Gå til innhold

Karbohydrater og vektnedgang


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har bare et spørsmål og karbohydrater og vektnedgang.. Jeg prøver å gå ned noen kilo som har sneket seg på de siste måndene, og lurer da på hvor mye mengden karbohydrater jeg spiser har å si for vektnedgangen? Jeg har søkt litt på det på nettet, og en del steder står det at om man skal gå ned i vekt, så bør man holde seg til under 100 gram karbohydrater om dagen. Men det står ikke noe om hvorfor det? Jeg vet at karbohydrater holder på vann, men er jo fettet som skal bort.. Erdet så farlig når jeg for det meste får i meg karbohydrater fra havregryn, frukt og kanskje litt fullkornsprodukter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Så lenge du er i underskudd så spiller det ingen rolle hvor kaloriene kommer fra. Som han over sa så kan et lavkarbo kosthold hjelpe på å holde mer stabilt blodsukker slik at en lettere holder seg i underskudd, samt at karbohydrater holder på en del vann som kan føre til at vekta kan holde seg noe høyere enn ved mindre karbs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvordan du vil fordele det er helt avhengig av hva du liker. Men ett høyt proteininntak vil være en fordel når du vil ned i vekt.

Personlig liker jeg veldig godt 40/40/20. (prot, karb, fett) Da får jeg plenty med fett for hormonene sin del, og samtidig greit med karbo for å holde oppe trykket på trening. Men til slutt er det kun kaloriunderskudd som er nøkkelen. Hvordan du gjør det er helt opp til deg og hva kroppen din liker best.

Mange som liker å spre karbohydratene i måltidet før og etter trening. Dette er også jeg en fan av å føler det hjelper bra for å minke fettprosenten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...