva som ga best effekt, for så videre å evt endre ingrediensene litt til neste gang. Et muffinsformbrett fungerer utmerket til å eksperimentere i, bare husk hvor du tilsatte hvilken deig ;)

Kanskje jeg skal prove en kombo: litt mindre torrvare og tilsette squash og/eller bonner.

Squash vil jeg tro gir fra seg en del vaeske.. men hva med bonner? Vil det suge til seg vaeske?

Squash vil nok gi fra seg litt væske, men "problemet" her er jo at deigen er for tørr, og da er det jo nettopp det du vil. Altså mer fuktighet til deigen.

Bønner vil jeg tro er mer eller mindre "nøytralt". Altså at det verken suger til seg eller gir fra seg væske.

Nå fikk jeg grusomt lyst til å eksperimentere på kjøkkenet kjenner jeg :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208871
Del på andre sider

Annonse

Har du testet pofiber og johannesbrødkjernemel? For å binde med noe annet enn fiberhusk? Og hva med kesam el CC og kefir el creme fraiche i noe av de flytende ingrediensene?

Har ei venninne som tipset om appelsinjuice i stedet for noe av vannet dersom du baker med mye grovt/frø/korn i, for mer myk bakst :thumbsup:

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210563
Del på andre sider

Jeg bor i England så har ikke tilgang på Pofiber. Skal til Norge en tur om 2 uker, så da skal jeg kjøpe med :)

JBKM bruker jeg en del, men føler den binder sammen uten å gi noe særlig saftig konsistens til maten.

Vil helst unngå meieriprodukter da magen ikke helt er med på de notene. Men appelsinjuice høres jo veldig interessant ut.. kanskje jeg skal prøve det? :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210564
Del på andre sider

Jeg bor i England så har ikke tilgang på Pofiber. Skal til Norge en tur om 2 uker, så da skal jeg kjøpe med :)

JBKM bruker jeg en del, men føler den binder sammen uten å gi noe særlig saftig konsistens til maten.

Vil helst unngå meieriprodukter da magen ikke helt er med på de notene. Men appelsinjuice høres jo veldig interessant ut.. kanskje jeg skal prøve det? :)

Jeg har ikke selv testet å bake med juice, men makes sense :) Og det skader jo ikke å prøve!

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210579
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...