Platon Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 De fleste her er jo i større eller mindre grad opptatt av hva de putter i seg og det er nok en større andel her enn i resten av befolkningen som leser næringsinnholdet på pakken når de handler mat. Men kan vi stole på at vi faktisk får i oss det vi forventer ut fra merkingen? Et eksempel er kylling som selges på Remabutikker og produseres hos Remaeide Norsk kylling. Proteininnholdet i deres kyllingfilet som består av 100% kylling er i følge deres merking 22,9 gram per 100 gram. Proteininnholdet i deres Best pris kylling som er tilsatt 10% vann og salt er i følge deres merking 23 gram per 100 gram. Det beste av alt er at deres kyllingvinger som består av en ganske stor andel bein og skinn også er merket med å inneholde 23 gram protein per 100 gram matvare. Dette er et ganske så kynisk og bevist feilmerking av Rema og deres egen produsent Norsk kylling. Stoler du på norske matvareprodusenter og deres forhandlerledd eller er dette en gjennomført kynisk bransje med et profittjag som kan gå på bekostning av vår helse? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
WebPT Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 spiser du 100g av kjøttet som ligger RUNDT beinet, og ikke tar med beine så ja da får du i deg over 20g proteiner. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935137 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 spiser du 100g av kjøttet som ligger RUNDT beinet, og ikke tar med beine så ja da får du i deg over 20g proteiner. Ja det er det Rema sier også, men det er ikke slik en matvare merkes. Proteininnholdet i lapskaus er også ganske bra hvis man kun måler kjøttet det inneholder. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935154 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 Har det så mye å si? Vi lever da i beste velgående de fleste av oss. Hva vi ikke vet har vi ikke vondt av. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935156 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 Har det så mye å si? Vi lever da i beste velgående de fleste av oss. Hva vi ikke vet har vi ikke vondt av. Nei, ok. Du har sikkert rett i at vi ikke har vondt av noe vi putter i oss så lenge vi ikke vet hva det er Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935159 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereseHag Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 TS; du har misforstått litt om hvordan matmerking fungerer. Når du leser innhold på lapskaus så gjelder det for alt i lapskausen, fordi alt i lapskausen er spiselig. Når man leser næringsinnholdet på kyllingvinger regnes ikke bein med, fordi det er å regne som en "ikke spiselig del" av matvaren, på lik linje med eggeskall, bananskall osv:) Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935160 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 http://forum.fitnessbloggen.no/threads/den-store-jeg-mistenker-feilmerking-tr%C3%A5den.25423/ 02-snapper 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935161 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lena Ludvigsen Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 Nei, ok. Du har sikkert rett i at vi ikke har vondt av noe vi putter i oss så lenge vi ikke vet hva det er Det var vel ikke helt slik jeg mente det heller - Jeg tror ikke det gjør noe godt for noen av oss å begynne granske opp i ''feilmerking'' - Hva har det vel å si om vi får i oss 1,5 g protein mindre når vi spiser en kyllingfilet? Jeg tror da man kan få resultater fordeom. Og om det så er at næringsinnholdet er feil i mange produkter, vi har jo klart oss fint på disse produktene til nå. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935162 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 TS; du har misforstått litt om hvordan matmerking fungerer. Når du leser innhold på lapskaus så gjelder det for alt i lapskausen, fordi alt i lapskausen er spiselig. Når man leser næringsinnholdet på kyllingvinger regnes ikke bein med, fordi det er å regne som en "ikke spiselig del" av matvaren, på lik linje med eggeskall, bananskall osv:) Er skinnet spiselig? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935163 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 Er skinnet spiselig? Ikke bare spiselig, men digg. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935164 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 Ikke bare spiselig, men digg. Ja det er jo det som gjør kyllingvinger gode Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935167 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Raptorial Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 Kyllingskinn er vel rundt 10% protein... fra hukommelsen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935170 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 Det var vel ikke helt slik jeg mente det heller - Jeg tror ikke det gjør noe godt for noen av oss å begynne granske opp i ''feilmerking'' - Hva har det vel å si om vi får i oss 1,5 g protein mindre når vi spiser en kyllingfilet? Jeg tror da man kan få resultater fordeom. Og om det så er at næringsinnholdet er feil i mange produkter, vi har jo klart oss fint på disse produktene til nå. Proteininnholdet i kylling fra Rema var kun et eksempel Lena. Poenget er om matvarebransjen er så kynisk i sitt jag etter størst mulig profitt at de bevist feilmerker varer? At dette gjøres er jo bevist flere ganger også at matvarer inneholder stoffer som ikke er tatt med på ingredienslisten. Hva med saltinnhold? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935172 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 Fra Forbrukerrådet: "Gjennom stikkprøver hos de store dagligvarekjedene fant vi dessverre mange eksempler på varer som etter Forbrukerrådets mening er feilaktig og til dels spekulativ merking. Dette er produkter som vi mener gir seg ut for å være noe annet enn hva de faktisk er." Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereseHag Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 Er skinnet spiselig? Når har jeg snakket om skinnet på kylling? Svar skikkelig og argumenter fornuftig mot det jeg sa isteden for tull.. Du lurte, du fikk svar;) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935182 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 Når har jeg snakket om skinnet på kylling? Svar skikkelig og argumenter fornuftig mot det jeg sa isteden for tull.. Du lurte, du fikk svar;) Hehe har vi stått opp på den kverulerende siden av senga i dag Det var vel ikke så mye argumentere mot det du sa og det var heller ikke et svar på spørsmålet jeg stilte. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935185 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereseHag Skrevet 25. januar 2014 Del Skrevet 25. januar 2014 Det jeg svarte, avfeide i grunn problemstillingen din, i og med at premissene for din problemstilling ble feil. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935186 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Platon Skrevet 25. januar 2014 Forfatter Del Skrevet 25. januar 2014 Det jeg svarte, avfeide i grunn problemstillingen din, i og med at premissene for din problemstilling ble feil. Det gjorde jo ikke det i det hele tatt. Du hadde en liten retting på det som gjaldt kyllingvinger, men berørte i det hele tatt ikke spørsmålet mitt rundt feilmerking av mat. Norsk kylling har innrømmet feilmerking etter at jeg tok det opp og sier at de skal sende inn alle sine produkter til ny testing, men dette er noe de har gjort i mange år før dette. Her har Forbrukerrådet skrapt litt i overflaten av norsk matvarebransje: http://www.forbrukerradet.no/_attachment/1133792/binary/9145 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/27397-n%C3%A6ringsinnhold/#findComment-935203 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.