Gjest .... Skrevet 22. juli 2012 Del Skrevet 22. juli 2012 du hadde sikkert merka at du har det vist det var saken :-P nei, ingenting. Er ikke syk nokk i følge NAV Tror ikke jeg har glutenallergi, men muligens en intoleranse. Søsteren min har cøliaki så da er det vel litt større sjanse for at jeg har det. åå så kjipt da:meh: Elena S 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-398703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik K.Eriksen Skrevet 22. juli 2012 Del Skrevet 22. juli 2012 Ser ikke noe grunn til og kjøpe den glutenfrie Havre hvis man ikke har sterk gluten alergi, faktisk så inneholder havre gluten (typen heter Avenin) men ikke den gluten som heter gliadin som bryter ned tarmtottene til de som har Cøliaki. Korn som er naturlig fri for gluten er Boghvete,Mais,Ris,Amarant,Quinoa og Hirse. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-398742 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik K.Eriksen Skrevet 22. juli 2012 Del Skrevet 22. juli 2012 Madeleine , du bør absolutt gå og sjekke deg for det med tanke på at du har rett på stønad hvis du har Cøliaki. Hvis en i familien har det så er ofte at noen andre også har det eller har intoleranse for det som du skriver. Men det er lurt og ta det det på alvor hvis du har noen små plager , for sykdomsbilde kan være forskjelig fra person til person. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-398753 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kris Li Skrevet 24. juli 2012 Forfatter Del Skrevet 24. juli 2012 Takk for mange gode svar! Mye interessant. Ang. AXA sin glutenfrie havregryn: Hei. Dessverre er glutenfri havregryn ikke å få fatt i akkurat for tiden. Men vi håper den er tilbake i hyllene i september, dersom innhøstningen går som planlagt. Grunnen til at det ikke finnes mer i hyllene, er rett og slett fordi vær og vind gjorde innhøstningen dårlig i fjor. Og vi har derfor ikke hatt nok korn. Vi beklager dette. Med vennlig hilsen Cathrine (Tine) A. Sandven Forbrukerkonsulent Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-401031 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elena S Skrevet 24. juli 2012 Del Skrevet 24. juli 2012 Takk for mange gode svar! Mye interessant. Ang. AXA sin glutenfrie havregryn: Her i Nord går det tydligvis lite av den, for vi har flere esker stående. Skal jeg sende nedover litt? Men ellers er semper sin helt grei å bruke den og =) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-401038 Del på andre sider Flere delingsvalg…
oslove Skrevet 24. juli 2012 Del Skrevet 24. juli 2012 Jeg har gluteintolleranse, men kan fint spise vanlige havregryn uten å merke noe som helst:) Vil forøvrig anbefale Semper sine glutenfrie, synes de er veldig gode! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-401065 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kalle Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Tillater meg selv å bumpe denne tråden, håper det går greit. Jeg har cøliaki og har merket med tiden at jeg reagerer på selv den gluten frie Havregrynen til Semper. Jeg innbiller meg at jeg er litt laktoseintolereant, men selv med laktosefri melk reagerer jeg på havregryn. Noen som har peiling på hva i all verden dette kan komme av? Magen rumler og jobber som bare det etter jeg har spist en skål, og etter stund må jeg ofte ta en tur på do. Takk. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-526882 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik K.Eriksen Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Hei :-) det er flere grader av cøliaki så derfor er det slik at noen kan spise havregryn og noen ikke.Så man kan ikke gi noen en helt riktig fasit på dette siden ingen er like. Det jeg anbefaler mine klienter som har kroniske problemer er og kutte helt ut all korn og melke produkter i en periode. For meg så høres det ut at du ikke bør ha korn og melke produkter i hele tatt, men det må til med en kartlegging for og være helt sikker. Men den rumlingen er et tegn på at du ikke skal ha det. Og du bør ta dette på alvor fordi når man har cøliaki så er man mye mer utsatt for andre typer problemer. Jeg anbefaler og ta kontakt med en ernæringsterapaut i ditt distrikt. Eventuelt ta kontakt med meg hvis du ønsker det , jeg holder til i Drammen så jeg tar i mot klienter der. Mvh Jan Erik Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-526912 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Jeg anbefaler og ta kontakt med en ernæringsterapaut i ditt distrikt. Eller man kan ta kontakt med en fagperson som har mer enn helgekurs (ernæringsterapeut). Du kan for eksempel få henvisning til klinisk ernæringsfysiolog via legen din, eller oppsøke andre med klinisk bakgrunn som driver privat. