SayWhat?! Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 I det siste er det skrevet mange artikler om at mettet fett ikke er farligere enn annet fett, som f eks denne artikkelen: http://fitnessbloggen.no/frykten-for-mettet-fett-er-ubegrunnet/ Legestanden står fortsatt ganske fast på at mettet fett er årsaken, som f eks denne artikkelen på forskning.no (gammel artikkel vel og merke, men lite har vel endret seg om du spør en lege): http://forskning.no/forebyggende-helse-medisin-menneskekroppen-blod-sykdommer-stub/2008/02/hva-er-areforkalkning Jeg er selv ganske overbevist om at mettet fett ikke er farlig, men det jeg da lurer på er hva som skaper åreforkalkning? Hva skal man gjøre for å unngå dette? Overvekt blir ofte oppgitt som en kilde, men hva med alle de menneskene som ikke lider av overvekt som har åreforkalkning? Veldig mange tilsynelatende "tynne" personer lider av dette. Om det ikke er mettet fett som skaper det, og ikke overvekt, hva gjenstår så, mangel på mosjon? Sukker? Hvetemel? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32370-hva-skaper-%C3%A5reforkalkning-aterosklerose-dersom-mettet-fett-er-ufarlig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 30. desember 2014 Del Skrevet 30. desember 2014 Kanskje du blir litt klokere om du leser denne artikkelen? http://fitnessbloggen.no/en-menneskelig-forklaring-av-diett-kolesterol-og-lipoproteiner/ Mettet fett innenfor rimelighetens grenser (som med alt annet) er ufarlig. Overdriver man inntaket vil det alltid være problematisk i en eller annen forstand. Som nevnt i artikkelen jeg linket til over så har sukkerinntak mye å si for dannelsen av plakk på innsiden av åreveggene. vesen, 02-snapper og kl99 3 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32370-hva-skaper-%C3%A5reforkalkning-aterosklerose-dersom-mettet-fett-er-ufarlig/#findComment-1101457 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest =xXx= Skrevet 2. januar 2015 Del Skrevet 2. januar 2015 Kanskje du blir litt klokere om du leser denne artikkelen? http://fitnessbloggen.no/en-menneskelig-forklaring-av-diett-kolesterol-og-lipoproteiner/ Mettet fett innenfor rimelighetens grenser (som med alt annet) er ufarlig. Overdriver man inntaket vil det alltid være problematisk i en eller annen forstand. Som nevnt i artikkelen jeg linket til over så har sukkerinntak mye å si for dannelsen av plakk på innsiden av åreveggene. Det kloke er sakt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32370-hva-skaper-%C3%A5reforkalkning-aterosklerose-dersom-mettet-fett-er-ufarlig/#findComment-1101805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kl99 Skrevet 2. januar 2015 Del Skrevet 2. januar 2015 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24290571 The authors concluded that increased magnesium intake was associated with decreased arterial calcification in asymptomatic individuals without known cardiovascular disease. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3321262/ "In a first survey, Geleijnse et al. (11) demonstrated that vitamin K2 intake is inversely correlated with cardiovascular disease and mortality. Remarkably, no association was found with the intake of vitamin K1. The study was a 10-year follow-up of 4,500 elderly subjects (the Rotterdam study cohort) with a highest quartile for K2 intake of 45 µg/day. These data were confirmed by Gast et al. (12) in over 16,000 participants of the Prospect study. Because of the large number of subjects and the long follow-up period, the effects of individual menaquinones could be tested. Long-chain menaquinones (MK-7 and higher) turned out to have the most beneficial effects on cardiovascular disease, with a mortality risk reduction of 9% for each 10 µg/day of extra intake. Circulating t-ucMGP (et protein som aktiveres av K2) was found to be inversely correlated with arterial calcification in various patient populations http://www.who.int/water_sanitation_health/dwq/nutminerals.pdf Magnesium and calcium are also antagonistic for blood coagulation. Magnesium inhibits coagulation while calcium promotes the process. It i Åreforkalkning er feilplassert kalsium. Korrekt plassering av kalsium krever (etter min oppfatning) et aktivert MGP protein for å flytte dem. Disse blir aktivert av vitamin K2, som de fleste av oss får alt for lite av i kosten. Magnesium spiller også en rolle i plassering av kalsium (magnesium inntak vs kalsium inntak). Korrekt opptak av kalsium står tilsynelatende i forhold til sammenlignet mengde av potassium, magnesium og vitamin D(3). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32370-hva-skaper-%C3%A5reforkalkning-aterosklerose-dersom-mettet-fett-er-ufarlig/#findComment-1101818 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indiska Skrevet 2. januar 2015 Del Skrevet 2. januar 2015 Stort sett inaktivitet. Kosthold er selvsagt relevant, men inaktivitet er en jævel. Spis greit (fullkorn og frukt/grønnsaker er f.eks positivt for kolesterolet), beveg deg mye, ikke røyk og hold deg normalvektig. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/32370-hva-skaper-%C3%A5reforkalkning-aterosklerose-dersom-mettet-fett-er-ufarlig/#findComment-1101869 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.