Vegard L Skrevet 30. november 2011 Skrevet 30. november 2011 Optimal dietary approaches for prevention of type 2 diabetes: a life-course perspective. Buyken AE, Mitchell P, Ceriello A, Brand-Miller J. Source Nutrition and Health Unit, Research Institute of Child Nutrition, Heinstück 11, 44225 Dortmund, Germany. [email protected] Abstract In recent years, several alternative dietary approaches, including high-protein and low-glycaemic-load diets, have produced faster rates of weight loss than traditional low-fat, high-carbohydrate diets. These diets share an under-recognised unifying mechanism: the reduction of postprandial glycaemia and insulinaemia. Similarly, some food patterns and specific foods (potatoes, white bread, soft drinks) characterised by hyperglycaemia are associated with higher risk of adiposity and type 2 diabetes. Profound compensatory hyperinsulinaemia, exacerbated by overweight, occurs during critical periods of physiological insulin resistance such as pregnancy and puberty. The dramatic rise in gestational diabetes and type 2 diabetes in the young may therefore be traced to food patterns that exaggerate postprandial glycaemia and insulinaemia. The dietary strategy with the strongest evidence of being able to prevent type 2 diabetes is not the accepted low-fat, high-carbohydrate diet, but alternative dietary approaches that reduce postprandial glycaemia and insulinaemia without adversely affecting other risk factors. Siter
longcat Skrevet 30. november 2011 Skrevet 30. november 2011 Finnes det noen i det hele tatt som mener at lav-fett/høy karb er det beste for å unngå diabetes for disponerte? Siter
Ninian Skrevet 30. november 2011 Skrevet 30. november 2011 Finnes det noen i det hele tatt som mener at lav-fett/høy karb er det beste for å unngå diabetes for disponerte? Vel, du kan jo høre med han her: http://forum.fitnessbloggen.no/threads/uten-gluten-melk-og-sukker.1835/#post-56860 Siter
Vegard L Skrevet 30. november 2011 Forfatter Skrevet 30. november 2011 Finnes det noen i det hele tatt som mener at lav-fett/høy karb er det beste for å unngå diabetes for disponerte? De offentlige anbefalingene for diabetikere fronter et slikt kosthold. Robert André 1 Siter
longcat Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 De offentlige anbefalingene for diabetikere fronter et slikt kosthold. Har du link? Hadde vært gøy å se hva som anbefales. Jeg var av den oppfatning av at det var høyfiber/moderat karb som ble anbefalt. Siter
Robert André Skrevet 1. desember 2011 Skrevet 1. desember 2011 På samfundet sa DVP at staten anbefalte diabetikere rundt 40 E% karbohydrat. Har ikke undersøkt dette nærmere, så skal ikke si det for sikkert. Uansett; 40 E% er for høyt for diabetikere eller personer med lav insulinfølsomhet/insulinresistens. Et par poteter til middag og knekkebrød til frokost og kvelds - så kan man fint karre seg ned til 15-20 E% (tilsv. 75-100g karb for noen som spiser 2000kcal) uten at det blir for "ekstremt" eller "usosialt" som de liker å kalle det ;-) Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.