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-526923 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik K.Eriksen Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Det er helt riktig Vegard , ser at jeg kunne gitt litt mer presis i forklaring min.Jeg legger meg flat på der. Men husk at det finnes mange veldig bra ernæringsterapeuter som gjør like bra jobb som klinisk ernæringsfysiolog når det gjelder og veilede ved feks cøliaki. :-) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-526997 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Astriiiixxx Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Det kan være mange grunner til at du reagerer på havregryn slik som Jan Erik og Vegard sier. Selv har jeg erfart at jeg ikke kan spise den som selges som glutenfri eller den som heter lettkokt, men den som heter Store flak, eller no sånt, går kjempefint. Det er mange som ikke tåler laktose som heller ikke tåler den laktosefrie melka. Har du prøvd å bytte den ut med soyamelk? Jeg er av det uheldige slaget som reagerer på en masse, men aldri får noen utslag på prøvene, så jeg har vært nødt til å lære å kjenne mitt eget fordøyelsesystem på egenhånd. Skriv ned det du har spist i forkant av reaksjon. Utsett deg selv for "fare", joda, det er kipt å sitte på dass i et døgn etterpå, men da vet du iallefall at kroppen din ikke vil ha det og det.. Og skriv ned når du på en måte får "bekreftelse" på noe. For å så prøve det ut igjen noen måneder senere for å være på den sikre siden Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-527092 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 21. oktober 2012 Del Skrevet 21. oktober 2012 Det er helt riktig Vegard , ser at jeg kunne gitt litt mer presis i forklaring min.Jeg legger meg flat på der. Men husk at det finnes mange veldig bra ernæringsterapeuter som gjør like bra jobb som klinisk ernæringsfysiolog når det gjelder og veilede ved feks cøliaki. Definer like bra Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-527229 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jan Erik K.Eriksen Skrevet 5. november 2012 Del Skrevet 5. november 2012 Vegar , se på denne linken så vil du se at det også er kliniske ernæringsfysiologer som ikke kan jobbe sin selv om de har mange års utdannelse.Hun burde få seg ny jobb som kommer med slike anbefalinger til barn. Test av smør og margarin - Dette smøret er sunnest på brødskiva - test Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-549125 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vegard L Skrevet 5. november 2012 Del Skrevet 5. november 2012 Skjønner ikke hvorfor det er et relevant argument. For det første så finner du dårlig yrkesutførelse i alle yrker. For det andre så følger denne KEFen de offentlige retningslinjene, ikke akkurat grunnlag for å hevde at hun burde fått seg en ny jobb. Det er ikke engang sikkert hun praktiserer dette selv, og hva hun sier i en test avhenger litt av hvilken setting testen er gjennomført. Nå aner jeg ikke hvor hun jobber eller hva hun jobber med. En KEF er spesialisert på ernæringsbehandling av sykdomsrelaterte tilstander, ikke i forebygging. Denne tråden omhandler allergi/intoleranse, som potensielt kan være veldig komplisert. Ikke bare i diagnostiseringen av selv allergien/intoleransen, men også det å bygge opp et fullverdig kosthold kan være et ganske stort problem hos multiallergikere. En KEF jobber vanligvis ikke som allmennpraktiker, men spesialiserer seg innen et felt, f.eks. matvareoverfølsomhet. Selv om en god ernæringsterapeut eller hva det måtte være enkeltvis kan gi bedre råd enn en dårlig/utdatert KEF, så er ikke det i seg selv god nok grunn til å generelt anbefale folk å velge ernæringsterapeut når det er snakk om behandling av sykdom. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-549152 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sirica Skrevet 9. november 2012 Del Skrevet 9. november 2012 Tillater meg selv å bumpe denne tråden, håper det går greit. Jeg har cøliaki og har merket med tiden at jeg reagerer på selv den gluten frie Havregrynen til Semper. Jeg innbiller meg at jeg er litt laktoseintolereant, men selv med laktosefri melk reagerer jeg på havregryn. Noen som har peiling på hva i all verden dette kan komme av? Magen rumler og jobber som bare det etter jeg har spist en skål, og etter stund må jeg ofte ta en tur på do. Takk. Tillater meg selv å bumpe denne tråden, håper det går greit. Jeg har cøliaki og har merket med tiden at jeg reagerer på selv den gluten frie Havregrynen til Semper. Jeg innbiller meg at jeg er litt laktoseintolereant, men selv med laktosefri melk reagerer jeg på havregryn. Noen som har peiling på hva i all verden dette kan komme av? Magen rumler og jobber som bare det etter jeg har spist en skål, og etter stund må jeg ofte ta en tur på do. Takk. Jeg er selv sensitiv for gluten og melk, men desverre så Har jeg ikke glutenallergi ifølge legene"?!?" og får da absolutt ingen støtte av NAV selvom jeg ikke tåler noenting. Det jeg ville kommentere her er at jeg drakk også laktosefri melk men reagerte litt på den selv, så det er et annet stoff i melken jeg ikke tåler. Kanskje det er det samme med deg? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/10547-glutenfri-havregryn/page/2/#findComment-555682 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.