SlayerDad Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Lavkarbo kan gi jernmangel - Vektklubb "Rødt kjøtt er, i tillegg til kornprodukter, de viktigste jernkildene i norsk kosthold. Tyve prosent av jernet vi spiser kommer fra rødt kjøtt, tretti prosent kommer fra brød. Resten kommer fra grønne grønnsaker, frukt og nøtter. Går du på en kur hvor du kutter ut alt brødet i kosten, skal det mye rødt kjøtt til for å holde nivået av jern i blodet på et normalt nivå. – Særlig for kvinner i menstruerende alder, og særlig når de er gravide, kan det være en fare ved å kutte ut brødet i kosten, forteller professor ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Bjørn Skålhegg." Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23287-vg-vektklubb-lavkarbo-kan-f%C3%B8re-til-jernmangel/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linjemannen Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Det er ingen fare ved å kutte ut brødet i kosten - en må eventuelt kun ta høyde for hvordan en skal få dekket jernbehovet bl.a. At det skulle være fare forbundet med å kutte ut brødet i kosten er det reneste pølsevev. Jeg mistenker journalisten mer en professoren for å formulere slike evneveike postulat. SlayerDad 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23287-vg-vektklubb-lavkarbo-kan-f%C3%B8re-til-jernmangel/#findComment-829632 Del på andre sider Flere delingsvalg…
SlayerDad Skrevet 5. august 2013 Forfatter Del Skrevet 5. august 2013 For å oppsummere mitt inntrykk av den tabloide dekningen av lavkarbo: - Lavkarbo = for mye kjøtt - Lavkarbo = for lite jern, må spise mer kjøtt Therese_J, Splae, elin h og 2 andre 5 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23287-vg-vektklubb-lavkarbo-kan-f%C3%B8re-til-jernmangel/#findComment-829639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
modda Skrevet 5. august 2013 Del Skrevet 5. august 2013 Enig, stusset også på dette når jeg leste det, er jo nettopp en del av det lavkarbo går ut på, få i seg en del rent kjøtt i stedet for brød/hveteprodukter osv..så det var egentlig selvmotsigende det de skrev. Sikkert en journalistspire som har hørt at det meste om lavkarbo generer lesere og overskrifter, og har slengt ut denne uten å gjøre særlig Research først.. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23287-vg-vektklubb-lavkarbo-kan-f%C3%B8re-til-jernmangel/#findComment-829915 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jonna Skrevet 7. august 2013 Del Skrevet 7. august 2013 Jernrik mat: Rødt kjøtt, kalkunlår, lever, men også skalldyr og kaviar er gode animalske jernkilder. 250 til 500 gram rødt kjøtt i uken er ikke skadelig, og det vil gi deg tilfredsstillende mengde jern gjennom kosten. 250-500g rødt kjøtt i uken skal være nok. Dette høres ut som en god middag ikke hvor mye rødt kjøtt jeg stapper i trynet i løpet av en uke. Tror journalisten her ikke har helt grep på hvor mye man faktisk spiser. SlayerDad 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/23287-vg-vektklubb-lavkarbo-kan-f%C3%B8re-til-jernmangel/#findComment-831074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.