siljes87 Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Er det noen som har noe tips til ingredientser som kan gjøre baksten min saftigere? Blir ofte litt mursteinaktig tørr konsistens på maten. Vil raspa gulrøtter hjelpe? Andre grønnsaker? Det må være glutenfrie og meierifrie produkter Baker som oftest med proteinpulver, kokos/mandelmel, fiberhusk, egg, soyamelk og søtning. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Jeg synes det hjelper å ha deigen så klissete som mulig når man skal bake glutenfritt, men det betyr at man må steke i en form. Men tar gjerne imot gode tips her selv også Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208495 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krembolle Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Hva med å blande i knuste linfrø? Så i en annen matlagingstråd at noen brukte hvite bønner. Husker ikke navnet på tråden da selvfølgelig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208574 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Squash! Gjør bakverket saftigere uten å tilføre uønsket smak (så sant man ikke bruker for mye, men det skal mye til tror jeg). Squash inneholder i tillegg lite kalorier - win win situasjon! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208606 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mariann U.W. Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Hmm, fiberhusk SKAL jo gjøre baksten saftigere da..? Kanskje bruke mer av det? Ellers kan du jo ha litt mer av det våte om det er mulig Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208729 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IngunnE Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Grønnsaker, frukt og bær. Bønner er også en fin måte å få et saftigere og smakfult resultat! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208761 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Er det noen som har noe tips til ingredientser som kan gjøre baksten min saftigere? Blir ofte litt mursteinaktig tørr konsistens på maten. Vil raspa gulrøtter hjelpe? Andre grønnsaker? Det må være glutenfrie og meierifrie produkter Baker som oftest med proteinpulver, kokos/mandelmel, fiberhusk, egg, soyamelk og søtning. Kommer også litt an på hvor mye tørrvare du bruker. Det skal mindre mandelmel, kokosmel og proteinpulver til for å få samme resultat som vanlig mel, så for mye vil gi "mursteinsaktig og tørr konsistens".... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208770 Del på andre sider Flere delingsvalg…
siljes87 Skrevet 16. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 16. mars 2012 Kommer også litt an på hvor mye tørrvare du bruker. Det skal mindre mandelmel, kokosmel og proteinpulver til for å få samme resultat som vanlig mel, så for mye vil gi "mursteinsaktig og tørr konsistens".... Skal absolutt prove ditt forslag om squash (elsker jo squash!). Har ogsaa hort om bonner i bakst.. skal prove den ogsaa. Ang mengde mel: problemet er at i det jeg tar roren i ovnen saa er den helt rennende, men i det det steker saa torker det helt opp. Om jeg skal ha mindre kokos/mandelmel i saa blir det jo bare saus? Eller? Kanskje jeg skal prove en kombo: litt mindre torrvare og tilsette squash og/eller bonner. Squash vil jeg tro gir fra seg en del vaeske.. men hva med bonner? Vil det suge til seg vaeske? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Først og fremst vil jeg si at jeg ikke har noen fasit, og baserer mine svar utifra logikk. Men jeg har noen timers "erfaring" med eksoerimentering på kjøkkenet da.... Ang mengde mel: problemet er at i det jeg tar roren i ovnen saa er den helt rennende, men i det det steker saa torker det helt opp. Om jeg skal ha mindre kokos/mandelmel i saa blir det jo bare saus? Eller? Hvis sluttproduktet (det stekte bakverket) er for tørt, må man tilsette mer væske eller redusere på melmengden. Ikke "bry" deg så mye om hvordan røra er, det er jo ikke den du skal spise. Ta et eksempel. "tradisjonell" pizzabunn som lages med en fast deig. Men det er jo mulig å lage en pizzabunn med en løs deig også. Glutenfrie deiger er ofte (alltid?) løse i konsistensen, men den ferdigstekte bunnen er fast og fin. Det som kan skje, er at produktet ikke henger like godt sammen, og da må man tilsette mer fiberhusk eller evt. mer egg. Fiberhusk suger til seg væske og binder deigen sammen. Egg stivner, og binder på den måten deigen sammen. Prøv deg frem, det er det aller beste. Det går jo an å lage den røren du nettopp lagde, men dele den i tre, for så å gjøre ulike endringer på alle delene. Basert på resultatet