Andy Skrevet 20. oktober 2012 Skrevet 20. oktober 2012 Har du en god oppskrift på salmalaks du vil dele? Tenkte vi kunne få opp en samletråd for oppskrifter med Salma-laks her. Sondre Aalbotsjord 1 Siter
Andy Skrevet 20. oktober 2012 Forfatter Skrevet 20. oktober 2012 Yes, det har jeg! Sushi Oppskrifter, Kristin! Har en halvkilo med laks av typen salma her som jeg ikke vet hva jeg skal gjøre med. Kristin Charm 1 Siter
Aurelius Skrevet 20. oktober 2012 Skrevet 20. oktober 2012 <3Salma<3 En enkel måte å fikse den litt opp på,er å sukkersalte den. Legg salmaen i godt med en 60-40-blanding av salt og sukker ( vei opp en mengde sukker og gang denne mengden med 1.5,og tilsett den mengden salt), og la den ligge i kjøleskapet i en halvtime. Ta så opp og skyll av. Vips, enda mere smak og fastere konsistens, lettere å skjære i fine skiver f.eks En fin forrett å kjøre på salma er å gni inn hver side med grovmalt svidd pepper(legg pepperkorn i liten stekepanne og la panna bli styggvarm til kornene popper og det lukter digg,grovknus så i morter), før du griller den lett på hver side. Serveres med salat med enkel vinaigrette(3 deler olje 1 del eddik, par runder med pepper, litt salt, rist godt og ha en teskje over salaten før du blander den med fingrene) og f.eks krutonger, kaviar, eller pisket creme fraiche,gjerne tilsatt smak. F.eks; http://forum.fitnessbloggen.no/attachments/20121002_201622-jpg.62134/ Ellers..hmm. Andy 1 Siter
Lachfaderen Skrevet 23. oktober 2012 Skrevet 23. oktober 2012 Jeg har et Salma-oppskriftshefte liggende et eller annet sted. Man kan laste dem ned her: Last ned oppskriftshefter - Oppskrifter - SALMA Siter
Gjest ILU Skrevet 23. oktober 2012 Skrevet 23. oktober 2012 500 gram salma Grovsennep på et fat, legg salmafileten over sennepen. Sett kjølig over natten, renn av vannet dagen etterpå Varm oven til 60 grader, ha havsalt og pepper på. Varm opp til laksen blir FASTERE en utg. server med redusert spinatpure og pære/mango eller eple-saus Andy 1 Siter
StiligeCecilie Skrevet 23. oktober 2012 Skrevet 23. oktober 2012 Mamma serverte meg salmalaks på nachochips med rømme, vårløk og kajennepepper NAM! Andy 1 Siter
Gjest SlettetBruker3 Skrevet 23. oktober 2012 Skrevet 23. oktober 2012 Veldig godt å la laksen ligge i en marinade av soyasaus og teryakisaus (et par timer), for så å steke den i dampovn eller vanlig ovn Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.