Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Lurer litt på hva det er å foretrekke av brun eller hvit ris iforhold til "sunnhets" perspektivet?

Har folk noen synspunkter? :) Selv liker jeg hvit ris aller mest, og har til og med lest i et innlegg av Børge Fagerli der han uttaler at brun ris/fullkornsris kan hemme opptak av protein?

Fortsetter under...

Skrevet
Vegard Lysne hadde vel et par innsigelser der mener jeg, men jeg tror ikke det er store forskjellen egentlig. Jeg spiser hvit ris jeg. Og det går så bra atte :)

Herlig! Men regnes ikke hvit ris som egentlig "raske" karbs? Eller er det hurtig ris? Selv prøver jeg å unngå raske karber på treningsfrie dager.

Skrevet

Både brun og hvit ris er raske karbohydrater ja. Har du ikke problem med det, så er ris ok. Sliter du med blodsukkeret er det jo et klart ikke-valg :) Spiser du lavkarbo, kan du jo inkludere noe av det. Lavkarbo er jo uansett ikke null karbo, som så mange tror. :)

Skrevet
Både brun og hvit ris er raske karbohydrater ja. Har du ikke problem med det, så er ris ok. Sliter du med blodsukkeret er det jo et klart ikke-valg :) Spiser du lavkarbo, kan du jo inkludere noe av det. Lavkarbo er jo uansett ikke null karbo, som så mange tror. :)

Jepp, men risen kategoriseres vel ikke som raske karbohydrater så lenge den ikke er typen hurtigris? Jeg spiser tilnærmet Biorytmedietten(B.Fagerli), der antall karb varier fra 60g på treningsfrie dager og opp mot 200 på treningsdager.

Avslutter hver dag med en god porsjon havregrøt :)

Annonse

Skrevet

Blodsukkeret stiger ikke like raskt i et komplett måltid uansett. Og på biorytmedietten vil insulinresponsen være høyere siden du har hatt lite karbohydrater tidliggere på dagen så det er ingen grunn til å bekymre seg for at risen i utgangspunktet er listet som raske karbohydrater. Vanligvis spiser man jo ikke kun ris.

Annonse

Skrevet

Jeg mener å ha hørt at Basmati ris skal være noe sunnere enn Jasmin ris. Den kleber i hvert fall mye mindre noe som kan tyde på mindre stivelse? Og det er vel en bra ting.

Skrevet
Ok:) Vanlig Jasmin ris som skal kokes opp mot 30min kan vel sies å ikke være hurtigris?

Den var god :roflmao:. Hurtigris peker til måten den blir laget på, ikke hvor hurtig den tas opp i blodet. Basmati er uansett den risen jeg alltid smaker (ris er ris, variasjonenen er ikke såååå store) for Basmati smaker jæ .....godt med nok smør i ;). Om du avslutter dagen med havregrøt, som jo også kan sies å være rimelig kjappe karbohydrater - alt korn er kjapt som rakkern - så synes jeg ikke at risen er noe å bekymre seg over. Skal du ha langsomme karbo, så er faktisk grønnsaker den eneste som duger.

Skrevet
Jeg har gått over til fullkorns couscous, minner om ris, smaker godt, og er vel et sunnere alternativ :)

Ååå, jeg elsker couscous! Men har kuttet det ut pga alt for raske karbs. Hvor får du kjøpt fullkorns couscous? :)

Skrevet
Blodsukkeret stiger ikke like raskt i et komplett måltid uansett. Og på biorytmedietten vil insulinresponsen være høyere siden du har hatt lite karbohydrater tidliggere på dagen så det er ingen grunn til å bekymre seg for at risen i utgangspunktet er listet som raske karbohydrater. Vanligvis spiser man jo ikke kun ris.

Sant det. Jeg er en sucker for jasmin ris i Cottage Cheese :). Før kl17 på dagen jeg vel i meg ca.(maks) 30g karbs, resten etter trening eller fra middag og kvelds, som består av havregrøt :).

Skrevet
Jeg mener å ha hørt at Basmati ris skal være noe sunnere enn Jasmin ris. Den kleber i hvert fall mye mindre noe som kan tyde på mindre stivelse? Og det er vel en bra ting.

Åå? Det har jeg ikke hørt? Jeg som liker så godt at risen er litt klebeaktig, for syntes den smaker godt ift den tørre Fullkorrnsrisen av Uncle Bens..

Skrevet
Den var god :roflmao:. Hurtigris peker til måten den blir laget på, ikke hvor hurtig den tas opp i blodet. Basmati er uansett den risen jeg alltid smaker (ris er ris, variasjonenen er ikke såååå store) for Basmati smaker jæ .....godt med nok smør i ;). Om du avslutter dagen med havregrøt, som jo også kan sies å være rimelig kjappe karbohydrater - alt korn er kjapt som rakkern - så synes jeg ikke at risen er noe å bekymre seg over. Skal du ha langsomme karbo, så er faktisk grønnsaker den eneste som duger.

Haha, var vel ikke så idot-spørsmål vel..:p Mtp jeg følger biorytmedietten, må jeg ha mer karbs enn grønnsaker kan gi meg. Dersom jeg hadde kuttet ut havregør(korn, ris etc.) på kvelden, hadde jeg ligget på rundt 30g karbs per dag! Så satser på at raske karber til kvelds ikke gjør store skaden.

Skrevet

Jeg synes brun smaker mye bedre, den heter Gold eller noe. Kjøpes på tyrkern i kjempesekker :) jeg vet ikke hvorfor men jeg føler at hvit-risen setter seg liksom fast i halsen og egentlig hele veien ned..er det bare meg?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...