Kjetil45 Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Hei, er 49 år, 183 cm, 79 kg, trener 4-splitt + noe MTB sykling. Jeg har nå i over 100 dgr, gått på en "lavkarbokur", de første ukene lå jeg på under 20 g karb pr. dag, de siste 14 dgr, ca opp mot 60 gr. Fått på bra med proteiner, grønnsaker, mulig vært litt for slapp på omega, men for det meste Udo's 3-6-9. Har gått ned 7 kg og begynner å bli "fornøyd" med resultatet, men vil ha ned fettprosent ytterlig noe. Ligger nå på 11-13% fett i følge snittmålinger med klype og regnemetoder. Trening har gått greit, men føler jeg kanskje har gått litt for langt med å holde meg unna karb. og at kroppen trenger litt "uro" i form av tilførsel av karb. igjen for å ikke stagnere og venne den til dagens situasjon. Jeg tror at jeg har kommet til status stagnasjon og merker mindre punsh i treningen (kanskje innbilling). Målet er gå noe mere ned i fett% og så få mere muskelmasse. Trenger råd videre, vurderer oppkarbing for så å starte kur igjen, men med hyppigere reefeeding. Kan noen på bakgrunn av denne informasjonene gi meg en bra veiledning for å komme videre:) Håper på konstruktive svar:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
StiligeCecilie Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Jeg har dessverre ikke noe bra svar til det du spør om, men jeg måtte bare si at du ser veldig bra ut! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478782 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Kan jeg høre din erfaringskarakter fra 1-10 på skalen hvor fornøyd du er med lavkarbo? Det som er med karbo er jo hvis det blir for lite av det så spiser kroppen opp proteinene...... I forhold til bilde så ser det ut som du kan ha mer karbo slik at kroppen for tatt vare på proteinene.... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478808 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjetil45 Skrevet 18. september 2012 Forfatter Del Skrevet 18. september 2012 Jeg har dessverre ikke noe bra svar til det du spør om, men jeg måtte bare si at du ser veldig bra ut! Tusen takk, StiligeCecilie, prøver å holde forfallet unna Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478809 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Åja, hvis du ABSOLUTT må mer ned i fettprosent så slår det sjeldent dårlig ann med litt mer kardio.... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478810 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kjetil45 Skrevet 18. september 2012 Forfatter Del Skrevet 18. september 2012 Kan jeg høre din erfaringskarakter fra 1-10 på skalen hvor fornøyd du er med lavkarbo? Det som er med karbo er jo hvis det blir for lite av det så spiser kroppen opp proteinene...... I forhold til bilde så ser det ut som du kan ha mer karbo slik at kroppen for tatt vare på proteinene.... Vel vil gi det en tier, men tror nøkkelen ligger i å være ekstremt nøye på at det du spiser er riktig og i riktige mengder. Sikkert noe riktig i det du sier om at "kroppen spiser proteiner", så riktig tilførsel av proteiner er essensiellt ved en slik kur i tillegg til mye annet. Hensikten med en slik kur er forøvrig at du øker de ketogene nivåene og brenner fett i stedet for muskler Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478817 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Ah nice....sett det har vært en del tråder om lavkarbo her inne, men gått å få høre erfaringer fra folk. Bra jobba heter det vel til deg da!! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478835 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eliza Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Jeg personlig har hatt veldig god erfaring med å spise moderat karbo etter lavkarbo og gått ned en del i fettprosent likevel bare et forslag. Men om du er veldig fornøyd med å spise lite karbo så er det jo ikke noe i veien for å fortsette med det. Hvorvidt en oppkarbing er nødvendig vet jeg ikke. Vet bare at det er fullt mulig å miske i fettprosent på mer karbo Kjetil45 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478859 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ILU Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Du trenger ikke oppkarbing du har enda "høy" nok fettprosent.... Men hvor mye prot spiser du ? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478868 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Det som er med karbo er jo hvis det blir for lite av det så spiser kroppen opp proteinene...... I hvor stor grad tror du dette er tilfelle? Og så lenge man får i seg nok protein, hvorfor er dette et problem? Du fremstiller det som om kroppen vil spise opp musklene dine og at du ved å spise lite karbohydrater kommer til å miste muskelmasse. Dette er bare tull. Trådstarter: Om du trives med å ligge rundt 60g karvohydrater er det ikke noen problemer med å fortsette slik. Det er heller ikke noe problem å øke litt til f.eks. 100-150g. Du omtaler dette som en kur, hva ønsker du å oppnå med å gjennomføre en slik kur? Hvordan ser du for deg at du kommer til å spise i ettertid? Eliza og Kristin Charm 2 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478871 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MEvsME Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Etter 100 dager med et relativt lavt inntak av karbohydrater kan en oppkarbing være fordelaktig - selv om fettprosenten din er høy nok til å si at du "ikke trenger det enda". Du sier selv at du føler at du trenger det, så da er det ingen grunn til å ikke gjør det:) Sjekk ut denne: En ABC i oppkarbing - Fitnessbloggen Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478899 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 I hvor stor grad