Gå til innhold

Hvor mye fett


Chrsyre

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg er undervektig og jobber med å gå opp i vekt. Jeg elsker nøtter, og spiser mye av dette (og peanøttsmør) for å komme opp i nok kcal i løpet av dagen. Middagen blir ofte også stekt i fett.

Men når jeg legger det jeg spiser inn i Shapeup (appen jeg bruker for å sørge for å spise nok) kommer jeg ofte over "målet" for hvor mye proteiner og fett jeg skal ha i meg. Er det lurt av meg å senke inntaket på nøtter og evt proteiner og øke karbohydratinntaket? Føler jeg spiser nok karbs egentlig, brød til både frokost og lunsj, mye speltlomper, poteter/pasta/ris til middagen osv, i tillegg til mye bananer (og annen frukt).

Så det jeg spør om er egentlig - gjør det noe at jeg får i meg mer fett enn appen forteller meg at jeg trenger, eller spiller det ingen rolle så lenge jeg får i meg kaloriene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du sier du "ofte" havner over målet ditt. Hva med de dagene du ikke havner over målet ditt? For å gå opp i vekt må du ha et lite overskudd over tid. Spiser du 200 kcal over en dag, samt 500 kcal underskudd dagen etter fører ikke dette til at du går opp i vekt. Legger til dette bildet nok engang. Har allerede postet det to ganger, men det er enkelt å forstå

post-4341-14440937568309_thumb.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere misforstår litt, jeg har lagt inn at jeg skal opp i vekt, og hvor mye jeg må spise for å nå målet mitt. Men den fettmengden jeg skal fordele utover dagen overstiger jeg omtrent hver dag, men spiser mindre karbohydrater enn det står oppført at jeg skal. Jeg bare lurer på om det påvirker kroppen på noen negativ måte at jeg spiser "for mye fett", og for lite karbohydrater.

Tenker altså IKKE på at jeg overstiger det jeg trenger av kalorier, for det vet jeg at jeg gjør, og det er det jeg skal. Jeg tenker på fordeling av næringsstoffene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...