Gå til innhold

Anbefalte innlegg

:)

men vis karbohydrater beskytter muskelvevet ( musklene rett og slett? ) ,,kan det være derfor jeg har fått litt kramper/ litt vodt i leddene) de periodene som jeg har presset meg hardere på trening og nesten kuttet ut karbohydrater for å gå fort ned i vekt? ,,,kan det hjelpe med nøtter/ fett for kramper i såfall?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335701
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hehe, du venter kanskje på denne også: Hvorfor er en ekstra fet bernaise-saus et mindre sunt alternativ?

Ehh, den vente jeg ikke på desverre! Skal ikke utale meg om noe jeg ikke er helt stø på, men jeg tenker om du skal ned i vekt og trykker i deg ekstra feit bernaise. Feit bernaise = masse smør, masse smør = masse kcal, masse kcal = ikke bra om målet er ned i vekt. Det kommer selfølgelig an på alt annet du trykket i deg, men du skjønner sikkert hva jeg mener! :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335704
Del på andre sider

Kramper er som regel på grunn av magnesium-mangel uten å være sikker på at det var for deg. I så måte er det magneisum i havregryn og grønnsaker - hiv innpå! ( Mest av det siste).

Å si at karbohydrater beskytter musklene er litt upresist. Det Konstantinovs mener er at glukoneogenese fra aminosyrer reduseres når en tilfører karbohydrater og har litt i leveren og musklene.

At du får vondt i musklene kan være fordi du presser deg for hardt med for lite mat - da vil du ikke klare å restituere deg og vil kunne få lette betennelser i senene og leddene.

Jeg har selv spist lite karbohydrater ( mindre enn 30 g pr dag) og trent svært mye, men så lenge energimengden er der går det fint. Når en presser seg for mye for lenge og ikke har mye å gå på fra før ( 1.70 og 60 kg er ingen broiler) er det lett for å få litt problemer.

takk for svar :) da gjør jeg det, inn med magnesium :) unnskyld nå maser jeg men hva er glukoeogenese ,,,hva betyr det? hele settningen ,,kan jeg klare å forstå det? :) ja er kanskje lurt å ikke presse seg mest mulig på kortest mulig tid,,kanskje bedre med jevnt :) men sånn betennelse der er vel ikke farlig egentlig ( tror jeg :) ? mindre en 30 g er vel lite til å være mann? du ser ut som du tåler å spise mye da på bilde :) fint bilde :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335712
Del på andre sider

Kramper er som regel på grunn av magnesium-mangel uten å være sikker på at det var for deg. I så måte er det magneisum i havregryn og grønnsaker - hiv innpå! ( Mest av det siste).

Å si at karbohydrater beskytter musklene er litt upresist. Det Konstantinovs mener er at glukoneogenese fra aminosyrer reduseres når en tilfører karbohydrater og har litt i leveren og musklene.

At du får vondt i musklene kan være fordi du presser deg for hardt med for lite mat - da vil du ikke klare å restituere deg og vil kunne få lette betennelser i senene og leddene.

Jeg har selv spist lite karbohydrater ( mindre enn 30 g pr dag) og trent svært mye, men så lenge energimengden er der går det fint. Når en presser seg for mye for lenge og ikke har mye å gå på fra før ( 1.70 og 60 kg er ingen broiler) er det lett for å få litt problemer.

fin artikkel :) leser om fleskedynamikk :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335719
Del på andre sider

Haha! Kaller du meg feit?

Neida, bare tuller. Glukoneogenese er nydannelse av sukker fra andre ting enn sukker. Leveren og nyrene gjør det mer og mer når du spiser lite karbohydrater.

Lett betennelse er ikke farlig, men et signal om at det er lurt å ta det litt med ro gjerne. Istedenfor å løpe ta seg en gåtur eller to f.eks.

30 g karbohydrater pr dag er veldig lite, men det går fint an å dekke energibehovet fra fett og proteiner selv om det for de fleste aldri vil være nødvendig å gå så lavt. Jeg er bare litt sær og liker å eksperimentere.

:)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335722
Del på andre sider

Annonse

Apropos magnesium. Opptaket av magnesium fra mat har vist seg å være dårlig, noe som skyldes at magnesium absorberes dårlig fra tarmen når det er annen mat der, spesielt fett. Om du sliter med kramper kan det derfor være en ide å prøve et magnesiumtilskudd som du tar så langt fra et måltid som mulig.

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335723
Del på andre sider

Apropos magnesium. Opptaket av magnesium fra mat har vist seg å være dårlig, noe som skyldes at magnesium absorberes dårlig fra tarmen når det er annen mat der, spesielt fett. Om du sliter med kramper kan det derfor være en ide å prøve et magnesiumtilskudd som du tar så langt fra et måltid som mulig.

hæ?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335738
Del på andre sider

Magnesium fra mat tas ikke så veldig godt opp i tarmen, så et magnesiumtilskudd kan være en god ide å prøve om du sliter med kramper :)

takk :) tror jeg skal prøve det :o) jeg har merket det spes noenganger på natta etter spinning :) jeg leste det dere skrev om gale folk på gym,,,hihi ble paranoid,, jeg er sånn gal noenganger tror jeg,,jeg er jo der for å trene ikke mer eller mindre ,,men man må jo få lov å være litt sprø vel? ( merkelig osv) :)

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-335756
Del på andre sider

Annonse

  • 1 måned senere...
Jeg vil ikke gjøre diskusjonen for teknisk her for å ikke forvirre trådstarter. Artikkelen til Robert er OK den, men jeg er ikke enig i alle konklusjonene eller anbefalingene.

La det være klart - om du spiser 80, 100 eller 140 g med kroppsvekt 62 kg og +- 20% kroppsfett vil det ha forsvinnende lite å si. Poenget mitt er at dersom du synes en mengde tilsvarende nesten 1 kg fisk om dagen er mye er det ingenting i veien for å prioritere andre ting så lenge du får i deg nok til å forhindre tap av fettfri masse og holde sultfølelse litt i sjakk - og det kan du klare med mindre enn 140 g.

Hva mener du er nok for optimale resultater da hvis det ikke er 2,3 g/kg?

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-377987
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...
Årsakene til ADHD vet vi såvidt meg bekjent lite om, men iom at det debuterer så tidlig er det tvilsomt at det er noe vi "spiser på oss".

Etter hva jeg har forstått, så er det medfødt, en feil, patologisk(eller hva det heter:P), så jeg begriper selvsagt ikke helt hvordan man kan spise det på seg, eller av for den saks skyld:huh:

Lenke til kommentar
https://forum.fitnessbloggen.no/topic/9231-havregryn/page/2/#findComment-631367
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...