Gå til innhold

Gir Markløft en "hormonell" boost?


Rodolfo

Anbefalte innlegg

La inn tunge markløft først i år, da ryggen trøblet i hele fjor. Men nå har jeg dratt trofaste 4 x 2-6 reps 1-2 ganger i uken, kjører den så det suser i øra. Plutselig har hele kroppen begynt å svare ekstremt på treninga. Når tilogmed min bedre halvdel sperrer opp øynene om kvelden (FØR jeg tar av meg boxern) og sier jeg er blitt myyye grovere over overall sånn plutselig. Veldig fremgang også i styrken, både i benk, dips, squats,...det meste. Den eneste virkelig forskjellen på programmet er markløft. Kan den være forklaringa?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Man får "hormonell boost" rett etter tunge markløft eller når favorittlaget vinner en fotballkamp, men det i seg selv har ingen betydning for muskelvekst. Akutt boost i hormonnivåene følges typisk av en periode med verdier under normalnivå, og nettoeffekten blir null. Man får ikke kjøpt noenting lovlig i Norge som faktisk har en effekt (styr unna testo boosters). Ganske interessant å se hva som skjer når man tilfører kroppen testosteron i små doser - det fungerer dårlig. For at det skal gi større biceps må man holde verdiene godt over normalnivå over tid. Som naturlig bygger er det lite man får gjort, så enten får man kjøpe juice eller slutte å tenke på det :)

F1.large.jpg

Testosterone dose-response relationships in healthy young men

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jester

Changes in salivary testosterone concentrations a... [Horm Behav. 2012] - PubMed - NCBI

4 min porno, action eller aggressiv musikk hjelper også på ;) Men har nok ikke noe å si på muskelvekst, men man kan argumenetere for litt mer "guts" der og da som kanskje kan øke prestasjonen i en veldig kort periode. På samme måte som å "psyke seg opp" eller noe ganger man kjenner man "har dagen"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Jester
Samme sies det om knebøy..Altså bare myte?

Den hormonelle "boosten" kan vel sies å forekomme, men om du merker noe forskjell eller "får noe gains" som folk gjerne sier er nok ikke det helt store. Merkbar vs målbar.

Det jeg mener at denne effekten alene ikke utgjør så himla mye, men for all del, er jo bare positivt. Men denne effekten vil aldri trumfe dårlig program, trening, kost, hvile m.m

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Står i læreboka at øvelser som aktiverer store muskelgrupper, gjør at kroppen produserer mer testosteron og veksthormon enn for eksempel biceps curl. I studier viste det seg at de som kjørte biceps curl samme dag som de kjørte ben, fikk bedre resultat, enn de som kun kjørte armer alene. Altså må mark gi en sånn hormonell boost, om man skal følge boka. Ingen andre øvelser aktiverer flere større muskelgrupper en mark.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...