Gå til innhold

Smerter i håndledd


SimenB

Anbefalte innlegg

Hvor gjør det vondt:
I håndleddet (bokstavelig talt inni leddet). Mer mot oversiden enn undersiden.

Når kan det gjøre vondt:

 1. Belastning der hånden bøyes opp. 
  • Dytte fra på stolen (særlig myke stoler, seng og sofa - trolig grunnet mer flex).
  • Dytte hardt med hånd/arm i 90 grader eller mindre.
 2. Spiller Ultimate Frisbee og Badminton til vanlig, spiller noe golf, frisbeegolf og squash når jeg har anledning.
  • Utlimate: Kan gjøre vondt å kaste forehand. Finner ingen sammenheng mellom lengden på oppvarmingen osv.
  • Badminton: Kan gjøre vondt. Finner ingen sammenheng mellom forskjellige slag og oppvarming.
  • Golf: Nybegynner, mest sannsynlig feil teknikk som gir større belastning på håndleddet. Verst å "treffe" bakken. Spilles relativt sjeldent.
  • Squash: Nybegynner: Tyngre racket enn badminton, mer krefter på leddet. Teknikk under utvikling. Blir vondere lengre ut i økta.
  • Frisbeegolf: Spilte mye i to år, har blitt mindre siste 18 mnd. Har hele tiden kunne opplevd smerter, uten å finne en sammenheng med når det oppstår.
 3. Push Ups eller øvelser med lignende belastning på leddet. Gjør ikke vondt hvis de gjøres på knokene eller fingertuppene. 
 4. Kan merke smerter i eksamensperioden der det blir lange dager (10-12+ timer) med skriving for hånd. 
  • Smertene er mye mindre enn ved de ovennevnte tilfellene. Forsvinner over natten.

Jeg er høyrehendt, og det er hovedsakelig i høyre hånd jeg opplever smerten. Kan likevel oppstå i venstre hånd ved har belastning jf. pkt. 1 og 3.

Mine tanker:
Jeg har opplevd denne typen smerter med gjevne mellomrom de siste 6-7 årene. En mulig forklaring er at jeg feilbelastet håndleddet når jeg spilte fotball som keeper (6-17 år). Når jeg landet hadde jeg som (u)vane å ta meg imot med armen plantet rett ned i bakken, med håndleddet i 90 grader. 
Jeg klarer ikke fremprovosere smertene hvis de ikke er der fra før av. Vil muligens klare det ved å slå håndflaten i veggen/gulvet. 

Info om meg:
Gutt, 20 år. Har vært aktiv hele livet, men aldri trent styrke eller kondisjon på fast basis utenom gjennom idrettene jeg har drevet med. Anser meg selv som greit trent, er nok i det øvre sjiktet blant de som ikke trener styrke/kondisjon på fast basis (sammenlignet med medstudenter på lagene mine). Jeg bruker mye tid på datamaskinene i løpet av dagen, men jeg merker ingen smerter i håndleddene med mindre de allerede er der fra før av. Bruker laptop, med vanlig datamus når jeg er hjemme. 

Jeg spurte fysioterapaut for noen år siden når jeg var der i forbindelse med en kneskade. Han kunne ikke komme med et godt svar på det. 

Mine spørsmål:
- Hvorfor oppstår smertene?
- Hva kan jeg gjøre for å forebygge smertene?
- Hva bør jeg gjøre når smertene oppstår? Liker ikke tanken på å måtte avbryte treningen, har alltid fortsatt til tross for smerter.
- Jeg har ingen organiserte treninger fremt til midten av januar. Er det noe jeg kan fokusere spesielt på i denne perioden?

All hjelp tas imot med stor takk! :)

Endret av SimenB
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nei, jeg har ingen kul. Det er mest sannsynlig en belastningsskade, men jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å unngå smertene når jeg trener. De gjør ikke nødvendigvis vondt hver trening, men det er når de først kommer kan de være der i alt fra et par dager til et par uker på det lengste. Det er veldig kjedelig når jeg ikke kan gi hundre prosent på treningene, og det legger en viss demper på hvor mye jeg kan jobbe med studiene hvis faget involverer mye skriving. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mistenker en ubalanse mellom håndledd-ekstensjon og fleksjon her. Ganske vanlig problem blant mange.

Det hjelper dessverre ikke. Alt jeg gjør med håndleddet øker smertene. Hvis jeg belaster det for mye vil det føles som at det er hovent, selv om det ser helt normalt ut. Jeg vet ikke hvordan jeg kan forklare det bedre, jeg har relativt begrensede kunnskaper om slike ting. 

Som sagt tidligere mistenker jeg at det er en skade som følge av feil belastning på leddet over lengre tid. Ut i fra det jeg har lest andre steder virker det som at det eneste som kan hjelpe på lang sikt er å trene opp håndleddet og musklene rundt. Er det noen som har noen gode øvelser for dette? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
 • Opprett ny...