Marthe Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Heisann! Er det noen av dere som vet om proteinene i melken ødelegges når den varmes i mikro? Er avhengig av min daglige cappuccino, men ble brått litt redd for at varmebehandlingen ødelegger de gode proteinene... Noen som vet? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
KSkau Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Nei. De denaturerer og forandrer struktur, men tas fortsatt opp av kroppen. Dette er forsåvidt samme prosess som gjør eggevitten hard når du steker et egg Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165562 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jallajalla Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Heisann! Er det noen av dere som vet om proteinene i melken ødelegges når den varmes i mikro? Er avhengig av min daglige cappuccino, men ble brått litt redd for at varmebehandlingen ødelegger de gode proteinene... Noen som vet? wikipedia.. "Kasein består av et ganske stort antall prolin-peptider som ikke virker på hverandre. Det er heller ingen disulfidbroer. Som resultat av dette har kasein relativt lite tertiærstruktur. Dermed denaturerer det heller ikke særlig lett." Lite tertiærstruktur : hvordan proteinet er bygget opp i tre dimensjoner. Kasein har med andre ord "lite struktur". siden proteinet vanskelig denatureres vil jeg tro at det ikke blir ødelagt unde oppvarming (selv om denaturering ikke alltid betyr "ødeleggelse", men av og til er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp proteinene fullt ut ) Kirill W. 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165571 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kirill W. Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein Whey protein is the collection of globular proteins isolated from whey, a by-product of cheese manufactured from cow's milk. The protein in cow's milk is 20% whey protein and 80% casein protein Whey can be denatured by heat. High heat (such as the sustained high temperatures above 72 °C associated with the pasteurization process) denatures whey proteins. While native whey protein does not aggregate upon renneting or acidification of milk, denaturing the whey protein triggers hydrophobic interactions with other proteins, and the formation of a protein gel.[8] Heat-denatured whey can still cause allergies in some people. Så vidt jeg vet så skal det en del til før kasein blir denaturert av varme. Det store spørsmålet er jo om dette har noe å si, da jeg regner med at du ikke får i deg 100% av dine proteinbehov fra cappuchino med melk i. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165576 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nano Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Proteinet skal jo uansett denatureres i magesekken? KSkau 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165577 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marthe Skrevet 20. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. februar 2012 http://en.wikipedia.org/wiki/Whey_protein Whey protein is the collection of globular proteins isolated from whey, a by-product of cheese manufactured from cow's milk. The protein in cow's milk is 20% whey protein and 80% casein protein Whey can be denatured by heat. High heat (such as the sustained high temperatures above 72 °C associated with the pasteurization process) denatures whey proteins. While native whey protein does not aggregate upon renneting or acidification of milk, denaturing the whey protein triggers hydrophobic interactions with other proteins, and the formation of a protein gel.[8] Heat-denatured whey can still cause allergies in some people. Så vidt jeg vet så skal det en del til før kasein blir denaturert av varme. Det store spørsmålet er jo om dette har noe å si, da jeg regner med at du ikke får i deg 100% av dine proteinbehov fra cappuchino med melk i. Takk! Nei, får jo selvfølgelig ikke i meg 100 % av behovet av én kaffe ( I wish ), men kjekt å vite! jallajalla 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165585 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Marthe Skrevet 20. februar 2012 Forfatter Del Skrevet 20. februar 2012 wikipedia.. "Kasein består av et ganske stort antall prolin-peptider som ikke virker på hverandre. Det er heller ingen disulfidbroer. Som resultat av dette har kasein relativt lite tertiærstruktur. Dermed denaturerer det heller ikke særlig lett." Lite tertiærstruktur : hvordan proteinet er bygget opp i tre dimensjoner. Kasein har med andre ord "lite struktur". siden proteinet vanskelig denatureres vil jeg tro at det ikke blir ødelagt unde oppvarming (selv om denaturering ikke alltid betyr "ødeleggelse", men av og til er nødvendig for at kroppen skal kunne ta opp proteinene fullt ut ) Herlig! Tusen takk Camilla jallajalla 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165587 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 20. februar 2012 Del Skrevet 20. februar 2012 Proteinet skal jo uansett denatureres i magesekken? Ja, det stemmer. At et protein denatureres betyr bare at formen er endret, og at proteinet ikke lenger kan utføre sin funksjon som f.eks. enzym eller byggestein. Aminosyreinnholdet er likevel det samme, og i magesekken/tarmen vil proteinene denatureres og spaltes til aminosyrer før opptak. jallajalla og Kirill W. 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/4828-%C3%B8delegges-melkeproteinene-i-mikro/#findComment-165799 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.