Gå til innhold

Bør man blande karbohydrater og fett?


VegarL

Anbefalte innlegg

Ok der fikk jeg oppmerksomheten deres men skal ikke komme med fakta, heller spørsmål for jeg har noe i bakhode som jeg har lest tidligere men ikke klarer å finne "fakta" på.

Og det er at man må velge om man vil ha høyt på fett i kostholde eller høyt på karb, og at det å ligge høyt på begge deler er meget ugunstig mtp lagring av fett (?). (men så kommer jo det spørsmålet har det noe å si hvis man ligger i underskudd, enn hvis man ligger 300kcal over vedlikeholdsgrensa si, altså skal opp i vekt sakte?)

Feks 250gram prot, 250-300gram karb og 50 gram fett eeeelller 250 gram prot 100gram fett, 150 gram karb ELLER 250 gram prot 40 gram karb og 200gram fett, feks

Noen som har gode ord om dette?

http://www.fitconnect.com/fitness-tips/stevehnsn/Do-Not-Mix-Carbs-With-Fat

http://www.side2.no/helse/article3006365.ece ( nå skal forskning taes med en stor klype salt da det er mange faktorer ute å går)

http://www.coachcalorie.com/should-you-mix-fat-and-carbohydrates-in-the-same-meal/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ugunstige matvarer (les: fastfood) har ofte en god kombinasjon av mye karbohydrater og fett. Den kombinasjonen gjør ofte at maten blir mer velsmakende og man ender opp med å spise mye. Det hjelper ikke at man ofte drikker brus ved siden av.

Jeg vil si det handler mer om kildene til fett og karbohydrater enn den absolutte mengden. Men jeg ville ikke lagt for høyt på begge to samtidig, så til daglig ville jeg valgt å ligge høyere på fettet og lavere på karbohydratene.

Det totale energiinntaket vil uansett være den avgjørende faktoren for om du går opp eller ned i vekt, så det gjelder å finne et kosthold man trives med og som gjør det noenlunde greit å spise etter målsetningene sine.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...