Gå til innhold

De beste tipsene for å holde noen motivert


Espen Espelund

Anbefalte innlegg

Når det kommer til å få andre til å følge en diett er det etter min mening få ting som er mer effektivt enn å lære de kaloriregnskap så de enkelt kan se for seg hvor de skal, og hvordan de kommer dit.

Regn ut hva vedlikeholdet deres er, og hvor stort underskuddet er pr dag og uke om de følger kostholdet sitt. Bank inn at et underskudd på 7000 tilsvarer 1kg fett, så vet de veldig godt selv hvordan man kommer dit, og hva som gjør at det tar lenger tid om man sniker seg unna. Dette er naturligvis ikke et eksakt mål for tap av fett, men det er uvesentlig.

Etter å ha sett responsen på Asle Bøe's Fleskedynamikk er det liten tvil om at dette motiverer folk. http://fitnessbloggen.no/fleskedynamikkens-laeresetninger/

Hva er deres tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Virker selvsigende, men ta ting i deres tempo, og finn mat som de faktis har lyst å spise. Noen folk klarer å stappe i seg hva som helst og er veldig målrettet, men med føler at man burde gjøre mat om til noe de liker å holde på med og vil selv ha en interesse i når du er ferdig med å jobbe med de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først må man finne ut av hvilket behov personen har f.eks for å gå ned i vekt, øke muskelstyrke osv. (aktivering), deretter må man finne ut av personens intensjon altså hvilke (realistiske) målsettinger personen har for å trene/gå ned i vekt og eventuelle belønninger for oppnådde mål. Deretter må personen faktisk utføre handlingen (dvs. trening/kosthold) som krever blant annet kompetanse og evne (merker selv at mer kunnskap om trening og kosthold gjør at jeg presterer bedre - derav mer motivasjon), og selvfølgelig praktiske forhold (som f.eks tilgang til et treningssenter).. Alle disse tre er nødvendig for at en person skal kunne opprettholde motivasjon og ytelse. Man må vite hva man vil oppnå med treningen (mål) og ha kunnskap om hvordan man skal få dette til :thumbsup: Aktivering + Intensjon + Handling = Økt ytelse = Økt motivasjon!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fremgang/resultater er definitivt motiverende. En litt artig ting man kan gjøre etter å ha trent en person en stund og de har hatt god progresjon i en del øvelser er å la de kjøre en serie av øvelsen med den vekten de tok første gang ;) de fleste blir ganske overrasket og ikke minst fornøyd over hvor mye sterkere de er blitt (eventuelt hvor svak de var da de startet:wub:).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...