Gå til innhold

Vis meg din mos!!


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Har prøvd søtpotet med brokkoli og det ble ingen slager dessverre..

Men brokkoli og blomkål er en fin blanding. Man kan også ha spinat i brokkolimosen.

Blomkål egner seg også meget godt sammen med potet.

I brokkolimos synes jeg det er godt med kremost, salt, pepper og litt sweet chili saus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest QueenWinther

Har ingen bilder - men rotfrukter, som pastinakk, persillerot, gulrot, kålrabi og sellerirot er verdens beste kombinasjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Lite spørsmål, ser jo utrolig digg ut. MEN smaker det masse brokkoli o.l eller forsvinner den smaken i div krydder og andre ingredienser?

Hvis du ikke klarer brokkoli pga smaken så vil du kanskje ikke like en mos heller, men prøv ihvertfall. Det blir ganske anderledes og brokkoli har ikke så veldig mye smak i seg selv. Du kan selvsagt spice den opp enda mer om du vil kamuflere brokkolismaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guacamole er vel også grønnsaksmos per definisjon? :) Den desidert beste versjonen jeg har laget fant jeg på Fotballfrue-bloggen. Video med fremgangsmåte og ingredienser:

Og sånn ble resultatet hos meg:

post-1830-14440939495197_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lite spørsmål, ser jo utrolig digg ut. MEN smaker det masse brokkoli o.l eller forsvinner den smaken i div krydder og andre ingredienser?

hva med å kombinere den "ekle" brokkolien med noe du faktisk liker ?!=) Kanskje lettere da!?

har laga mange mos-varianter i det siste og de to beste er uten tvil disse:

mos + karbonadedeig, i form /ovn

mos: blomkål, brokkoli, potet/søtpotet -->

kutt opp i småbiter (kjappere å koke dem da..)

la det koke opp

Hell av vannet

pøs på med krydder (salt, pepper, karri, hvitløk)

mos med stavmikser.

tilsett en god dæsj med kesam og/eller smøreost/kremost (f.eks kavlis magre kyllingost som er kjempegod)

mos det hele sammen.

karbonadeig:

stek opp sammen med sopp og løk (godt med både vanlig, rød og gressløk!)

krydre medf.eks chilli, paprika, kumin

Ha mosen i en ildfast form

Hell karbonadedeigen over mosen.

Topp hele formen med en god dose ost og salsa!

sett i ovenen til osten smelter

YUMYUM!!!

"Moslappskaus"

kok opp og lag mos som i sted - gjerne med kålrot

Tilsett hermetisk kalkunkjøtt i mosen.

La det hele stå å småputre litt slik at alt blir jevn varmt

(funker nok også medpølser slik atdet blir enda mer lappskaus...)

i tillegg fungerer gulrot, kålrot, pastinakkog sikkert mye annet også - som del av mosen

det som er genialt med mosing er at en lett kan lage svære prosjoner og bruke det som restemiddag, fryse ned, eller kombinere med andre måltider =)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvordan får dere blomkålmosen så "myk"? Min blir så klumpete og hard selv om jeg koker de lenge...

hm... bruker du stavmikser ?!

Jeg pleier ikke koke det lenge en gang..da blir det så vannete (?). Så kjapp oppkok, og så helle av vann. Bruker stavmikser og moser skiten ut av den :p Pleier også å blande inn enten litt kesam eller kremost

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hm... bruker du stavmikser ?!

Jeg pleier ikke koke det lenge en gang..da blir det så vannete (?). Så kjapp oppkok, og så helle av vann. Bruker stavmikser og moser skiten ut av den :p Pleier også å blande inn enten litt kesam eller kremost

Tusen takk, denne ble kjempegod (og klumpfri)! Gjorde som du sa og brukte 1ss kremost :hungry:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...