Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg lurer på om hvordan jeg kan få bort magefettet på best mulig måte. Jeg kan ikke løpe, eller ta markløft pga ryggskade.

Er ikke flink til å spise frokost, det kan gå ut på dagen før jeg spiser, noen ganger ikke før middag. Spiser jeg før middag er det gjerne et par brødskiver, som regel med leverpostei.

Middag går i stort sett fisk eller kylling, grønnsaker eller salat, poteter eller ris. Spiser ikke så mye halvfabrikat mat.

Sjelden jeg spiser mere en det, problemet ligger kanskje der? at jeg får i meg for lite mat ?

Har ikke bil, så sykler eller går mye til daglig.

Trenger litt råd hva jeg kan gjøre, hva burde jeg spise? hvor ofte?

Er 170cm 80 kg . Det meste sitter forran på magen, der problemet er.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/30545-hvordan-f%C3%A5-vekk-magefett/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tren styrke og spis litt mindre kcal en du forbrenner. Viss du ikke vet hvor mye du forbrenner kan du begynne på 2400 kcal og 120-160g protein. Viss du ikke har gått ned i hverken vekt eller midjemål etter 2 uker kan du justere ned kcal inntaket med 100-250 kcal. En kvelds i uka kan du ta ein "pause" og spise hva du vil uten å telle. Dette er fint om du skal spise middag ute med noen eller noe sånt.

Enkelt forslag

Frokost: 3 egg og 1 eple

Lunsj: 2 laksefilleter, 125g ris og 1 avocado

Middag: 200g karbonadedeig, 800g potet, grønnsaker og salsa

er det ikke litt jobb og tenkte på kcal hele tiden da ? med og veie og greier

Det er ikke sikkert du trenger å gjøre det hele tiden. Om du gjør det noen dager til du har gått gjennom de typiske måltidene så kan du antakeligvis ta det meste på øyemål etter det. :)

er det ikke litt jobb og tenkte på kcal hele tiden da ? med og veie og greier

Jeg gjør det veldig enkelt ved å spise veldig basic mat. Her er noen tips:

- bruk en nettside som myfitnesspal.com

- ikke tell grønnsaker, bare spis mye av dem

- bruk standardporsjoner på ting som epler og bananer

- kjøtt pleier å ha vekt på pakken, gå ut ifra den. En pakke karbonadedeig er f.eks 400g. Dette kan bli to porsjoner på 200g hver.

- ris og poteter er lett å bare sette panna på en vekt når du hiver de oppi.

- viss du skal bruke olje i maten, alltid mål opp med en skje! Fort gjort å overdrive

- bruk mye krydder og sauser med så lite kcals at du ikke trenter å telle de. Tabasco, salsa, soyasaus, sennep osv.

- viss du ikke kan veie pga situasjonen du er i er det bedre å gjette på ca mengde enn å gi opp.

I forslaget jeg kom med er det 3 egg, 1 eple, 2 laksefileter(1/2 pakke), 200g karbonadedeig(1/2 pakke) og 800g potet(bare hiv poteter i panna til kjøkkenvekta sier 800g). Det er ganske simpelt når man kommer inn i det. Viss du skal spise 6 "perfekte" måltider hver dag med masse forskjellige greier i blir det komplisert, men det er jo helt unødvendig

Annonse

Vil jeg fjerne magefettet med å gjøre dette?

-Gå 12000 trappetrinn i uka

-Spise sunt

- Trene håndball 3 ganger i uka

Generelt må man spise mindre kcal enn man forbrenner for å miste fett. Viss du spiser sunnere enn du pleide og passer bare spise etter sultfølelse vil du sannsynligvis miste fett. Ett tips kan være å spise mest magre proteinkilder, grønnsaker og frukt. Nøtter og oljer er lette å overspise.

Vil jeg fjerne magefettet med å gjøre dette?

-Gå 12000 trappetrinn i uka

-Spise sunt

- Trene håndball 3 ganger i uka

Du vil kanskje gå ned i fettprosent hvis kostholdet ditt er tilrettelagt aktiviteten du er i, men dette fettet vil isåfall taes fra hele kroppen, og ikke magen. Du kan ikke forbrenne fett fra spesifikke områder om gangen.

er det ikke litt jobb og tenkte på kcal hele tiden da ? med og veie og greier

Du sier du spiser en del hjemmelaget mat med ris / poteter? Tar du 6 poteter eller 3? og en "stor" porsjon ris, eller en vanlig?

Om du vil gå på kcal underskudd, ville jeg økt mengde fisk / kjøtt / kylling og grønnsaker, og kuttet litt ned på karbohydratkildene :)

Du vil kanskje gå ned i fettprosent hvis kostholdet ditt er tilrettelagt aktiviteten du er i, men dette fettet vil isåfall taes fra hele kroppen, og ikke magen. Du kan ikke forbrenne fett fra spesifikke områder om gangen.

Og som Aurelius sier, å punktforbrenne er ikke veien å tenke.. Det ligger og mye gener i dette, noen forbrenner fettet på magen først, andre forbrenner dette fettet sist , Så kom inn i en rutine, så plutselig har du nådd resultatene dine :)

Du sier du spiser en del hjemmelaget mat med ris / poteter? Tar du 6 poteter eller 3? og en "stor" porsjon ris, eller en vanlig?

Om du vil gå på kcal underskudd, ville jeg økt mengde fisk / kjøtt / kylling og grønnsaker, og kuttet litt ned på karbohydratkildene :)

Han spiser 2-3 poteter og passe posjon med ris . vanlig. Svarer jeg siden jeg bor sammen med han :) Hehe

Annonse

Og den med håndball og osv, er ikke samme person som skrev først :)

Vel, vedrørende det han sier om at han ikke får spist til "riktige" tider, har dette minimalt å si ;)

Det er det totale inntaket ila 24 timer som har noe å si :) , du skal være på relativt "høyt" nivå, for å få noe "ekstra" ut av jevn påførsel av proteiner / kcal osv..

Da vil jeg bare annbefale å trene baseøvelser (Gjerne start med et begynnerprogram).

Dette vil både øke muskelmassen (stramme opp), øke forbrenning (under treningsøkt), og øke hvileforbrenningen (jo mer muskelmasse, jo høyere hvileforbrenning) :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...