Oddis Skrevet 25. februar 2012 Skrevet 25. februar 2012 Blir litt eksperimentering med baking av glutenfrie proteinrike bakster. Finner mye god inspirasjon fra andre oppskrifter, men gjør ofte endel endringer for å få de til å passe til mine ønsker. Noen ganger blir det mindre vellykket, men denne gangen ble resultatet veldig velsmakende så deler derfor denne oppskriften og framgangsmåte: Ingredienser: 3 dl vann 75 g - Bjørn Havregryn Store Glutenfrie 65 g - Myoprotein Strawberry 50 g - Mandelmel økologisk, Funksjonell mat 15 g - Mix med fiber, Semper 30 g - Fiberhusk 10 g - Olivenolje, Extra Virgin 14 g - Gjær, tørrgjær 10 g - Sukrin melis, Funksjonell mat 1 ts - Kanel 1 g - Gurkemeie 1 ts - Seltin 200 g - Kesam Mager Noen timer før bakinga setter du havregrynene i vann og lar de stå og svelle. Ha gjerne noen dråper sitronsaft også i, dette hjelper å gjøre havregrynene mer lettfordøyelige. Start med å varme havregrynene i mikroen eller i en gryte til rett under kokepunktet (gjør ikke noe om de koker heller). Bland inn mager kesam og olivenolje i bollen med havregrynene. Bland alt det tørre bortsett fra sempermelet i en større bolle. Hell havregrynene opp i den store bollen og rør alt sammen. Det blir nå en ganske seig klissete røre. Bruk litt av semper melet til konsistensen er fast nok til å kunne rulles til rundstykker. Rull ut 6 rundstykker og sett de til heving mens du går og trener (er en fordel om de får hevet i minst 1 time siden glutenfribakst hever langsommere enn hvetebakst) Etter hevinga vil de ha blitt ca 50% større. Sett i ovnen i 40 minutt på 180 grader. Spis! Dersom man ikke spiser alle med en gang anbefaler jeg å legge dem i kjøleskapet eller frysen (opptil en uke i kjøleskap går bra). Pga så mye mager kesam vil de ikke holde seg så lenge i romtemperatur (en dag i matpakken går selvsagt helt fint). Blir best om en varmer de i 5 minutt i varmluftovn på 100 grader før servering. Næringsinnhold pr stykk: 166 kalorier 19,5 gram proteiner 14,1 gram karbohydrater 4 gram fett StuntmanMike og Lily 2 Siter
FrkHoel Skrevet 25. februar 2012 Skrevet 25. februar 2012 Wow, flink du er! De skal jeg jammen prøve å lage :thumbsup: Oddis 1 Siter
Oddis Skrevet 25. februar 2012 Forfatter Skrevet 25. februar 2012 De så gode ut! Wow, flink du er! De skal jeg jammen prøve å lage :thumbsup: Takker. Alle menn må kunne bake vet dere. Men at ingen av rundstykkene ble like i størrelse snakker vi ikke så høyt om FrkHoel 1 Siter
MariusS Skrevet 26. februar 2012 Skrevet 26. februar 2012 Det så utrolig godt ut. Var det vanskelig å lage? Vurderer å lage noe sånt, men hadde måtte laget mye om gangen. Er lei matlaging for øyeblikket. Siter
VegarL Skrevet 26. februar 2012 Skrevet 26. februar 2012 Mmmmm nå fikk jeg lyst på nystekte rundstykker med brunost på Oddis 1 Siter
Oddis Skrevet 26. februar 2012 Forfatter Skrevet 26. februar 2012 Det så utrolig godt ut. Var det vanskelig å lage? Kan du lage vanlige boller/rundstykker så klarer du fint disse også. Siter
Jane Skrevet 26. februar 2012 Skrevet 26. februar 2012 Oooh, de så gode ut Vurderer sterkt å prøve disse Oddis 1 Siter
Storoe Skrevet 4. mars 2012 Skrevet 4. mars 2012 Jeg prøvde å lage disse i dag, men de ble veldig deigete inni...40 min i ovnen først, så kjørte jeg på med 10-15 min lengre, men fortsatt deigete inni, men sulten tok overhånd, så orka ikke å vente lengre. Resultatet ble ikke like tilfredstillende som på bildene dine, der de er delt. Ser du nevner at de noen gang blir mindre vellykket, har du opplevd at de blir litt deigete? Siter
Oddis Skrevet 4. mars 2012 Forfatter Skrevet 4. mars 2012 Jeg prøvde å lage disse i dag, men de ble veldig deigete inni...40 min i ovnen først, så kjørte jeg på med 10-15 min lengre, men fortsatt deigete inni, men sulten tok overhånd, så orka ikke å vente lengre. Resultatet ble ikke like tilfredstillende som på bildene dine, der de er delt. Ser du nevner at de noen gang blir mindre vellykket, har du opplevd at de blir litt deigete? De burde nok stekt litt lengre da ja. Du må også tilpasse bruk av sempermelet til slutt så røra ikke blir for klissete. Og så trenger de laang tid til heving. Er en fordel å la de stå litt før en spiser også, selv om det kan være vanskelig å vente... Siter
Storoe Skrevet 4. mars 2012 Skrevet 4. mars 2012 Hadde jo ikke sempermelet, så brukte fiberfin istedet... Jeg lot dem heve et par timer derimot, de sto mens jeg var på trening. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.