Oddis Skrevet 7. mars 2012 Del Skrevet 7. mars 2012 Blant annet endel storfekjøtt som selges på Rema er holdbart veldig lenge. Nå har de indrefilet som er pakket i desember og holdbart til mai. Hvordan kan det ha seg at slikt kjøtt er holdbart så lenge, er det vakumpakningen alene eller er det tilsetningsstoffer? Stod ingenting på pakken om at det var noe annet en rent ferskt kjøtt. Vanligvis kan jo kjøtt bare ligge 3-4 uker i kjøleskapstemperatur og da er vi allerede på grensen til "veldig godt mørnet". Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
VegarL Skrevet 7. mars 2012 Del Skrevet 7. mars 2012 Til mai? Det må være feilmerka Til og med kyllingfileten som er pakket i en type gass (derfor det er sånn rar lukt) varer ikke så lenge:p Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193426 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2012 Til mai? Det må være feilmerka Til og med kyllingfileten som er pakket i en type gass (derfor det er sånn rar lukt) varer ikke så lenge:p Feilmerking, mulig, men det stod ihvertfall at den var pakket i desember og opprinnelse i namibia, og var merket som ferskvare, dvs har ikke være frossent. Så da er den allerede 3 måneder. Har jo hørt om de som mørner biffen i 6 måneder, men da må man jo skjære bort "skjegget" før man bruker den. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193436 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 7. mars 2012 Del Skrevet 7. mars 2012 Jeg er ingen ekspert. Men det kjøttet du har sett er utenlandsk, er det ikke Oddis? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193447 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2012 Jeg er ingen ekspert. Men det kjøttet du har sett er utenlandsk, er det ikke Oddis? Jo, spesifikt her var det snakk om kjøtt fra Namibia. Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193451 Del på andre sider Flere delingsvalg…
InaL Skrevet 7. mars 2012 Del Skrevet 7. mars 2012 Sjekk med opplysningskontoret for kjøtt (eller hva det heter) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193456 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 7. mars 2012 Del Skrevet 7. mars 2012 Jo, spesifikt her var det snakk om kjøtt fra Namibia. Ja, mener å ha sett det selv. Jeg har jobba i kjøttbedrift og jobber der fortsatt litt innimellom. Husker vi fikk innkjøpt kjøtt fra Botswana som hadde grusomt lang holdbarhet. Hvorfor det har det veit jeg ikke. Kanskje landet ikke har de samme restriksjonene som vi har i Norge? Hvis kjøttet skal holdes "ferskt" i et halvt år så vil jeg tro at det er tilsatt noe. Normalt holder ikke kjøtt så lenge når det er vakumpakka. Jeg veit om noen bedrifter her til lands som har 60 dager holdbarhet på sine storfebiffer. Der jeg jobber har vi 45 dager noe som er mest vanlig tror jeg. Hvor lang holdbarhet kjøttet har her til lands kommer an på maskinene de blir pakket i. Dette var egentlig mer synsing fra min side og hva jeg tror. Oddis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193462 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Oddis Skrevet 7. mars 2012 Forfatter Del Skrevet 7. mars 2012 Kanskje synsing, men du har ihvertfall litt bedre grunnlag for å synse enn de fleste av oss andre Jane, så takker for godt svar. Hvis det er natriumnitrit som er tilsatt for å gjøre holdbarheten så lang så er de vel pliktig til å skrive dette på pakken selv om det har opprinnelse i Namibia? Vanlig nordfjord storfekjøtt på Rema 1000 har forøvrig 60 dager som du skriver. Disse bør også ligge ganske lenge for at de skal bli møre nok til å spises. 45 dager, er det etter to ukers mørning? Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193471 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jane Skrevet 7. mars 2012 Del Skrevet 7. mars 2012 Alt kjøtt som importeres til Norge skal være merket med hva det er tilsatt. MEN om det ikke gjøres det fra hvor det kommer i fra så er det ikke så lett for kjøttbedriftene å vite hva som er i kjøttet heller. Jeg kjøper hele biffer i fra der jeg ( samboern er kjøttskjærer der ) jobber. Den har "mørningsdato" satt 10 dager etter pakkedato, det er for butikkenes skyld egentlig. Butikkene vil ikke legge ut kjøtt som ikke er mørt og kundene vil ha mørt kjøtt Mørningsdatoer andre firmaer bruker kan jeg ikke så mye om. Da må jeg kikke på pakkene først for å finne det ut. Kjøttet er helt greit mørt etter 10 dager ( vacumpakket ) men biffen min ligger nesten til holdbarhetsdatoen før jeg skjærer den og fryser ned. Oddis 1 Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/5537-langtidsholdbart-kj%C3%B8tt/#findComment-193486 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.