Gå til innhold

karbo vs protein


Gjest Tonee

Anbefalte innlegg

Har et lite spørsmål ang næringstoffene våre. jeg har lest her inne at for å gå ned i vekt er det viktig å ha mye protin i kosten. Jeg lurer på hvorfor? Er det kun fordi protein har høy metthetsfølelse? Dersom man holder kcaltallet man skal ha hver dag, har det da ikke så mye å si?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ok takk, hvordan bør jeg prosentvis fordele da? Leste en plass her inne at 40% protein, 40% karbo og 20% fett. høres d bra ut?

Ja, det høres bra ut for treningsdager, og er ganske identisk med hva jeg gjør selv. Ifølge Martin Berkhan bør man gå litt høyere på fett på treningsdager, mens proteininntaket holdes konstant.

Sjekk ut grafen i denne artikkelen som forteller hvor mye protein du trenger:

http://fitnessbloggen.no/protein-myter-og-fordeler/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok takk, hvordan bør jeg prosentvis fordele da? Leste en plass her inne at 40% protein, 40% karbo og 20% fett. høres d bra ut?

1,5-2 ganger din egen kroppsvekt i proteiner

Karbohydrater som først og fremst kommer fra grønnsaker (, bær og frukt, så kan du supplere med linser, bønner, quinoa, fullkornsris, kokte og oppvarma poteter etc.

Fett som dekker behovet ditt for omega3 og omega6, f.eks selolje eller lakseolje. Om fettet er metta eller umetta spiller liten rolle. Fettet gir også en større metthetsfølelse som varer lengre enn protein og karbohydrater. Fettet er også, i likhet med proteinet, ett stoff som koster for kroppen å forbrenne.

Sammensetningen av næringsstoffene er mindre viktig enn hvor du får næringen fra. Spiser du kvalitetsnæring jevner det seg ut, altså bør maten din være minst mulig ubehandla. Fiskekaker er ikke mat f.eks, det er 10% fisk, resten stivelse og vomfyll.

Det viktigste er at du ligger i ett mildt underskudd med mat du faktisk trives med å spise, og som gir deg energi og overskudd til å møte hverdagen, og som samtidig lar kroppen gi slipp på litt lagra fett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...