Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vil det si at det faktisk er bedre å spise kalde, kokte poteter enn varme, kokte poteter? Sprøtt, dette visste jeg ikke.

Det har nok minimalt å si.

Er den prosessen reversibel? altså, vil en kunne koke potet, kjøle ned denne og så få x antall % resistent stivelse i den, for så å varme den opp igjen og så er den resistente stivelsen borte igjen?

Nei, retrograderingen av stivelsen er meg bekjent ikke reversibel :)

Fortsetter under...

Når en kokt potet kjølner så gjøres en del av stivelsen om til resistent stivelse, noe som gjør at det i mindre grad tas opp i tarmen.

Ifølge Birger Svihus ved UiA så må poteten ligge rimelig lenge, helst natta over i kjøleskap for at det skal være merkbar effekt?

Ifølge Birger Svihus ved UiA så må poteten ligge rimelig lenge, helst natta over i kjøleskap for at det skal være merkbar effekt?

Det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, men Birger Svihus er en rimelig kredibel kilde akkurat på dette feltet så vi får høre på han enn så lenge :)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...