Addict Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 Hei! Jeg bare lurte på en ting ang kaloriene i Cocosa (kokosoljen). Jeg byttet ut 220 gram meirismør med 170 gram Cocosa i en kake for å få den sunnere, men jeg ser jo at Cocosa inneholder ca 100 kcal med per 100 gram enn meierismør gjør! Jeg vet jo at Cocsa kan ha god innvirkning på fettforbrenningen, men skal jeg likevel regne med alle kaloriene? (hvis man ser på totalen på en dag).. Da kunne det jo vært bedre å bruke smør i denne sammenhengen? Eller? Siter
Addict Skrevet 2. juli 2012 Forfatter Skrevet 2. juli 2012 "Little Engine that Could skrev: Cocosa er i det minste veldig bra til å steke i fordi det ikke blir harskt og ikke setter smak. At det er en del MCT-oljer hjelper jo på, men det er vel energi det også...?... Jeg hadde nok ikke giddet å bruke det i kake, men om du sjekker tråden for sjokoladekaken fra funksjonell mat ser du at mange har byttet ut olje (som i prinsippet blir det samme som smør) med mager kesam. Det er vel heller det som er veien å gå, vil jeg tro... Mager kesam skal vel ikke varmes opp..? Eller? Isåfall løper jeg og kjøper ny pakke i morgen Siter
MEvsME Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 "Addict skrev: Mager kesam skal vel ikke varmes opp..? Eller? Isåfall løper jeg og kjøper ny pakke i morgen "TINE Kesam Mager egner seg godt til dipper, dressinger, kalde sauser, bakverk og desserter. Kan erstatte noe av fettet i bakverk og er en fin erstatning til rømme. Tåler ikke koking, men egner seg fint i varme retter som skal i stekeovnen." Addict 1 Siter
nano Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 Kesam kan fint varmes opp, men funker heller dårlig å koke/steke den. Den fungerer utmerket som erstatning for smør i ulik bakst. Addict og Aisha 2 Siter
Therese Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 Kokosolje inneholder 60% MCT (mellomlangt fettsyrer) som omdannes til energi i stedet for å lagres på lik linje som de andre fettsyrene Medium-chain triglycerides - Wikipedia, the free encyclopedia Cocosa foran smør anyday, men ja - kalorier er kalorier Siter
Addict Skrevet 2. juli 2012 Forfatter Skrevet 2. juli 2012 "Little Engine that Could skrev: Hvorfor skal den ikke varmes opp? Jeg bruker den i pitaene jeg lager, og det er vel ikke såååå stor forskjell til creme fraiche? Eller rømme? Det står på pakken at den ikke må varmes opp, regner med at det er fordi den skiller seg. Men du har grei erfaring med det altså? Hvordan blir evt blandingsforholdet? Bare blande til konsistensen blir ok+ da kanskje :whistling: Siter
Addict Skrevet 2. juli 2012 Forfatter Skrevet 2. juli 2012 "Therese skrev: Kokosolje inneholder 60% MCT (mellomlangt fettsyrer) som omdannes til energi i stedet for å lagres på lik linje som de andre fettsyrene Medium-chain triglycerides - Wikipedia, the free encyclopedia Cocosa foran smør anyday, men ja - kalorier er kalorier Takk for svar, da blir det ny kake i morgo. Ikke pga kaloriene, men fordi den smaker HØGG med cocosa :whistling: Aisha 1 Siter
Addict Skrevet 2. juli 2012 Forfatter Skrevet 2. juli 2012 "Little Engine that Could skrev: Sjekk den oppskriftstråden jeg snakket om, så ser du Thank you, I will!! Siter
Therese Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 "Addict skrev: Takk for svar, da blir det ny kake i morgo. Ikke pga kaloriene, men fordi den smaker HØGG med cocosa :whistling: Hva slags cocosa bruker du? Siter
Addict Skrevet 2. juli 2012 Forfatter Skrevet 2. juli 2012 "Therese skrev: Hva slags cocosa bruker du? Øøøøh extra virgin et eller annet? Siter
Therese Skrevet 2. juli 2012 Skrevet 2. juli 2012 "Addict skrev: Øøøøh extra virgin et eller annet? Ok Cocosa pure (brun etikett) er smaksnøytral - det er også denne som egner seg til steking/baking Xtra virgin smaker kokos og "skal helst ikke" brukes til høye temperaturer, som all annen xtra virgin olje Siter
Addict Skrevet 2. juli 2012 Forfatter Skrevet 2. juli 2012 "Therese skrev: Ok Cocosa pure (brun etikett) er smaksnøytral - det er også denne som egner seg til steking/baking Xtra virgin smaker kokos og "skal helst ikke" brukes til høye temperaturer, som all annen xtra virgin olje Haha ååå da vet jeg det, takk! :rofl: Siter
Natalie Skrevet 20. juli 2012 Skrevet 20. juli 2012 "Therese skrev: Ok Cocosa pure (brun etikett) er smaksnøytral - det er også denne som egner seg til steking/baking Xtra virgin smaker kokos og "skal helst ikke" brukes til høye temperaturer, som all annen xtra virgin olje Er det farlig å bruke den til steking? Jeg brukte den til kyllingen før ..likte smaken Siter
Therese Skrevet 20. juli 2012 Skrevet 20. juli 2012 "Natalie skrev: Er det farlig å bruke den til steking? Jeg brukte den til kyllingen før ..likte smaken Forskjellen på extra virgin og pure er at førstnevnte er kaldtpresset fra ferske nøtter og siste presset av tørket kokosnøttkjøtt Extra virgin olje er ikke laget for høye temperaturer da det kan forandre både "smak og kvalitet"(har også hørt det extra virgin spruter mer..), men farlig er det ikke.. Natalie 1 Siter
Vegard L Skrevet 21. juli 2012 Skrevet 21. juli 2012 Kokosfett er i alle tilfeller nesten utelukkende mettet fett som tåler varme godt. Du kan bare fortsette å steke i ekstra virgin cocosa, det er bedre enn det meste annet du kan steke i oslove og Natalie 2 Siter
Janeee Skrevet 21. juli 2012 Skrevet 21. juli 2012 Kjøpte Cocosa som "smørpakke" i Sverige, blir det samme opplegget som annet Cocosa? Siter
T-bone Skrevet 21. juli 2012 Skrevet 21. juli 2012 Ja, du gjorde kaken sunnere med å bytte ut smøret. En matvare blir ikke sunnere av å inneholde mindre kalorier..... Kanskje man må tenke litt mer på kalori-totalen når man er på diett, men det er hva matvaren inneholder som betyr noe. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.