kan du se hva som ga best effekt, for så videre å evt endre ingrediensene litt til neste gang. Et muffinsformbrett fungerer utmerket til å eksperimentere i, bare husk hvor du tilsatte hvilken deig Kanskje jeg skal prove en kombo: litt mindre torrvare og tilsette squash og/eller bonner. Squash vil jeg tro gir fra seg en del vaeske.. men hva med bonner? Vil det suge til seg vaeske? Squash vil nok gi fra seg litt væske, men "problemet" her er jo at deigen er for tørr, og da er det jo nettopp det du vil. Altså mer fuktighet til deigen. Bønner vil jeg tro er mer eller mindre "nøytralt". Altså at det verken suger til seg eller gir fra seg væske. Nå fikk jeg grusomt lyst til å eksperimentere på kjøkkenet kjenner jeg Kristin Charm 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208871 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Har sett flere plasser at hvite bønner anbefales, ja. De gir visstnok et saftigere resultat uten å sette smak. Sikkert verdt å prøve! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-208897 Del på andre sider Flere delingsvalg…
IngunnE Skrevet 16. mars 2012 Del Skrevet 16. mars 2012 Har sett flere plasser at hvite bønner anbefales, ja. De gir visstnok et saftigere resultat uten å sette smak. Sikkert verdt å prøve! Brukte det her om dagen- og det blit utrolig godt. Saftig, me samtidig gav det en litt "nøttesmak og konsisten" Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-209059 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillelyng Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Pofiber bruker å gjøre baksten blir noe saftigere, verdt er forsøk hvertfall Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210144 Del på andre sider Flere delingsvalg…
siljes87 Skrevet 17. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 17. mars 2012 Masse gode tips her! Skal sette i gang så snart som mulig og gi dere en oppdatering på hvordan det går Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210166 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anya Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Har du testet pofiber og johannesbrødkjernemel? For å binde med noe annet enn fiberhusk? Og hva med kesam el CC og kefir el creme fraiche i noe av de flytende ingrediensene? Har ei venninne som tipset om appelsinjuice i stedet for noe av vannet dersom du baker med mye grovt/frø/korn i, for mer myk bakst :thumbsup: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210563 Del på andre sider Flere delingsvalg…
siljes87 Skrevet 17. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 17. mars 2012 Jeg bor i England så har ikke tilgang på Pofiber. Skal til Norge en tur om 2 uker, så da skal jeg kjøpe med JBKM bruker jeg en del, men føler den binder sammen uten å gi noe særlig saftig konsistens til maten. Vil helst unngå meieriprodukter da magen ikke helt er med på de notene. Men appelsinjuice høres jo veldig interessant ut.. kanskje jeg skal prøve det? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210564 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anya Skrevet 17. mars 2012 Del Skrevet 17. mars 2012 Jeg bor i England så har ikke tilgang på Pofiber. Skal til Norge en tur om 2 uker, så da skal jeg kjøpe med JBKM bruker jeg en del, men føler den binder sammen uten å gi noe særlig saftig konsistens til maten. Vil helst unngå meieriprodukter da magen ikke helt er med på de notene. Men appelsinjuice høres jo veldig interessant ut.. kanskje jeg skal prøve det? Jeg har ikke selv testet å bake med juice, men makes sense Og det skader jo ikke å prøve! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-210579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomas HardyBoy Rossland Skrevet 18. mars 2012 Del Skrevet 18. mars 2012 Fiberhusk binder veske i deigen så den blir saftigere synd at du ikke kan spise meieri produkter, ellers hadde mager kesam vært susen! Anya 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-211412 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mmmi Skrevet 18. mars 2012 Del Skrevet 18. mars 2012 Cottage cheese, kesam eller vaniljekesam fungerer veldig bra for å gjøre bakst saftigere! :-) Anya 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-211783 Del på andre sider Flere delingsvalg…
emmylou Skrevet 19. mars 2012 Del Skrevet 19. mars 2012 Jeg prøvde å lage en slags sjokoladerøre med hvite bønner og det var utrolig godt, så det kan jeg anbefale iallefall IngunnE 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5959-saftigere-bakst/#findComment-212544 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.