Signe Skrevet 22. mars 2013 Skrevet 22. mars 2013 Jeg er for tiden pá en glutenfri diett (i samrád med legen) Men ná har jeg en utfordring. I april reiser jeg til Brasil for á konkurrere i paragliding. Alle andre deltagere fár lunsjpakker de kan ha med seg, men de kunne ikke hjelpe meg med glutenfri lunsj. Er det noen som har tips til hva jeg kan ha med meg, som har nok holdbarhet, og samtidig gjör at jeg overlever fra frokost til middag?? Har tenkt pá á lage proteinbarer selv, men de jeg har funnet oppskrifter pá har ganske begrenset holdbarhet nár jeg ikke har tilgang pá kjöleskap/fryser (skal bo pá hotell) Siter
Kristin Charm Skrevet 22. mars 2013 Skrevet 22. mars 2013 - Mat på boks (tunfisk, makrell i tomat, varmrøkt laks) - Proteinpulver (du kan f.eks. blande i havregrøten, i meieriprodukter du kjøper der nede eller lignende) - Nøtter - Bake ditt eget glutenfrie brød/rundstykker/lomper + ta med pålegg Ellers bør du vel kunne kjøpe deg noe der nede? Noen spesiell grunn til at du vil ta med hjemmefra? Siter
Signe Skrevet 22. mars 2013 Forfatter Skrevet 22. mars 2013 Mest fordi dette er en bitteliten landsby, og jeg er midt i ingenmannsland hele dagen, og har ikke tilgang pá hverken butikker eller á lage mat selv.Og sá har jeg en litt kronglete diett om dagen. Vet ikke helt hvor vanskelig den blir nár jeg reiser, men akkurat ná er det stort sett rent kjøtt, frukt og grønnsaker. Skal styre unna melkeprodukter, sukker, hvete, hvetestivelse og tomater. Derfor er det enklest á ha med noe mat, slik at jeg vet hva jeg fár i meg. Frokost og middag er ikke noe problem. Bare denne maten midt pá dagen.... Blir nok mye nøtter da dette er enkelt, energirikt og kan kjøpes overalt. Siter
Davand Skrevet 23. mars 2013 Skrevet 23. mars 2013 Proteinbarer fra proteinfabrikken! En type skal være glutenfri mener jeg og er uten kunstig søtning. Trur dem har grei holdbarhet også. De har også lager på stokke, der kan du helt sikkert handle en liten eske. Signe 1 Siter
Aaandreaaa Skrevet 23. mars 2013 Skrevet 23. mars 2013 Lillebroren min er på glutenfri diett, og da vi var på ferie i Spania spesialbestilte hotellet inn glutenfritt brød til han. Vet ikke om de ville gjort dette på hotellet du bor men det går jo an å spørre? Signe 1 Siter
wheysted Skrevet 23. mars 2013 Skrevet 23. mars 2013 Hvis frokosten du får på hotellet er ålreit kan du jo sikkert betale litt ekstra for å ta med deg lunsj som du lager selv fra frokosten. Siter
slett_meg Skrevet 23. mars 2013 Skrevet 23. mars 2013 husk å sjekke tollreglene i brasil før du drar hvis du vil ha med deg noe hjemmelaget. noen land er ultrastrenge på innførsel av matvarer, dumt å bli fratatt ting i tollen. Siter
Signe Skrevet 23. mars 2013 Forfatter Skrevet 23. mars 2013 husk å sjekke tollreglene i brasil før du drar hvis du vil ha med deg noe hjemmelaget. noen land er ultrastrenge på innførsel av matvarer, dumt å bli fratatt ting i tollen. Det er ett godt poeng som jeg ikke hadde tenkt pá. Takk for páminnelsen Siter
tdynna Skrevet 24. mars 2013 Skrevet 24. mars 2013 En ting jeg har merket meg etter å ha begynnt med glutenfri kost er at folk generelt tenker at mat med gluten er kjempe farlig for dem som ikke skal ha gluten. For min del er jeg ikke allergisk, så jeg behøver ikke ta alle forholdsregler som en med cøliaki må ta. Dvs at mat som naturlig ikke inneholder gluten kan jeg fint spise, men oppgir du at du ikke skal spise gluten får du ikke denne maten fordi den har vært i nærheten av glutenholdig mat. Generelt når jeg er ute å reiser unngår jeg mat med mel Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.