tror du dette er tilfelle? Og så lenge man får i seg nok protein, hvorfor er dette et problem? Du fremstiller det som om kroppen vil spise opp musklene dine og at du ved å spise lite karbohydrater kommer til å miste muskelmasse. Dette er bare tull. Trådstarter: Om du trives med å ligge rundt 60g karvohydrater er det ikke noen problemer med å fortsette slik. Det er heller ikke noe problem å øke litt til f.eks. 100-150g. Du omtaler dette som en kur, hva ønsker du å oppnå med å gjennomføre en slik kur? Hvordan ser du for deg at du kommer til å spise i ettertid? Så lenge proteininntaket er stort nok er det ikke no problem nei...det har trådstarter også poengtert det(om du leser) fordi han har vært nøye så går det bra....hvis en ikke er nøye så stemmer det bra at proteinene blir spist opp Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478925 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Så lenge proteininntaket er stort nok er det ikke no problem nei...det har trådstarter også poengtert det(om du leser) fordi han har vært nøye så går det bra....hvis en ikke er nøye så stemmer det bra at proteinene blir spist opp Hos mennesker med en frisk metabolisme så vil kroppen i stor grad gå over på ketonforbrenning og dermed spare muskelmassen, så det stemmer strengt tatt ikke så veldig bra. SlayerDad 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478929 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Hos mennesker med en frisk metabolisme så vil kroppen i stor grad gå over på ketonforbrenning og dermed spare muskelmassen, så det stemmer strengt tatt ikke så veldig bra. joda, men proteiner har andre oppgaver enn energi også, så er det ikke bra om dem for holde på uforstyrret? OG ja vegard, jeg lar meg arrestere, utvikle utvikle utvikle.....(så gjerne utdyp enda mer) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478954 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 joda, men proteiner har andre oppgaver enn energi også, så er det ikke bra om dem for holde på uforstyrret? Det er jo nettopp det. En frisk person vil prøve å spare proteiner ved å gå over på ketonforbrenning, og på den måten spare den fettfrie massen. Om underskuddet blir for stort eller for langvarig så vil det utvilsomt gå utover muskelmassen også, men det handler om underskuddet, ikke hvor mye karbohydrater du spiser Hva mener du med å holde på uforstyrret? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478962 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 joda, men proteiner har andre oppgaver enn energi også, så er det ikke bra om dem for holde på uforstyrret? OG ja vegard, jeg lar meg arrestere, utvikle utvikle utvikle.....(så gjerne utdyp enda mer) Les denne artikkelen om du vil sette deg litt mer inn i det: How Many Carbohydrates Do You Need | BodyRecomposition - The Home of Lyle McDonald Basically, in the context of dieting, dieters can either jack up dietary protein to cover the increased carbohydrate requirements of dieting or simply eat slightly more carbohydrates to provide them directly. Both have the same end-result. 15-50 grams per day limits the body’s need to break down protein and will allow protein requirements to be set lower than a diet providing essentially zero carbohydrates per day. Vegard L 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478966 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Det er jo nettopp det. En frisk person vil prøve å spare proteiner ved å gå over på ketonforbrenning, og på den måten spare den fettfrie massen. Om underskuddet blir for stort eller for langvarig så vil det utvilsomt gå utover muskelmassen også, men det handler om underskuddet, ikke hvor mye karbohydrater du spiser Hva mener du med å holde på uforstyrret? Jeg har forresten ikke prøvd å fremstille det som om at det går utover muskelmassen, men dette med at karbo gir energi slik at protein spares som du også nevner(litt for enkel lære jeg har tatt inn i hodet kanskje....) Gjerne fordyp ketonforbrenning, er du snill....ikke hørt om Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478973 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 ja ok, oddis og vegard...skal lese....takk for briefing Hvis jeg ikke roper i skogen for jeg hvertfall ikke no svar..... Knowledge is power package Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478975 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Ketoner er nedbrytningsprodukter av fettnedbrytning i leveren. Ketonlegemene er vannløselige, og fraktes med blodet til cellene og brukes som energi der. Disse kan brukes der det ellers brukes glukose, og kan blant annet dekke ca 75% av hjernens energibehov. Ved å bryte ned fett til ketonlegemer, så dekker vi en del av det energibehovet som ellers måtte dekkes ved å bryte ned protein til glukose, noe som gjør at vi sparer kroppsprotein. Kaiman 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-478990 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kaiman Skrevet 18. september 2012 Del Skrevet 18. september 2012 Ketoner er nedbrytningsprodukter av fettnedbrytning i leveren. Ketonlegemene er vannløselige, og fraktes med blodet til cellene og brukes som energi der. Disse kan brukes der det ellers brukes glukose, og kan blant annet dekke ca 75% av hjernens energibehov. Ved å bryte ned fett til ketonlegemer, så dekker vi en del av det energibehovet som ellers måtte dekkes ved å bryte ned protein til glukose, noe som gjør at vi sparer kroppsprotein. Det der kjente kroppen og hjernen med en gang!!! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/12360-g%C3%A5tt-p%C3%A5-lav-karb-kur-i-over-100-dgr-oppkarbing/#findComment-479033 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.