Gå til innhold

Mattips


Anbefalte innlegg

Hei

Trenger råd & tips for å få i meg mat. Spiser kun middag. Jeg er 160 og 70 kg, så ønsker å gå ned i vekt. Tåler ikke fisk,melk og eggehvite så mat stopper litt av seg selv. Ser jo mange forslag på bla egg i alle varianter. Så det jeg trenger er hjelp til å sette opp matplan slik at jeg får i meg nok i løpet av en dag. Trener på studio 3-4 ganger pr uke. Trener både styrke og kardio.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Spiser KUN middag i løpet av dagen. Så det jeg trenger hjelp til er å finne på noe slik at jeg får i meg mer mat,frokot/lunsj.Lager alt mulig og stort sett alt fra bunnen. Vil si jeg lager normal husmanns kost. Bruker mye grønnsaker. Kroppen min er vel i skikkelig sparemodus, slik at jeg ikke går ned i vekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stakkars, du har virkelig blitt delt dårlige kort når du ikke tåler egg, melk og fisk :/

Av egen erfaring, så er det, som oftest, ikke forbrenninga som bare "stopper opp", men rett og slett at man trener for lite/spiser mer enn man tror, som er årsaken.

Antall måltider har fint lite å si, "alt" går på mengden, så er jo ingen problemer med at hun spiser bare middag. Foruten at den da må være ganske stor, rent mengdemessig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvor lenge har du spist kun middag på en hel dag? En "normal" middagsposjon inneholder ca mellom 3-800 kcal, alt an på hva det er. Jeg nekter å tro at du trener styrke OG kardio på max 800 kcal om dagen! Det er laaaangt under hva du forbrenner bare av å ligge helt stille uten å bevege deg et helt døgn. Faktisk ca bare halvparten!

Hvis du ligger i koma så trenger kroppen din ca 1500 kcal (pluss minus) bare for at organene dine skal gjøre jobben sin, for at hjernen din skal fungere og for at hjertet ditt skal slå. Så lite mat over lengere tid kan få alvorlige konsekvenser for kroppen din! Jeg skjønner at det er komplisert å ikke kunne spise hverken fisk, egg eller melkeprodukter, og at det sikkert gjør noe med både matlysten og motivasjonen, men det finnes da virkelig masse annen god mat der ute? Kjøtt i alle varianter, fugl, grønnsaker, brød og knekkebrød uten melk og egg, frukt osv.

Du trenger i teorien ikke å spise mer enn ett måltid om dagen, men jeg tviler på at du greier å trøkke nedpå et måltid bestående av MINST 1500 kcal og alle næringsstoffene du trenger.

Kanskje en av disse gutta kan hjelpe deg med å lage en matplan: Vegard L eirich

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette har jeg gjort lenge. I går feks spiste jeg 1 potet,2 kjøttkaker,brokkoli og gulrot til middag. Det var det hele. Trente etterpå. Merker jo at man ikke har energi til å trene effektivt når man ikke har nok næring i kroppen. I dag har jeg spist 1 ryvita knekkebrød med bacon ost. Så blir det middag etterpå. Det jeg ønsket med denne tråden var jo om noen som hadde litt peiling på mat kunne hjelpe meg med å sette opp en mat plan for å få i gang kroppen igjen. Når man ikke kan spise hverken det ene eller det andre har det bare blitt en meget lei uvane å ikke spise riktig. Er jo mange oppskrifter men når man leser de innholdere mange av de ting jeg ikke tåler, så da har jeg droppet det. Så håper virkelig at noen kan være behjelpelig med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jester

Høres ut som kanskje løsningen kan være å sette deg opp en liste med proteinkilder du tåler, en med karbokilder og en med fettkilder. Så se hvordan du på kryss og tvers kan kombinere dette til retter du kan spise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...