Gå til innhold

Mat er vanskelig!


alfabete123

Anbefalte innlegg

Hei! :rolleyes:

Føler at jeg spiser alt for lite av og til, men vet ikke om dette er tilfelle? Mat er utrolig vanskelig syns jeg, å jeg vet rett og slett ikke hva eller når jeg skal spise. Ønsker ikke å gå ned i vekt, å er egentlig fornøyd med kroppen min. Musklene vises mer og mer for hver dag som går, det liker jeg:) men liker ikke at vekta også bare går nedover og nedover.. det meste jeg har veid før er 67 kg, men det må vel nevnes at det var dagen jeg fødte prinsessa mi. Er 170cm lang, å ca 60 kg +-.

Det jeg egentlig vil med dette innlegget er å få litt råd.. Hva kan jeg spise? Når? Hvor mye?

Slik ser dagen min ut når det kommer til mat:

Frokost: En kopp med grønn te

Lunsj: 2-3 knekkebrød (ryvita) med litt grønnsaker(paprika, løk, agurk) og ost på.

Middag: F.eks en kyllingfilet og to poteter + et glass saft eller vann(5 dl)

Kvelds: Ingenting.

Jeg trener 5-6 dager i uka, styrketrening. alt fra 15 minutter til 1 time, avhenger av dagsformen. I tillegg går jeg 5 km ute daglig (ikke søndager), da med barnevogn for å komme oss til og fra barnehagen, som er bare bakker :)

Noen tanker, tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Påstand, du eter alt for lite.

Diett.no er et VELDIG godt tips. Legg inn din alder, vekt og aktivitetsnivå. Legg inn hva du eter, vekt alder og aktivitet å få ut noen guidelines.

Det du oppgir tilsvarer vel omlag 450-500 Kcal til lunsj ( 3 ryvita +100gr gulost ) og 280-300Kcal til middag( 200gr kylling+150gr potet ) Da er du på 700-750 totalt pr dag, det er EKSTREMT lite. Tilogmed for en feiting som meg, som skal ned MYE i vekt, hadde antagelig sulta ihel, evt spist tastaturet mitt med pepper på, om kroppen ble utsatt for noe sånt...

Er det noe jeg har misforstått kanskje ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg ikke tatt med grønnsakene (for det er så lite kcal i dem) og ikke den koppen med grønn te (fant ikke kcalinnholdet).. Og du ligger da på under 500kcal!!!!! For å sette i perspektiv så er det dette jeg spiser i ett av mine 5-6måltider (men jeg veier jo dog mye mer enn deg siden jeg er mann).

Det er ikke rart du går ned i vekt for du spiser jo alt for lite. Frokosten ville jeg kjørt på med havregryn og melk, evt brød med kjøttpålegg/egg.

Kveldsmaten kunne vært kesam eller cottage cheese med frukt. Nå vet jeg ikke om du vil ha problemer med å spise feks 1000kcal mer fra og med i morgen eller om det er bedre å trappe opp sakte men sikkert. Men du må opp en 1500kcal ca (dette må jo justeres etter hvert, men en pekepinne).

Logg alt du skriver på www.diett.no (registrere deg gratis), så ser du lett hvor mye du spiser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar :) Skal sjekke ut diett.no

etter jeg begynte med trening og prøver å spise sunnere så vet jeg rett og slett ikke HVA jeg skal spise, hvor mange kcal om dagen osv. så det ender opp med ingenting. før levde jeg på fjordland og sjokolade, det var jo så lett.

Samboeren min er kjempeflink med kosthold, men hver gang jeg spør om hva jeg burde spise så sier han bare at jeg skal spise det jeg vil, når jeg vil. Tror han er redd jeg skal slanke meg, noe jeg absolutt ikke vil, hvis jeg går mer ned nå så går jeg tilbake til cola og sjokolade hele dagen igjen :thumbsdown:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 måltider til dagen er for lite for de fleste. Spis minimum 3 måltider til dagen og ha en god sammensetning av proteiner, fett og karbohydrater i alle (evt reduserer fett mot kvelden til fordel for karbohydrater).

Få i deg en god shake eller smoothie med både proteiner, karbohydrater og gjerne litt fett rett etter trening (2 dl H-melk, en banan, 100 gram jordbær og 20-30 gram proteinpulver er mitt eksempelforslag her)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hopp over oddis sine forslag. :) Mine er mye bedre:

Sats på SKIKKELIG mat. Kjøtt, ost, fisk, kylling, grønnsaker, sauser. Begrens inntaket av melprodukter som pasta, brød, spesielt hvitt brød og loff, pitabrød og annen dritt. Dette er kalorier, men inneholder lite næringsstoffer ellers.

Shake og smoothe bør etter min mening være SISTE utvei, når alt annet er prøvd. Eventuelt som et suppliment om man er sikker på at man får for lite av noe , i praksis for lite proteiner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Shake og smoothe bør etter min mening være SISTE utvei, når alt annet er prøvd. Eventuelt som et suppliment om man er sikker på at man får for lite av noe , i praksis for lite proteiner.

Jeg anbefalte å øke antall måltider og ta en shake eller smoothie etter trening i tillegg. Måltidene skal selvsagt være skikkelig mat. Trådstarter sliter ikke med å gå ned i vekt, heller det motsatte, og da er en sunn shake eller smoothie absolutt helt glimrende etter trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke helt hvem jeg skal høre på her :) Har spist som en helt nå, å fått i meg 1014 i følge diett.no men blir jo bare mer sulten jo mer jeg spiser. :confused:

Jeg er like høy som deg og veier ca det samme. Jeg spiser 2500 kcal om dagen. Jeg har høy forbrenning så du trenger nok ikke å spise såpass mye.

Om du vil kan jeg godt sette opp noen måltidsforslag til deg, men det må bli litt seinere i dag siden Jeg Er på med mobilen nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

N

Vet ikke helt hvem jeg skal høre på her :) Har spist som en helt nå, å fått i meg 1014 i følge diett.no men blir jo bare mer sulten jo mer jeg spiser. :confused:

Når du spiser så lite som det du skriver i starten her, over lengre tid, bremser kroppen din forbrenningen. Den holder igjen på det som er på kroppen fordi den får for lite mat. Når du nå begynnerå spise mer, og litt mer riktig mat, blir du mer sluten, fordi forbrenningen øker, så det er ett bra tegn :thumbsup:

Jeg er ca der selv, etter flere år med å spise for lite, og feil. Men jeg har fått en matplan for å spise mer, og nå blir jeg sulten rett som det er mellom måltidene.

Spis 4-5 måltider, la de bestå av "vanlig" mat, som brød, melk og melkeprod, kylling, fisk, bært, frukt og grønt =) Jeg har ett brød/havregryn måltid, to måltider med kjøtt/fisk med litt ris og grønsaker til, også til kvelden koser jeg meg med kesam eller cottage cheese med bær og/eller frukt :D

Smoothies og Shaker er som det sies av en annen her; siste utvei. Ta en proteinshake etter trening om du sliter i å få i den nok protein via maten, men det skulle egentlig ikke være noe problem :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...