Gå til innhold

Hårtap pågrunn av underernæring


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg har hatt et stort hårtap pågrunn av underernæring har jeg kommet frem til. Det er straffa fordi jeg spiser for lite, har hatt noe ettervekst, og hårtapet stanset for cirka en måned siden.

er det andre som har opplevd noe lignende?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Diffust hårtap fikk jeg ikke (såvidt jeg la merke til, i hvert fall), mistet mer generelt over hele hodet og merket at håret ble betydelig tynnere. Men mulig det synes lettere på menn? Skal også sies at jeg hadde ekstremt tykt/mye hår før, så det var mye hår å "ta av". Litt usikker på når det begynte å vokse tilbake igjen egentlig, men husker jeg fikk en del babyhår etter 3-4 måneder, som siden har vokst seg sterkere. Nå er håret nesten tilbake til normalt, heldigvis!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Mistet hår ganske kontinuerlig et par måneder, men det begynte å vokse tilbake etter rundt 3-4 måneder med reernæring ja! Ble veldig tynn i håret, men tror babyhåret har tatt opp plassen til det jeg mistet igjen - slik føles det i hvert fall :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg mistet mye hår da jeg var syk og det håret som var igjen var livløst og pistrete. Da jeg begynte å spise bra kom håret gradvis tilbake. I dag er håret tykkere, sterkere, har glans og liv. Så spis nok mat, hver dag, så vil du få tilbake håret ditt. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Takk dere! Tydelig at kosthold har sammenheng med hårtap!

Når håret kom tilbake igjen, var det dunhår/babyhår med deg miaheart? :)

Det kom gradvis tilbake. Startet som babyhår ja, men vokste bra når jeg fikk i meg nok næring.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 3 måneder senere...

Jeg hadde tynt hår og dun over hele kroppen, da jeg var syk! Nå har jeg tykt hår, duna er borte, og jeg er frisk

Hei igjen!

Var det slik at hårene som vokste på hodet var dun hår? Det er ihvertfall slik hos meg... Nå ser jeg masse nye hår langs hårlinjen, så antar det gjelder over hele hodet. Spesielt når jeg kjenner med fingrene gjennom så kjenner jeg mer hår der det for en stund siden ikke var noe hår :)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 år senere...

jeg er en jente på 17 år som har i tider tilbake slanket meg på en helt gal og usunn måte. altså ved å så vidt spise noe mat og være ekstremt fysisk aktiv i en mnd eller mere, jeg gikk da ned 5-6 kg. og etter det begynte jeg å miste eksremt mye hår noe som jeg gjør enda en mnd etter. er det noe der som vet om dette vil noe gang ta slutt? jeg spiser normalt igjen nå og tar multivitaminer, B6, D12 og omega 3 hver dag og det ser ikke ut til å hjelpe med hårtapet mitt:( er veldig bekymret for å miste alt håret mitt eller at det aldri kommer tilbake til sånn det var før alt detta skjedde. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 2 uker senere...

Når det gjelder hårtap, så kan det kommer opp til 3 måneder etter at man ikke har gitt kroppen den riktige næring. Om du gir kroppen din det den trenger, så vil det normalisere seg etterhvert. Jeg tenker heller at du burde tenke over hva som fikk deg til å spise på den måten som du gjorde og ta tak i det, så er jeg sikker på at det ordner seg om en liten stund. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...