Gå til innhold

Rart spørsmål til dere som er virkelig sterke i overkropp


fidwa

Anbefalte innlegg

Jeg har nakke og korsryggsprolaps, kjeveleddsdysfunksjon osv osv. Har hatt min kvote med smerter og føler plagene har hindret meg i å leve som jeg vil. Men nok om det, trener nå adekvat styrketrening m veileder og er blitt mye sterkere. Men fremdeles sliter jeg noe med øm muskulatur. Så lurer jeg da på om dere som har mye styrke også sliter med de samme utfordringene som de med mindre styrke..høres rart ut dette her, men er så spent på hvor mye jeg kan forvente å klare å styrke meg ut av...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg leser at du lurer på hva vi har klart å trene oss ut av, eller plager som holdes borte ved hjelp av fornuftig styrketrening. Så da svarer jeg på det, og satser hardt på at jeg ikke misforstod deg! :unsure:

For min egen del merker jeg det godt om jeg dropper styrketrening en periode. Jeg er god på å stresse, og kan gjerne sitte med skuldrene "under ørene" i perioder. Om jeg ikke skal få smerter da, er det viktig for meg at jeg holder treningen ved like, og at jeg tøyer regelmessig. Samme med en skulder som ikke er noe særlig. Uten trening og tøying i musklene rundt, får jeg smerter. Så ja, jeg trener for å holde meg frisk! Og pass på riktig teknikk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt stram kjeve som resulterer i at den gå litt ut av ledd når jeg tygger, den er fremdeles stram men ikke plagsom. Jeg har hatt mye stram muskulatur i nakken, i tillegg til hypermobilt skulderledd, kneledd og skjeive hofter. Jeg har også hatt en kneskade som igjen har gitt meg et kranglete bekken. Alt dette i ung alder, og det ble vondt når jeg var mye stillesittende, og jeg ble tung i tillegg.

Styrketrening og turer i skog og mark(ULENDT terreng) har gjort at disse plagene har forduftet som dugg for solen. Jeg merker sjelden noe til kneskaden, som var ganske alvorlig med biter av kneskjellet brukket av, og kneet gikk ofte litt ut av ledd, og 3 ganger helt jævlig ut av ledd. Skuldrene mine har jeg stort sett ALDRI vondt i lengre!

Den samme erfaringen har jeg hørt av en i nær familie. Det føles ut som om muskulatur som blir brukt, blir mer funksjonell og mindre vond, som om det løser opp spenninger på en måte. Jeg er veldig flink med egenmasasje, litt tøying og dynamisk oppvarming, det hjelper også. Jeg bruker ikke lengre penger på massør, gjør det enkelt selv med rulle og ball.

Anbefaler at du spør fagpersoner før du setter igang med noe nytt, og starter forsiktig, f.eks. med egenmasasje.

Tolmodighet er også viktig.

Stå på, du er kjempe flink! Pass på teknikken!!(y)

Håper dette var et svar på det du lurte på!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sliter selv med mye smerter i kroppen, opplever at trening gir meg en bedre hverdag, både på den fysiske og mentale biten. Spesielt med tanke på mindre smerter, blir dog ikke helt smertefri.

Fysioterapauten har sagt til meg at jeg ikke må finne på å begynne i en stillesittende jobb.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil bare ønske deg lykke til! Jeg har bekhterev, en revmatisk sykdom som hovedsakelig gir smerter i rygg, men kan også gi vonde ledd og betennelser i kroppen. Har alltid merket bedring av trening generelt, og etter at jeg begynte å fokusere på styrketrening har jeg blitt MYE bedre. Bruker sjelden medisinene som jeg var avhengig av for å fungere i hverdagen tidligere:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Så bra!! Det er kult å høre! Det sier seg selv at bevegelse og en del styrke er bra, men bestandig lurt på om smertene bare fortsetter å avta om man bare blir sterkere og sterkere, derfor dette snodige spørsmålet ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en brøkdel av de smertene jeg hadde før:) angående overskriften så er jeg absolutt ikke virkelig sterk i overkroppen i forhold til noen andre enn meg selv ;-) men at jeg skulle klare øvelser som for eksempel Chins hadde jeg aldri trodd! Jeg var svært svak i ryggen for ett år og to siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...