Aldara Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Sitter å skal lage meg en oversikt over proteiner, fett og karbs. Fra type matvare og videre til oppbygning og funksjon. Opplever dog at kildene jeg finner er uriktige og blander begrepene så det synger etter. Et eksempel er en artikkel i Kvinner og klær som hyller palme olje mens en annen side slakter det ned og nord på alle punkt. (Ikke det at kk er så himla seriøst sånn... men likevell..) Noen som kunne linke med opp til sider de vet er objektive og ikke minst korrekte? Siter
Andy Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Kvinner og klær.... Hva konkret er det du er ute etter her egentlig? Fikk ikke helt taket på det. Siter
Kristin Charm Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Det finnes nok ingen nettsider som kan fortelle deg at "dette er bra og dette er dårlig", men det er mange nettsider med oversikt over P/K/F, så kan du selv utifra verdiene finne ut hva som er "sunt" i dine øyne. Siter
Aldara Skrevet 19. januar 2013 Forfatter Skrevet 19. januar 2013 Prøve å forklare meg litt bedre... Jeg prøver å grave meg ned i detaljene. Ved å begynne på toppen, proteiner, hvor finner vi proteiner.. jo i kjøtt og egg. Hvordan er proteiner oppbygd, hvilke typer har vi, Hvordan ender vi opp med aminosyrer osv. Samme for fett og karb. Sunt eller ikke er forsåvidt ikke interesant i denne sammenheng. Jeg opplever at enkelte nettsider blander fakta. Det er veldig mye info på nettet som er nokså upresis eller helt gal. Dere som har lest dere opp via internett har garantert vært borti samme problemstilling, Siter
Andy Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Wikipedia og et drøss med fagbøker/pensumlitteratur høres det ut som du trenger da. Kanskje Vegard Lysne og Thomas O har noen gode tips til hvor du kan starte? Siter
Vegard L Skrevet 19. januar 2013 Skrevet 19. januar 2013 Artikkelserie om Næringsstoffene | Frisk og Funksjonell Den er basert på informasjon på ernæringsstudiet i bergen og fagboken modern nutrition. Siter
Aldara Skrevet 19. januar 2013 Forfatter Skrevet 19. januar 2013 Artikkelserie om Næringsstoffene | Frisk og Funksjonell Den er basert på informasjon på ernæringsstudiet i bergen og fagboken modern nutrition. SPOT ON! Her har jeg endel å kose meg med! Vegard L 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.