Gjest Tonee Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Har et lite spørsmål ang næringstoffene våre. jeg har lest her inne at for å gå ned i vekt er det viktig å ha mye protin i kosten. Jeg lurer på hvorfor? Er det kun fordi protein har høy metthetsfølelse? Dersom man holder kcaltallet man skal ha hver dag, har det da ikke så mye å si? Siter
Lame Nordstrom Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Tre gode grunner: 1. Du trenger proteiner for å bevare muskelmasse 2. Proteiner er mer mettende enn karbohydrater og fett 3. Proteiner har høyere termisk effekt enn karbohydrater og fett, dvs. de øker forbrenningen mer Siter
Gjest Tonee Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Ok takk, hvordan bør jeg prosentvis fordele da? Leste en plass her inne at 40% protein, 40% karbo og 20% fett. høres d bra ut? Siter
Lame Nordstrom Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 "trine kvalheim skrev: Ok takk, hvordan bør jeg prosentvis fordele da? Leste en plass her inne at 40% protein, 40% karbo og 20% fett. høres d bra ut? Ja, det høres bra ut for treningsdager, og er ganske identisk med hva jeg gjør selv. Ifølge Martin Berkhan bør man gå litt høyere på fett på treningsdager, mens proteininntaket holdes konstant. Sjekk ut grafen i denne artikkelen som forteller hvor mye protein du trenger: http://fitnessbloggen.no/protein-myter-og-fordeler/ Siter
Velvet Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 "trine kvalheim skrev: Ok takk, hvordan bør jeg prosentvis fordele da? Leste en plass her inne at 40% protein, 40% karbo og 20% fett. høres d bra ut? 1,5-2 ganger din egen kroppsvekt i proteiner Karbohydrater som først og fremst kommer fra grønnsaker (, bær og frukt, så kan du supplere med linser, bønner, quinoa, fullkornsris, kokte og oppvarma poteter etc. Fett som dekker behovet ditt for omega3 og omega6, f.eks selolje eller lakseolje. Om fettet er metta eller umetta spiller liten rolle. Fettet gir også en større metthetsfølelse som varer lengre enn protein og karbohydrater. Fettet er også, i likhet med proteinet, ett stoff som koster for kroppen å forbrenne. Sammensetningen av næringsstoffene er mindre viktig enn hvor du får næringen fra. Spiser du kvalitetsnæring jevner det seg ut, altså bør maten din være minst mulig ubehandla. Fiskekaker er ikke mat f.eks, det er 10% fisk, resten stivelse og vomfyll. Det viktigste er at du ligger i ett mildt underskudd med mat du faktisk trives med å spise, og som gir deg energi og overskudd til å møte hverdagen, og som samtidig lar kroppen gi slipp på litt lagra fett. Siter
Lame Nordstrom Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 Martin Berkhan på Twitter: "More protein means better metabolic rate, satiety, cognition, muscle gain (<2g/kg >eucaloric), etc. A superior nutrient in many ways." Siter
Kristin Charm Skrevet 8. februar 2012 Skrevet 8. februar 2012 "Konstantinovs skrev: Tre gode grunner: 1. Du trenger proteiner for å bevare muskelmasse 2. Proteiner er mer mettende enn karbohydrater og fett 3. Proteiner har høyere termisk effekt enn karbohydrater og fett, dvs. de øker forbrenningen mer + 4. Proteinrike ting er godt :thumbsup: IdaL007 1 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.