Gå til innhold

Hvordan beregnes mat med bein


Espen

Anbefalte innlegg

Teithetsalarm for dette spørsmålet:

Ble brått litt usikker hvordan beregne endel posjonsstørrelser i datasystemet til diett.no

F.eks oppgis jo mat som kyllinlår med " andel spiselig ".

Vil det si at man legger inn vekta på HELE låret ( koteletter osv osv ) så trekker systemet ut et gjennomsnitt bein, eller skal man veie beina etterpå, og legge inn NETTOVEKTEN på kjøttet ?

Gjelder iof også f.eks for egg, appelsiner og en god del matvarer der man ikke spiser skallet....:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kostregistreringsverktøy opererer med tall fra matvaretabellen, og da er det per mengde spiselig vare. Derfor er det det du skal skrive inn.

For å sjekke, kan du skrive inn 100g kyllinglår og se på proteinmengden du får oppgitt. Om denne er rundt 20-21g vil det si at programmet regner det som 100g kjøtt fra kyllinglår, og da må du trekke fra beina selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...