Gå til innhold

VG Vektklubb: Lavkarbo kan føre til jernmangel


Anbefalte innlegg

Lavkarbo kan gi jernmangel - Vektklubb

"Rødt kjøtt er, i tillegg til kornprodukter, de viktigste jernkildene i norsk kosthold. Tyve prosent av jernet vi spiser kommer fra rødt kjøtt, tretti prosent kommer fra brød.

Resten kommer fra grønne grønnsaker, frukt og nøtter. Går du på en kur hvor du kutter ut alt brødet i kosten, skal det mye rødt kjøtt til for å holde nivået av jern i blodet på et normalt nivå.

– Særlig for kvinner i menstruerende alder, og særlig når de er gravide, kan det være en fare ved å kutte ut brødet i kosten, forteller professor ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Bjørn Skålhegg."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er ingen fare ved å kutte ut brødet i kosten - en må eventuelt kun ta høyde for hvordan en skal få dekket jernbehovet bl.a.

At det skulle være fare forbundet med å kutte ut brødet i kosten er det reneste pølsevev. Jeg mistenker journalisten mer en professoren for å formulere slike evneveike postulat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig, stusset også på dette når jeg leste det, er jo nettopp en del av det lavkarbo går ut på, få i seg en del rent kjøtt i stedet for brød/hveteprodukter osv..så det var egentlig selvmotsigende det de skrev. Sikkert en journalistspire som har hørt at det meste om lavkarbo generer lesere og overskrifter, og har slengt ut denne uten å gjøre særlig Research først..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Jernrik mat: Rødt kjøtt, kalkunlår, lever, men også skalldyr og kaviar er gode animalske jernkilder. 250 til 500 gram rødt kjøtt i uken er ikke skadelig, og det vil gi deg tilfredsstillende mengde jern gjennom kosten.

250-500g rødt kjøtt i uken skal være nok. Dette høres ut som en god middag ikke hvor mye rødt kjøtt jeg stapper i trynet i løpet av en uke. Tror journalisten her ikke har helt grep på hvor mye man faktisk spiser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...