Gå til innhold

Matsensitiv


Velvet

Anbefalte innlegg

Jepp, nå har jeg brukt flere måneder på å teste hva jeg reagerer på av mat - dette er nøye eksperimentert og slik er fakta

- Kjøtt

- Melkeprodukter

- Grapefukt

- Annanas

- Alt som heter korn inkludert havregryn, inkludert de glutenfrie

- Søtstoffer

- Myoprotein (buuh, det er det eneste proteinpulveret jeg liker)

- Gulrøtter

- Makrell

- Bønner

- Søtpotet

- Potet

Jepp. Jeg spiser disse tingene, men det blir gradvis litt vanskeligere med tanke på fordøyelsen merker jeg. Dette er jo ett lite problem siden jeg er ett vanedyr og gjerne spiser de samme tingene dag ut og dag inn og skal jeg gå ut av normalen er det gjerne for noe totalt næringstomt noe, som softis eller burger.

Skal jeg bli vegetarianer? Har ikke lyst :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest QueenWinther

Eksperimentert - så du har testet selv? Sikker på at du ikke reagerer på èn ting, men tror du reagerer på mer? Hadde jeg vært deg hadde jeg dratt til legen og faktisk testet det, i stedet for å anta at du reagerer på alt ovenfor. (:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig enig med Ina Winther. Stikk til legen å sjekk det. Veldig kjipt å legge vekk hele listen hvis det bare er noen få du faktisk reagerer på.

Det er en del ting jeg reagerer på også, men etter jeg hadde en mnd med Paleo, så har mye endret seg. Prøv en måned og sjekk hva det gjør med deg. Jeg hadde fantastiske forbedringer på fordøyelsen, humøret, energien, osv innen kun et par dager :) Det finnes mange gode oppskrifter på nettet, både på ren Paleo, men også en variant av Paleo for bedre bygging av kropp. Bare et lite tips fra min side ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg også var overbevist om at jeg reagerte på alt - til og med isbergsalat ble jeg dårlig av. Til jeg tilslutt innså at jeg ble dårlig av for mye sukrin (ja jeg VET at folk påstår at man ikke blir dårlig av det), samt for mye fruktose (epler, pærer etc) og laktose (hvertfall da). Det var ikke før flere uker, om ikke måneder etter jeg kuttet ut disse diverse matvanene, samt fikk helsa ellers på styr (nok søvn og nok mat) at jeg merket forbedring på fordøyelsen. Jeg begynte på FODMAP-dietten og jobbet meg utifra den.... husk at ting tar tid. Jeg trodde aldri jeg skulle bli bra igjen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...