henrichsen Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Hei! Jeg lurer litt på hvordan jeg kan spise MER grønnsaker til middagen (kl 18.30) istedenfor ris/pasta. Dvs, jeg vet HVORDAN jeg kan spise mer (ved å spise mer:) , men jeg tenker: Hvis jeg kutter en del av ris/pasta-mengden, så må jo dette kompenseres med GANSKE mye grønnsaker for at det skal bli like stor mengde karbs/kalorier. Hvordan "regner" dere når dere kutter i ris/pastaen? Hvis f.eks min vanlige porsjon med ris som er 65g tørr ris skal halveres til 32,5g, hvordan vet jeg da hvor mye grønnsaker jeg må spise for å oppnå 32,5 karbohydrater og ca 107 kalorier. Jeg er ikke redd for å spise for LITE grønnsaker, men utfordringen må jo være at man klarer å spise nok... Det må jo EN DEL gram med grønnsaker for å komme opp i 32,5 karbohydrater?! Kostholdet mitt ser til vanlig slik ut: 7.30: 100g havregryn m/skummet melk + proteinshake (30g) 10.30: 50-60g nøtter + en frukt 13:00: 200g grønnsaker + 50g kyllingfilet 15:00: 2 grove brødskiver med maget kjøttpålegg + Skyr (19g protein/16g karbs) 16:00 Trening Etter trening: Proteinshake (30g) + 4 riskaker 18:30: 200g svinekjøtt/karbonadedeig eller 230g kyllingfilet + 62,5g tørr ris + 200g grønnsaker 22:00: Proteinshake (30g) før leggetid. Ville dere sagt at ovennevnte problemstilling er flisespikkeri i forhold til å kutte ned på rismengden? Eller har det noe for seg? Spiser jeg nesten litt for lite, slik at full mengde ris uansett bør følges? Eller? Jeg er 1.80 høy, veier 68 kg. Mitt mål med trening er markerte muskler og liiiite kroppsfett. Skal ikke "bygge" XL-muskler, men om jeg går opp et par kg er selvsagt ikke det noe krise. Trener KUN styrke, 4-5 dager i uken, som regel hver muskelgruppe to ganger i uken. Et par ganger i uken løper jeg på tredemøllen i 20 min etter treningsøkten. Hvis noen har noen innspill, er det bare å spytte ut. Jeg har trent og spist sånn her i godt over et halvt år (oppnådd bra resultater), men man vil jo ikke stagnere... Hva skal til for å få bort det lille fettet som gjenstår? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Therese Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Hva med å rokkere litt om på alt? http://fitnessbloggen.no/bli-en-fettforbrenner-med-biorytmedietten/ Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-129545 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Hvorfor vil du kutte ned på mengden ris/pasta til middagen? Vanligvis gjør folk dette for å redusere det totale inntaket av karbohydrater, og da blir det litt bakvendt å erstatte det med like mye karbohydrater fra grønnsaker. Litt av poenget er at grønnsaker inneholder mye mindre karbohydrater per mengde, slik at du kan spise ganske mye grønnsaker og likevel kutte betraktelig. Energien fra de karbohydratene du reduserer erstattes med litt mer fett og protein, ikke med energi fra grønnsaker (da må du spise ekstreme mengder). Kostholdet ditt er svært karbohydratdominert og veldig fettfattig. Jeg vil absolutt tro at du vil ha godt av å redusere ganske kraftig på karbohydratmengden og øke på fettmengden. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-129943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
henrichsen Skrevet 30. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2012 Okei, jeg trodde kanskje at karbohydratene fra grønnsaker var "bedre" enn fra ris/pasta, og at jeg av den grunn ønsket å tilføre mer av karbohydrater fra grønnsaker. Men da har altså ikke det noe å si...? Jeg føler ikke jeg spiser så mye karbohydrater egentlig (havregryn, to brødskiver, en porsjon ris, en skyr, samt grønnsaker!? (ikke med tanke på at jeg er gutt, mener jeg? Hmm...), men at jeg kanskje spiser litt lite fett er nok kanskje riktig, selv om jeg får i meg en god del fett i de nøttene da - og så steker jeg alltid kylling/svin i smør Men kanskje jeg burde slenge inn en avocado et sted? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130033 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morten Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Okei, jeg trodde kanskje at karbohydratene fra grønnsaker var "bedre" enn fra ris/pasta, og at jeg av den grunn ønsket å tilføre mer av karbohydrater fra grønnsaker. Men da har altså ikke det noe å si...? Jeg føler ikke jeg spiser så mye karbohydrater egentlig (havregryn, to brødskiver, en porsjon ris, en skyr, samt grønnsaker!? (ikke med tanke på at jeg er gutt, mener jeg? Hmm...), men at jeg kanskje spiser litt lite fett er nok kanskje riktig, selv om jeg får i meg en god del fett i de nøttene da - og så steker jeg alltid kylling/svin i smør Men kanskje jeg burde slenge inn en avocado et sted? GOd ide. Hvordan vekt har du som veier 62.5 g altså både gram og miligram? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130116 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Joda, grønnsaker er ye mer næringstett enn ris/pasta, men det vil være upraktisk å erstatte energiinntaket med grønnsaker, da du må spise så ekstremt mye. Da ville jeg heller spist litt mer fett for energiinnholdet sin del, og spise så mye grønnsaker jeg orket i tillegg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130155 Del på andre sider Flere delingsvalg…
henrichsen Skrevet 30. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2012 GOd ide. Hvordan vekt har du som veier 62.5 g altså både gram og miligram? Oi, jeg mente egentlig 65g, som jeg skrev øverst. Er vel porsjonsmengden bak på rispakken som er 62,5g, og som gjorde at jeg skrev litt feil... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130206 Del på andre sider Flere delingsvalg…
henrichsen Skrevet 30. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2012 Altså: 230g kylling, 65g tørr ris, en avocado, samt grønnsaker (rotmos, kan spise massemassemasse av den) til jeg blir helt stappings!? En fin middag? (som også er mitt siste måltid, bortsett fra shaken før leggetid) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130224 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Rotmos gir mye karbohydrater, men disse vil jeg påstå er av en bedre kvalitet enn pastaen hvertfall. Ville økt inntaket av grønnsaker som brokkoli, blomkål, rosenkål osv i tillegg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130231 Del på andre sider Flere delingsvalg…
henrichsen Skrevet 30. januar 2012 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2012 Ja, kan LETT spise 400-500g grønnsaker i form av en rotmos (gulrøtter, kålrot, sellerirot, blomkål, brokkoli, en liten potet - ispedd rødløk og purre). Men så lenge dette kommer i tillegg til "vanlig porsjonering" av ris/pasta, så er det vel bare å kjøre på!? Nam! Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3782-erstatte-rispasta-karbs-med-gr%C3%B8nnsakskarbs/#findComment-130246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.