Gå til innhold

Same old question


Anbefalte innlegg

Dette har det blitt opprettet en million tråder om før, men jeg må spørre, av en eller annen grunn er det mye vanskeligere når man skal gjøre dette selv...

Min kjære Herkules er treig og gidder ikke lage en tråd selv, så da gjør jeg det. Han har prøvd å få ned fett% og få mer muskler, men syns fremgangen har vært liten i forhold til det han ser i speilet og på målebåndet. Vekta har gått OPP, og pr dags dato ligger han på ca 87 kg på 185 cm. Det er på ingen måte en gæli vekt, men det aller meste av fettet sitter som et solid sykkeldekk rundt magen. Beklager uttrykket, kjære :p haha.

De harde fakta:

Mann 24 år

Høyde: 185 cm

Vekt: 87 kg, den 24.03.2013

Aktivitetnivå: Går fram og tilbake til skolen, ca 20 min hver vei

Trener PHAT 5 dager i uken, trives med det og vil ikke ha fullkroppsprogram selv om jeg kanskje syns det kunne vært en ide...Ikke dermed sagt det er det som er riktig, men jeg tror han hadde hatt mer utbytte av å gjøre det 3 ggr uka, eller en 2 splitt x 2 i uka

Cardio 0-1, her har du ikke vært så flink men :p

Ellers sittestillende dag på skolen og delvis hjemme.

Målet er jo å gå ned i fett%, og jeg har prøvd så godt jeg kan å hjelpe han, men syns det er vanskelig å skulle gjøre det for han :p hehe.

Det vanskeligste syns jeg er kcal inntaket, og fordelingen av macro. Han har logget maten sin noen dager, og han spiser mindre enn MEG, til og med når jeg er på 'diett', og det er IKKE bra, når hans BMR ligger på ca 1900 hvis jeg har regnet rett.

Jeg er nok litt blind på det her nå, så hadde vært greit med noen innspill.

Bør kanskje legge til at han har god teknikk og øker bra i styrke på det aller meste, og har bare trent 'seriøst' siden januar, så kan vel klassifiseres som nybegynner fortsatt, selv om jeg vet han ikke liker at jeg sier det :p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er han, men han gidder ikke spørre om hjelp, han er sta..

Ja, jeg vet liksom det du sier der, men av en eller annen grunn får han det ikke til. Kan være fordi han ikke aner hva han får i seg, selvfølgelig.

Trenger hjelp til å vite hvordan han best skal gå fram. Mer cardio? Mer mat? Hva er riktig kcal inntak? Annet program?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et program han trives med er et godt program! Bruk fitnessbloggens kalorikalkulator og finn vedlikeholdet hans, og legg han i -300. Ville ikke gått lavere på PHAT. Gjør det til noe gøy å fokusere på kosthold fremover. Ikke bare hans, og ikke bare ditt, men hva dere kan få til sammen og hver for dere. Kardio er vel ikke nødvendig, spesielt ikke om han allerede trener fem ganger i uka. Ville heller økt intensiteten i øktene og lagt inn litt gåturer :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Less is more. Å legge seg på underskudd og øke kardio samtidig som man kjører PHAT kan nok bli litt mye. Ville i så tilfelle lagt til intervaller (tabata, 4x4) og økt kaloriinntaket på disse dagene. Men igjen, på diett anbefaler jeg heller økt intensitet (kortere pauser) på de vanlige øktene og økt hverdagsaktivitet. Om han er nybegynner har han heller ikke den største toleransen for arbeidsmengde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg hjelper kjæresten min med kostholdet jeg også om han ber om det, og når vi er sammen tar jeg makroansvaret i og med at jeg tar meg av matlagingen, men han sitter ikke passiv og ber meg ta meg av alt fordi jeg (hypotetisk sett) skulle visst mer. Om han skal opp/ned i vekt eller hva slags makroer han vil ha styrer han da selv etter å ha lest seg opp, noe som er helt naturlig i og med at jeg uansett ikke vet hva som er best for han. Jeg bare kokkelerer etter retningslinjene ;) Virker ikke som om din er villig til å gi det noen innsats, og da hadde jeg ikke giddet. Gi han noen artikler å lese, så finner han selv ut hva som kan fungere for han. Man må liksom gå inn for det selv :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Går han med for høyt underskudd over tid går kroppen hans over i "sparemodus", det vet du. Så lenge han ikke er på knallhard diett og trener forholdsvis tungt så burde han ikke ligge så mye i underskudd. For meg så funker det veldig godt med å bare legge til litt kardio par ganger i uka.

