Gå til innhold

Knebøy/beinpress og svake knær


Cayia

Anbefalte innlegg

Jeg har til tider vonde knær og trenger litt råd og veiledning.

Jeg har tidligere i livet drevet med bl.a turning, fotball og ridning. og regner med at noe av årsaken ligger her.

Første gang jeg merket skikkelig vonde knær var når jeg var litt vell tung ( nærmere 20 kg mer enn jeg er nå) og sto på slålåm.. fy farao for en belastning haha..

Vel, jeg trener beinpress og knebøy og problemet kommer når det blir for tungt og jeg presser meg for mye. Vondtene sitter rundt kneskålene og jeg må stadig massere litt rundt skålene, om det hjelper aner jeg ikke, men psykisk gjør det det :p

Det jeg gjør de dager jeg merker at jeg er litt "slunken" i knærne så legger ejg ikke på like mye vekter, samt at jeg til stadighet jobber med teknikken min. Jeg føler liksom ikke at jeg kan gi opp beinpress og knebøy for jeg vil forbedre rumpe å lår betraktelig.

Dog blir jeg litt grinete over at jeg ikke kan gi maks hver gang fordi knærne gir etter og jeg er faktisk litt redd for å legge på for mye i fare for at jeg skal dra på meg vondter som gjrø at jeg ikke kan ta noen av øvelsene i lange tider forover..

Av bein så trener i tillegg til knebøy og beinpress, utfall med vekter. Har tidligere benyttet Bulgars utfall, men har gått litt bort fra den antakelig fordi jeg tenker at den er tyngre for knærne enn vanlig utfall?

What to do?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg er ikke utdannet innen helse, men jeg har hatt knevondt over lengre tid selv ( fire år med hoppekne)

Det som jeg tror funket for meg var først og fremst å lytte til knærne(ikke pushe for tungt men heller legge meg på et nivå som ikke gjør vondt og heller øke volum), egenmassasje og knevarmere/varmekrem.

Et varmt kne er et lykkelig kne.

Så er det alltids kanon med skikkelig teknikk i bøy, terpe terpe terpe.

Har du vurdert å besøke fysio/manuellterapeut/ortoped/annen kvalifisert knetafser for å få litt mer kvalifisert hjelp?

Bare fordi at det er vondt i knærne så må ikke det bety at det er i knærne problemene ligger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Veldig greit å oppsøke noen om det, da får du vite hvilke områder som er svakest. Da har du noe å jobbe videre med. Sleit selv med x antall betennelser rundt begge knærne og mye vondt, men et år med delvis fokus på det har hjulpet mye :)

Hva har du fokusert på da som har gjort det bedre? Og kan du trene skikkelig tungt uten å ha særlig store plager i etterkant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei

Smerter i og rundt kneet kan ha mange ulike årsaker. Det virker imdelertid på meg som om dette er noe som har oppstått gradvis og ikke akutt. Dvs. at årsaken ofte er en feilstilling i kneet når det blir utsatt for belasting. Quick fix som hjelper i mange tilfeller er aktivering og trening av gluteus medius ( forslag til øvelse

). Du bør gjøre et par sett hver morgen for å sørge for å " slå på muskelaturen" samt legge inn en del reps av dette i den faste treningen din. Knebøy med strikk en også en meget god øvelse for å sørge for riktig posisjonering av knær under knebøy. I tillegg bør du tøy forside og innside lår samt bruke skumrulle på disse områdene. Sist men ikke minst sørg for å ha sko som tar hensyn til fotstilling( over/under-pronering) når du løper eller går tur.

Jeg har ikke helseutdanning, men dette er tiltak som i værtfall ikke gjør vondt være og som i svært mange tilfeller har vist seg å ha god effekt. Ellers så anbefaler jeg en tur til en dyktig manuellteraput på f. eks NIMI.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hva har du fokusert på da som har gjort det bedre? Og kan du trene skikkelig tungt uten å ha særlig store plager i etterkant?

Fokusert endel på utvikling av hvordan jeg står rett opp og ned, slappe av når jeg først sitter i ro, skumrulle ved behov, brukte mye aktiveringsøvelser i starten, trener mye bakside (både hamstrings og rumpe) og bulgarsk utfall har hjulpet meg mye. Har ikke noe problem med å trene tungt, har ikke vondt og styrken har aldri vært bedre :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...