Lily Skrevet 7. oktober 2011 Del Skrevet 7. oktober 2011 Når jeg tilbereder mat, så er jeg ofte glad i ting litt godt stekt - særlig grønnsaker! Har vel kanskje hørt at det å oversteke/svi maten ikke er så bra. Men jeg er litt usikker på hvor "ille" det er, eller om det faktisk bare er en myte? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. oktober 2011 Del Skrevet 7. oktober 2011 Brent fett og brent protein er visstnok ikke bra. Fettet oksiderer på for høy varme og oksidert fett er ikke sunt etter de fleste eksperters mening, selv om det ikke er forsket så veldig mye på dette (det er imidlertid en myte at flerumettet fett blir til transfett ved høy varme). Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15271 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 7. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2011 Men det er vel ikke så mye fett og proteiner i grønnsaker, men det er jo en del næring. Har hørt at den går tapt ved for høy varme, men jeg er litt usikker på om det faktisk er sant... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15287 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristianne Skrevet 7. oktober 2011 Del Skrevet 7. oktober 2011 Jeg steker kylling, biff og egg til det smaker ørken. Nesten. Livredd for understekt mat Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15289 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. oktober 2011 Del Skrevet 7. oktober 2011 Det er ihvertfall bedre å steke grønnsaker enn å ihelkoke dem. Når du koker dem går mye av næringen ut i vannet. Noen som er ernæringseksperter for opplyse oss om det er skummelt med litt mørk stekeskorpe på brokkolien Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15290 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 7. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 7. oktober 2011 Huff da... Jeg steker grønnsakene mine til de litt brune/sorte alle sammen Det er jo da de smaker godt! Basilusker er jeg ikke redd for, hehe Men det er vel bare mikronæringsstoffene som forsvinner, og ikke makronæringsstoffene (karbohydrater, fett og proteiner)?! Brent fett og brent protein er visstnok ikke bra. Fettet oksiderer på for høy varme og oksidert fett er ikke sunt etter de fleste eksperters mening, selv om det ikke er forsket så veldig mye på dette (det er imidlertid en myte at flerumettet fett blir til transfett ved høy varme). Jeg har vel hørt at brent fett ikke er bra, men er brente proteiner det også? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Jeg har vel hørt at brent fett ikke er bra, men er brente proteiner det også? Har hørt det ja. http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_glycation_endproduct http://www.matoghelse.no/mat/2007/02/25/stek-kjoettet-riktig!.aspx Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15346 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Når du skal lage noe med løk i så legg løken i panna først. Antioksidantene i løken vil nemlig gjøre at olje du steker vil tåle litt høyere varme. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15347 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Svidd mat er veldig ille.. Desto mer svart kjøttet/fuglen//fisken blir, desto mer polyaromatiske hydrokarboner finner du i maten.. Polyaromatiske hydrokarboner er kreftfremkallende da de interkalerer i DNA'et vårt, som fremprovoserer mutasjoner, som igjen kan føre til kreft... Not good... edit: (Interkalere - legger seg mellom to baser i den ene enkelttråden i DNA'et) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15363 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Jeg steker kylling, biff og egg til det smaker ørken. Nesten. Livredd for understekt mat Stakkars biff Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dag Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Jeg steker kylling, biff og egg til det smaker ørken. Nesten. Livredd for understekt mat Livredd god mat mener du vel Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15371 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristianne Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Stakkars biff Men... Men... Men.. Har fobi mot blod som tyter ut av det jeg spiser. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15372 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristianne Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Livredd god mat mener du vel Ja, det er noe med det. Det er jo godt når andre lager det Det blir bare overstekt hver gang jeg lager det, fordi jeg aldri anser det som 'ferdig nok'. Bu-hu. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15373 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Men... Men... Men.. Har fobi mot blod som tyter ut av det jeg spiser. Men det er da en mellomting mellom blod og kullbrikket? All den deilige kjøttsafta! mmmmm..... Å vips kjente man at det var på tide med frokost Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15374 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jester Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Ja, det er noe med det. Det er jo godt når andre lager det Det blir bare overstekt hver gang jeg lager det, fordi jeg aldri anser det som 'ferdig nok'. Bu-hu. Lite tips, bruk trikset i videoen, du kjenner på "spretten"/fastheten hvor ferdig det er ved å stikke fingeren i det Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15377 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristianne Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Lite tips, bruk trikset i videoen, du kjenner på "spretten"/fastheten hvor ferdig det er ved å stikke fingeren i det Og vips så lærte du meg å bli en bedre kokk! Mange takk Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15393 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 8. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2011 Så det å svi maten gjør den kreftfremkallende og ripper dem for næring? Er det noen "regler" for hvor mye du må svi den for at den skal bli ødelagt? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15505 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Man bør unngå forkulling. Ellers gjør det ingenting om maten er godt stekt, bare ikke den er svidd svart Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15508 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lily Skrevet 8. oktober 2011 Forfatter Del Skrevet 8. oktober 2011 Man bør unngå forkulling. Ellers gjør det ingenting om maten er godt stekt, bare ikke den er svidd svart Jeg spiser den nok ikke forkullet Men at den blir over gjennomsnittet godt stekt er nok ganske sikkert... Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15527 Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 8. oktober 2011 Del Skrevet 8. oktober 2011 Da er det nok ingen problem annet enn tørt kjøtt Lily 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/681-godt-stekt-braikke-bra/#findComment-15528 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.