Vegard L Skrevet 30. november 2011 Del Skrevet 30. november 2011 Optimal dietary approaches for prevention of type 2 diabetes: a life-course perspective. Buyken AE, Mitchell P, Ceriello A, Brand-Miller J. Source Nutrition and Health Unit, Research Institute of Child Nutrition, Heinstück 11, 44225 Dortmund, Germany. [email protected] Abstract In recent years, several alternative dietary approaches, including high-protein and low-glycaemic-load diets, have produced faster rates of weight loss than traditional low-fat, high-carbohydrate diets. These diets share an under-recognised unifying mechanism: the reduction of postprandial glycaemia and insulinaemia. Similarly, some food patterns and specific foods (potatoes, white bread, soft drinks) characterised by hyperglycaemia are associated with higher risk of adiposity and type 2 diabetes. Profound compensatory hyperinsulinaemia, exacerbated by overweight, occurs during critical periods of physiological insulin resistance such as pregnancy and puberty. The dramatic rise in gestational diabetes and type 2 diabetes in the young may therefore be traced to food patterns that exaggerate postprandial glycaemia and insulinaemia. The dietary strategy with the strongest evidence of being able to prevent type 2 diabetes is not the accepted low-fat, high-carbohydrate diet, but alternative dietary approaches that reduce postprandial glycaemia and insulinaemia without adversely affecting other risk factors. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1888-hva-b%C3%B8r-en-diabetiker-spise/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
longcat Skrevet 30. november 2011 Del Skrevet 30. november 2011 Finnes det noen i det hele tatt som mener at lav-fett/høy karb er det beste for å unngå diabetes for disponerte? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1888-hva-b%C3%B8r-en-diabetiker-spise/#findComment-56761 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ninian Skrevet 30. november 2011 Del Skrevet 30. november 2011 Finnes det noen i det hele tatt som mener at lav-fett/høy karb er det beste for å unngå diabetes for disponerte? Vel, du kan jo høre med han her: http://forum.fitnessbloggen.no/threads/uten-gluten-melk-og-sukker.1835/#post-56860 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1888-hva-b%C3%B8r-en-diabetiker-spise/#findComment-56770 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 30. november 2011 Forfatter Del Skrevet 30. november 2011 Finnes det noen i det hele tatt som mener at lav-fett/høy karb er det beste for å unngå diabetes for disponerte? De offentlige anbefalingene for diabetikere fronter et slikt kosthold. Robert André 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1888-hva-b%C3%B8r-en-diabetiker-spise/#findComment-56795 Del på andre sider Flere delingsvalg…
longcat Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 De offentlige anbefalingene for diabetikere fronter et slikt kosthold. Har du link? Hadde vært gøy å se hva som anbefales. Jeg var av den oppfatning av at det var høyfiber/moderat karb som ble anbefalt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1888-hva-b%C3%B8r-en-diabetiker-spise/#findComment-57647 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Robert André Skrevet 1. desember 2011 Del Skrevet 1. desember 2011 På samfundet sa DVP at staten anbefalte diabetikere rundt 40 E% karbohydrat. Har ikke undersøkt dette nærmere, så skal ikke si det for sikkert. Uansett; 40 E% er for høyt for diabetikere eller personer med lav insulinfølsomhet/insulinresistens. Et par poteter til middag og knekkebrød til frokost og kvelds - så kan man fint karre seg ned til 15-20 E% (tilsv. 75-100g karb for noen som spiser 2000kcal) uten at det blir for "ekstremt" eller "usosialt" som de liker å kalle det ;-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/1888-hva-b%C3%B8r-en-diabetiker-spise/#findComment-57649 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.