Gå til innhold

Jogging som oppvarming til styrketrening?


Gjest

Anbefalte innlegg

Har begynt å jogge som en generell kroppsoppvarming før styrkeøktene i noen uker nå, og syntes forsåvidt det funker veldig bra. Er snakk om 15-18 min på tredemølle bare, men har lest rundt i det siste om at cardio før styrke er fyfy?

Nå er vel ikke akkurat 15-18min på tredemølle noen cardioøkt, men burde jeg heller varme opp tradisjonelt med lav belastning på de muskelgruppene jeg skal trene, eller funker det greit med en liten tur på mølla før økta?

Det eneste jeg kjenner at joggingen går utover er beindagene, da knebøyen på starten er hakket tyngre enn før jeg begynte med jogge-oppvarmingen..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ikke noe fasit her, men du burde ha en generell del (f.eks jogging) og en spesiell del (lettere styrkeøvelser for spesifikt å varme opp muskelgruppen du skal trene). Personlig kjører jeg alltid 5 min på mølle el sykkel og så noen lette sett på første øvelse.

Når det gjelder cardio før styrke vil du alltid ha best effekt av det du trener først, så er målet muskelvekst,ta det etterpå eller i egen økt.

:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg jogger aldri som oppvarming, hvis jeg ikke er sykt støl. Bruker som regel massasjerulle, ulike mobilitstøvelser, tøyninger og aktiveringsøvelser. Etter at jeg startet med dette har jeg ikke vært plaget med skader og har hatt bedre kvalitet på øktene osv..

Jeg sign denne. På beindager starter jeg med 5 min sykling kun for å få i gang beina, før jeg har en sekvens med overnevnte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...