Broscience Skrevet 6. mai 2012 Del Skrevet 6. mai 2012 Hei! Jeg er en gutt på 16 år og trener styrke fire ganger i uka, mandag, tirsdag, torsdag, fredag. Da trener jeg ca 1 time og 15 min. Jeg kjører korte pauser mellom hvert sett og har forholdsvis høy puls gjennom hele økta. På onsdager trener jeg kardio, hvor jeg jogger en runde som er på 8 km. Det jeg lurer på er om dette er for mye trening? Samtidig så har jeg har hatt som mål lenge å gå ned i fettprosent. Jeg har synlige magemuskler, men de kan bli mye bedre. Lurer på om jeg må gå på kaloriunderskudd, og prøver noen ganger å roe ned spisinga, men siden jeg ikke teller noe særlig kalorier, er det litt vanskelig å holde styr på om jeg spiser alt for lite, eller passe. Kan jo risikere å miste for mye muskler hvis jeg ligger på for lite kalorier. Har hørt (og lest) at mange anbefaler styrketrening, framfor kardio når man skal ned i fettprosent. Musklene skal liksom erstatte fettet, men hvor lang tid tar isåfall dette? Har et veldig sunt kosthold, med litt utsjeiing på lørdager. (Drikker ikke brus) Havregryn og melk til frokost, som oftest en brødskive eller skyr-yoghurt på skolen, par brødskiver (eller noe annet) før trening, så evt. middag etter trening. Drikker mye vann og melk. Er 180 cm, veier 79 kg. Dag 1: lår,bryst,triceps,mage Dag 2: rygg,biceps,skuldre. Dag 1 trenes mandag og torsdag, og dag 2 på tirsdag og fredag. Håper noen har lyst til å hjelpe meg og komme med gode tips!! Takk på forhånd Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8313-ned-i-fettprosent-gode-tips/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
larskr Skrevet 6. mai 2012 Del Skrevet 6. mai 2012 Du må komme med mer info om hvordan du trener, hva og hvor mye du spiser, høyde, vekt osv. Eller har man ikke noe å gå på for å hjelpe deg Broscience 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8313-ned-i-fettprosent-gode-tips/#findComment-292598 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 6. mai 2012 Del Skrevet 6. mai 2012 kom hvertfall med en typisk "matdag" så er det lettere å se hvor du kan legge inn endringene. Generelt - mer protein, sunne fettsyrer, litt mindre karbs - og av karbohydratene bør du holde deg til de "smarte" karbsene - altså ikke tomme kalorier som sender blodsukkeret i himmelen. Mye egg, rent kjøtt, fisk, magre meieriprodukter (cottage cheese, kesam, skyr o.l), grønnsaker, frukt, havregryn/4-korn musli, grovbrød (sjekk at det faktisk ER grovt - polar brød extreme, rugbrød, o.l), byggryn, fullkornsris. Fett fra oljer, nøtter, fisk, avocado o.l Du spør om du trener for mye.... Ingen trener for mye - problemet oppstår når totaltbelastningen er for stor. Altså at du trener mye og hardt samtidig som du er travel på andre måter. Da får ikke kroppen resituert seg. Også problem hvis treningen er for ensidig - intensitet, varighet, hyppighet - alt må varieres. Istedetfor å løpe samme 8 km hver bidige gang kan du jo løpe intervall en gang (spurter, bakkeintervall, 4 x 4 osv), og langkjøring (jevn puls over tid) en annen gang. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8313-ned-i-fettprosent-gode-tips/#findComment-292668 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ErikH Skrevet 6. mai 2012 Del Skrevet 6. mai 2012 grovbrød (sjekk at det faktisk ER grovt - polar brød extreme, rugbrød, o.l), Dette er faktisk utrolig viktig. Min far fortalte at han hadde kjøpt et brød som het rugbrød her forleden, det viste seg at det inneholdt hele 54% hvetemel! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8313-ned-i-fettprosent-gode-tips/#findComment-292674 Del på andre sider Flere delingsvalg…
02-snapper Skrevet 6. mai 2012 Del Skrevet 6. mai 2012 Ja..det finnes visst "fint" og grovt rugbrød :0) mn grei regel- tungt brød=grovt brød Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/8313-ned-i-fettprosent-gode-tips/#findComment-293134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.