Gå til innhold

Knebøy og Markløft teknikk


frazycrog

Anbefalte innlegg

Heisann!

Jeg har i det siste trent endel med knebøy og markløft. Men jeg merker at jeg får litt vondt helt nederst i ryggen i ettertid av treningen.

Etter å ha sett et opptak av meg selv som trener knebøy så ser jeg at rumpa "vipper" litt nedover når jeg kommer til bunnen. Jeg er usikker på om det har noe å si, men hadde satt veldig pris på om noen kunne se på teknikken min, og fortalt meg hva jeg eventuelt gjør feil, og hvordan jeg kan forbedre det :)

Knebøy:

Markløft:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå er jeg ingen ekspert på disse øvelsene. Men det lille jeg ser er at det gjerne ikke er rumpen som tipper ned. Men heller det at det er ryggen som kromer seg litt i nederste del av knebøyen. Kan også se ut som at du går litt dyper når tippingen/krumingen skjer. Kanskje et belte vil hjelpe? Prøv å rett hodet litt mer oppover under selve løftet. Så er jo det også en trenings sak og finne "sweet spotten". Ser man bort i fra tippinge syntes jeg du har veldig fine løft :)

På markløften ville jeg ha prøvd å kommet dypper ned med rompa før du løfter. Samt at du bør prøve å rette ut knærne og skuldrene parallelt.

Men som sagt ingen ekspert på dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har samme "problem" og spurt en veldig erfaren PT på mitt senter igår. Hun sjekket da teknikken min og mente at dersom man går for langt ned på knebøy, kan det fort skje at bekken tipper over og det forårsaker da vondt i korsryggen. Jeg er ingen ekspert heller, men det hun sa hørtes veldig logisk ut og hun viste meg også hva hun mente slik at jeg forsto bedre.

Så kanskje du kan prøve å ikke gå så langt ned? Så vidt jeg kunne se gikk du litt under 90 grader til og med. Det pleide jeg å gjøre også, fordi man ser jo ikke seg selv og tror alltid at man må lengre ned.

Dersom andre har tilakemelding / tips er jeg spent å høre de også, siden jeg sliter litt med det samme.

Belte høres jo lurt ut. skal vudere det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis rompa tilter når du går under parallell er det et mobilitetsproblem, populært kalt "butwink". Anbefaler at du oppsøker en fysioterapeut som kan utrede nøyaktig hvor mobilitetsproblemet ligger. Kan være mangel på ankelmobilitet, hoftemobilitet eller stramme hamstrings etc. :) Hadde samme problem før, men etter 6 måneder med tøying og diverse kan jeg kjøre dype knebøy uten noe slags problem! Men anbefaler virkelig å oppsøke en fysioterapeut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...