Oddis Skrevet 23. september 2012 Forfatter Del Skrevet 23. september 2012 Her har du et lite snapshot fra forrige gang jeg baka:) <3Surdeig<3 Har vært litt mer futt i den deigen ja Blir vel litt mer luftige brød av å bruke hvetemel enn med speltmel også. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486538 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 23. september 2012 Del Skrevet 23. september 2012 Ja, men tar MYE lengre tid å lage startern, tror det tok bortpå 2 uker eller noe før den bobla og koste seg. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486539 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 23. september 2012 Forfatter Del Skrevet 23. september 2012 Ja, men tar MYE lengre tid å lage startern, tror det tok bortpå 2 uker eller noe før den bobla og koste seg. Det hadde vel gått fortere om du hadde satt den første blandingen på økologisk sammalt mel. Blir jo utblandet til slutt likevel. Er i skallet på kornet jærsoppen finnes. Lettere med økologisk også siden det ikke er bestrålt. Aurelius 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486557 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 23. september 2012 Del Skrevet 23. september 2012 Det hadde vel gått fortere om du hadde satt den første blandingen på økologisk sammalt mel. Blir jo utblandet til slutt likevel. Er i skallet på kornet jærsoppen finnes. Lettere med økologisk også siden det ikke er bestrålt. Det tenkte jeg ikke på! Du har ikke mulighet til å sende meg litt av kulturen din da? Fått skikkelig bakelyst jeg nå Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 23. september 2012 Forfatter Del Skrevet 23. september 2012 Det tenkte jeg ikke på! Du har ikke mulighet til å sende meg litt av kulturen din da? Fått skikkelig bakelyst jeg nå Det kan sikkert ordnes, men bør vel vente til den er litt sterkere da så den kan tåle forsendelsen. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486569 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurelius Skrevet 23. september 2012 Del Skrevet 23. september 2012 Null stress(= Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486571 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjedtjernet Skrevet 23. september 2012 Del Skrevet 23. september 2012 wow, dette må prøves Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486572 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 23. september 2012 Del Skrevet 23. september 2012 Dere imponerer stort, gutter! Tror jeg snakker for alle jentene på forumet når jeg sier at ingenting slår en mann som vet å lage mat Aurelius, eelise, Lotta og 4 andre 7 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-486579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 28. september 2012 Forfatter Del Skrevet 28. september 2012 Satte deig til havrebrød i går og bakte i dag: Mye mer liv i deigen etter første heving denne gangen. Har aldri klart å lage så luftig havrebrød med gjærbakst som jeg fikk her. Brukte 200 gram fint spelt, 50 gram sammalt spelt, 100 gram hvete og litt semper grov mix til å gjøre deigen litt fastere før andre heving. Aurelius, Lotta, EliseH og 1 annen 4 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-494028 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ztaeyn Skrevet 3. oktober 2012 Del Skrevet 3. oktober 2012 Dette ser jo meget bra ut Oddis Selv om jeg har kutta ut å spise brød for tida, så kjenner jeg suget etter brød med blåbær eller stekt egg.. Personlig har jeg i flere år laget speltbrød av den typen klisseideg som man bare heller i former, som de fleste venner har falt for og kopiert oppskrifta. Dette surdeigsbrødet ser derimot mye mer moro ut, da man legger mer arbeid i det, og jeg er for det å legge kjærlighet i matlaginga (Det gir vel også plusspoeng eller hva Kristin Charm?) I tilfelle du har lyst å prøve dette mens surdeiga hever, så kan du jo ta en titt Mat - Bygge ei lita "kokebok": Speltbrød (jeg brukte å legge ut litt oppskrifter for å ha de et sted der tidligere) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-500988 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristin Charm Skrevet 4. oktober 2012 Del Skrevet 4. oktober 2012 Dette surdeigsbrødet ser derimot mye mer moro ut, da man legger mer arbeid i det, og jeg er for det å legge kjærlighet i matlaginga (Det gir vel også plusspoeng eller hva Kristin Charm?) Det gir definitivt stjerne i boka, ja! :happy: Ztaeyn 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-501476 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 4. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 4. oktober 2012 Dette ser jo meget bra ut Oddis Selv om jeg har kutta ut å spise brød for tida, så kjenner jeg suget etter brød med blåbær eller stekt egg.. Personlig har jeg i flere år laget speltbrød av den typen klisseideg som man bare heller i former, som de fleste venner har falt for og kopiert oppskrifta. Dette surdeigsbrødet ser derimot mye mer moro ut, da man legger mer arbeid i det, og jeg er for det å legge kjærlighet i matlaginga (Det gir vel også plusspoeng eller hva Kristin Charm?) I tilfelle du har lyst å prøve dette mens surdeiga hever, så kan du jo ta en titt Mat - Bygge ei lita "kokebok": Speltbrød (jeg brukte å legge ut litt oppskrifter for å ha de et sted der tidligere) Takk for det Ztaeyn Spiser ikke mye brød selv, men i det siste har det blitt en skive sammen med eggene til frokost. Surdeigsbrød holder seg ganske lenge (når en har havre i smaker det mye bedre når det er varmet litt i ovnen eller panna da). Har reagert litt på hvete i forhold til betennelser (har en polypp i nesa som reagerer), men det har gått fint med surdeigsbrødet på spelt. Sikkert litt med mengde også å gjøre da. Spiste et halvt brød en kveld første gangen jeg bakte surdeigsbrød og da var magen som en ball dagen etter, så alt med måte Lager forøvrig klissedeig selv med surdeigen. Enklest slik om man baker veldig grovt eller har i havregryn og slikt. Så er ikke så mye arbeid med elting. Men tenkte jeg skulle prøve meg på et finbrød i helgen. Kanskje også en pizzabunn. Kristin Charm og Aurelius 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-501495 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Martin- Skrevet 31. oktober 2012 Del Skrevet 31. oktober 2012 Jeg er herved frelst. Har laget meg en surdeigstarter og bakt tre runder nå. Litt prøving fram og tilbake med hevetid og temperatur, og så sinnsykt godt det er med skikkelig surdeigsbrød! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-541720 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 31. oktober 2012 Forfatter Del Skrevet 31. oktober 2012 ' date=' post: 544841, member: 544"']Jeg er herved frelst. Har laget meg en surdeigstarter og bakt tre runder nå. Litt prøving fram og tilbake med hevetid og temperatur, og så sinnsykt godt det er med skikkelig surdeigsbrød! Ja, det er en veldig god smak på brødene. Hva slags korn/mel baker du på? Jeg har hatt en liten pause i bakingen da jeg er litt usikker på om speltmelet var en årsak til at polyppen min begynte å vokse igjen eller om det bare var tilfeldigheter. Har imidlertid holdt surdeigen i live, så den lever i trygt velbefinnende i kjøleskapet. Litt lyst til å prøve å sette en kultur på bokhvetemel. Men det melet er dessverre så altfor dyrt. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-541816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Martin- Skrevet 31. oktober 2012 Del Skrevet 31. oktober 2012 Lagde starteren på økologisk, grovt hvetemel, men den funker fint på rug likevel. Har kjørt på med mye grovt rugmel, litt ruggryn, noe havregryn, gresskarkjerner og litt spelt. Hever til fin størrelse på ca 10 timer i romtemperatur, bruker vann på ca 20-25 grader når jeg baker. Ser at den hever betraktelig bedre nå enn på første baking. Moro å eksperimentere, men det er jo så godt at jeg spiser uanstendig mye :s Blir ikke sixpack av sånt Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12443-kanskje-blir-det-et-surdeigsbr%C3%B8d/page/2/#findComment-541860 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.