Gå til innhold

Brekke ben under operasjon


J92

Anbefalte innlegg

Er det noen som har vært gjennom en operasjon hvor legene bevisst må brekke benet ditt for å kunne fikse opp? Jeg har en ankel med bruskskade, som gjør veldig vondt nå og da i perioder. Har vært og snakket med ortopeden på sykehuset som har operert meg før og de ville prøve en ny operasjon. De må da brekke ben på innsida av ankelen min (au), under en åpen operasjon for å komme til hvor de skal sette inn noe annet ben inn i leddet mitt. Jeg fikk ikke med meg alt, hjernen min koblet ut noen sekunder der, haha.

Ja, hvordan er det med trening etter en slik operasjon og et benbrudd(!)? Jeg blir ikke å operere med det første da jeg ikke føler meg helt klar for krykker og ei lang sykemelding. Begynner i ny jobb snart, samt at jeg er litt for glad i å være aktiv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Om de må kappe ben under en operasjon er det å regne som et brudd. Bruddet bruker ca 6-8 uker på å gro. I denne perioden blir du enten gipset og må avlaste benet, eller de skrur bruddendene sammen og vil kunne delbelaste benet med rundt 15-20 kilo med krykker. Siden du skal operere brusk er det sannsynlig at de vil velge å fiksere bruddet med skruer og en plate så du kan opprettholde bevegelsen. Etter 6-8 uker vil du kunne belaste benet fullt og begynne opptreningen som må regnes å ta en del uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åi, takk for svar! Godt det var fra en med peiling. Jeg er frisør så jeg kvier meg for denne operasjonen, da jeg ser for meg det blir tungt å komme tilbake igjen i jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...