Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet
  "Myr skrev:
Flink fyr du. Følger med på bloggen nå :)

Kult! Kommer nok masse thermomix-ting fremover. Jeg er helt solgt på den maskinen :D

EDIT: "hun" er faktisk på kjøkkenet og lager mat til meg nå... :love:

Fortsetter under...

Skrevet

Ja, bra lesning på bloggen din. :)

Thermomix ligger nok litt frem i tid for meg, men som en som ikke har spist kjøtt i voksen alder og må lære matlaging med kjøtt fra bunnen av, er jeg blitt fascinert av sous vide.

Skrevet
  "Espen Espelund skrev:
Tittet på litt videoer, men forsto ikke så mye. Ble skeptisk når han sa alle de beste kokkene i verden bruker den. Kan du oppsummere hvorfor den er fantastisk?

Jeg bruker ikke den, og jeg er ifølge en del tullinger verdens beste kokk:/

Skrevet
  "TEW skrev:
Ja, bra lesning på bloggen din. :)

Thermomix ligger nok litt frem i tid for meg, men som en som ikke har spist kjøtt i voksen alder og må lære matlaging med kjøtt fra bunnen av, er jeg blitt fascinert av sous vide.

Sous vide er en fin måte å tilberede kjøtt på, men det er thermomix også. Slik som nå i sted da jeg lagde meg pasta og kjøttsaus. Helt utrolig simpelt og fantastisk godt. Da var jeg lat og laget alt sammen - til og med gnocchi-en gikk oppi sausen - og jeg angret ikke et sekund. Mye kjøtt skal jo egentlig kokes, så det har man oppi sammen med sausen - slik som rødt kjøtt eller kylling. Kylling og fisk kan også dampes, og det gjør man over den delen som lager sausen. Man får til og med to gode kokebøker med, selv om jeg ikke har begynt å se så mye på dem enda.

Så, ja - thermomix er dyrt, til tross for at den tar over jobben for mange maskiner på kjøkkenet. Sous vide gjør kjøtt enkelt, men stopper egentlig der. Men for all del - det er et supert sted å begynne :)

  "Astrid Kristine skrev:
Jeg bruker ikke den, og jeg er ifølge en del tullinger verdens beste kokk:/

Da trenger du den ikke heller - før du skal lage emulsjoner og sånt :p

Skrevet
  "Tiwas skrev:

Da trenger du den ikke heller - før du skal lage emulsjoner og sånt :p

Trenger ikke det heller, lager 7 liter aioli i uka, og greier å skille den typ 1 gang i året, så jeg kjenner ikke store behovet akkurat :p Med mindre jeg kanskje måtte lage bearnaise, jeg hater bearnaise :dry:

Skrevet
  "Astrid Kristine skrev:
Trenger ikke det heller, lager 7 liter aioli i uka, og greier å skille den typ 1 gang i året, så jeg kjenner ikke store behovet akkurat :p Med mindre jeg kanskje måtte lage bearnaise, jeg hater bearnaise :dry:

Ja, da er du i hvert fall mye flinkere enn meg - og langt flinkere enn de fleste kokker jeg vet om. Men her skal du få en liten godbit: http://mymelbournethermomix.blogspot.no/2013/10/handmade-moisturiser-in-thermomix.html :p

Annonse

Skrevet
  "Tiwas skrev:
Ja, da er du i hvert fall mye flinkere enn meg - og langt flinkere enn de fleste kokker jeg vet om. Men her skal du få en liten godbit: http://mymelbournethermomix.blogspot.no/2013/10/handmade-moisturiser-in-thermomix.html :p

Mitt magiske redskap heter; håndmikser. Noe av det mest elskede som noen gang er gitt til oss som befinner oss på kjøkkenet, både i hus og hjem og på hotell og restaurant:)

Lage tryneklisj i noe du skal lage mat i?? lyser typ 150 varsellamper i kokkehygenenazist hodet mitt nå:/

Skrevet
  "Astrid Kristine skrev:
Mitt magiske redskap heter; håndmikser. Noe av det mest elskede som noen gang er gitt til oss som befinner oss på kjøkkenet, både i hus og hjem og på hotell og restaurant:)

Lage tryneklisj i noe du skal lage mat i?? lyser typ 150 varsellamper i kokkehygenenazist hodet mitt nå:/

:p fordelen med thermo vs håndmikser er vel helst at thermoen klarer å kjøre...MYE fortere, og har innebygget varme. Da får man laga emulsjoner av det mest utrolige, og som da holder kanonlenge:) men stavmikser/bamix <3 er ganske så awesome det og:)

Skrevet
  "Aurelius skrev:
:p fordelen med thermo vs håndmikser er vel helst at thermoen klarer å kjøre...MYE fortere, og har innebygget varme. Da får man laga emulsjoner av det mest utrolige, og som da holder kanonlenge:) men stavmikser/bamix <3 er ganske så awesome det og:)

er innebygd varme i den håndmiksern jeg bruker nå.. men det skyldes vel muligens det faktum at den kjører seg varm.. det er håndmikser nummer 5 på 1 år:D

Skrevet
  "Astrid Kristine skrev:
er innebygd varme i den håndmiksern jeg bruker nå.. men det skyldes vel muligens det faktum at den kjører seg varm.. det er håndmikser nummer 5 på 1 år:D

Huff da:/ lager du knust is for hånd, eller kjøper du billigste sort på clas ohlson? Anbefaler at du går til innkjøp av en Bamix, dyrt, men de tåler _alt_!

Skrevet
  "Aurelius skrev:
Huff da:/ lager du knust is for hånd, eller kjøper du billigste sort på clas ohlson? Anbefaler at du går til innkjøp av en Bamix, dyrt, men de tåler _alt_!

nei, mellomdyr ting jeg ikke husker navnet på. Ja sjefen sier at nestegang må vi kjøre kvalitet for storkjøkken. Men jeg vet at jeg vil ødelegge den og:D

Skrevet
  "Aurelius skrev:
:p fordelen med thermo vs håndmikser er vel helst at thermoen klarer å kjøre...MYE fortere, og har innebygget varme. Da får man laga emulsjoner av det mest utrolige, og som da holder kanonlenge:) men stavmikser/bamix <3 er ganske så awesome det og:)

Hmmm...der ga du meg en idè...Tror du TM kan være løsningen på å lage sauser og sånt med mager kesam uten at den skiller seg?

Skrevet
  "Tiwas skrev:
Hmmm...der ga du meg en idè...Tror du TM kan være løsningen på å lage sauser og sånt med mager kesam uten at den skiller seg?

Hmm.. varmer du opp kesamen, derfor den sprekker?

Men den er genial til å lage superstabile emulsjoner, om du kjører den hardt nok

Annonse

Skrevet
  "Aurelius skrev:
Hmm.. varmer du opp kesamen, derfor den sprekker?

Ja, det er jo derfor den anses å være umulig å lage sauser med. Dette må jo være fitness-verdens hellige gral om man kan lage sauser, tikka masala osv osv med mager kesam i stedet for fetere melkeprodukter.

Skrevet
  "Ole-Mats Moskvil skrev:
Jojo, jeg kranglet egentlig ikke, og kan ingenting om mat, sier bare at smør og fløte er godt! ;)

Ingen uenighet om det - men for meg er smør og fløte godt maks en gang i uken. Resten av uken forsøker jeg å lage best mulig mat ut av det som passer inn i diettplanen min ;)

  • 5 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...