Men viktig at du ikke er for mye "på" han med dette, den indre driven må komme fra han sjøl. Hvis ikke er det nok stor sannsynlighet for at strukturen som trengt for å nå raske resultater (har jo skjønt at du helst vil ha resultatene før treningsøkta er ferdig allerede....) ikke blir holdt. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det var det jeg også fant ut da vi så hva han fikk i seg av kcal noen dager.. Fikk sjokk :p hehe.

Ja, det er bare at han sier det veeeeeeeldig ofte og da vil jeg jo hjelpe han til å oppnå det han vil, men som du sier, driven må komme fra han selv. Han er nok enda verre enn meg på å ville se resultater før treningsøkte er ferdig faktisk :p Selv om det kanskje er vanskelig å forestille seg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

87kg på 185 er ikke akkurat veldig mye heller.

Startet han rett på phat som nybegynner?

Hvor lenge har han prøvd å bli kvitt sykkeldekket?

På en skala fra 1-10, hvor målrettet syntes du han er.

Og hvor viktig er det egentlig for han?

Og logge maten i ett par dager gjør at man er "flink" i disse dagene.

Men over en måned, hvordan er det da med utskeielser,fylla osv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fylla er ikke et tema i det hele tatt, så det er ikke noe problem ;) Er vel kanskje verre med utskeielsene, men han har spist så lite i ukedagene at jeg tror eeegentlig ikke det er noe problem heller når man ser på kcal overall i uka.

Nei han startet ikke rett på phat, han kjørte et fullkroppsprogram, men han kjedet seg fort på det når han måtte trene det samme 3 ganger i uken. Har løpt mye før, da han syns det var mye morsommere enn å trene styrke. Det har snudd litt nå da. Han har blitt veldig glad i å trene og har trent styrke noen mnd. På en skala på 1-10 syns JEG personlig 9 på treninga og 5 på maten. Og han begynte ordentlig med dette før jul, så jeg vil jo si det er endel mnd.

Poenget var ikke at han var så flink, det var bare at da fikk han virkelig sett hva han pleier å få i seg, og det var ikke så mye. Vet jo at hvis man spiser for lite over en periode kan kroppen gå i sparemodus, og tipper kanskje det er noe som har skjedd her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
kjør starting strength 3 ganger i uken, spis deg mett, men ikke mer. og ingen småspising.

ikke vær så jævlig jålete at man skal telle kalorier, måle det ene og det andre.

det skjer ikke noe nevneverdig på 8 uker, vær tålmodig

det er vel litt lurte å vite hvor er hvis man ned i vekt, telling osv har ingenting med jåling å gjøre, man bruker hode regning på kaloriene sånn ca. så lenge man ikke går over

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke bruk tiden som nybegynner på løft hvor man ikke kan ha som mål å løfte over 100 kg...

Støtter forslaget om å gå for Starting Strength. Med styrken kommer musklene, og med mer muskler blir det lettere å få ned fettprosenten også. Sommeren 2013 er forøvrig avlyst, så gå for sommerformen 2014 istedenfor det gir mye bedre tid til å bygge litt først :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det foreslo jeg også, spesielt siden han hjelper en kompis i gang med SS og jeg syns det var en lur ide å kjøre det for han også.. men han sier det kommer til å bli så kjedelig ....

Han ligger på ca 2500 kcal om dagen, eller, det er planen, men får såvidt i han 2000. Må trøkke det i han, syns det er så vanskelig å spise nok.. Han er rar ass. Gir opp snart .....

:p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...