Gå til innhold

Bygge eller slanke?


Skallebank

Anbefalte innlegg

Helt sikkert noe dere må svare mange nybegynnere på, men jeg på 21 år har en bmi på 19 med lite muskler. Har startet treningen igjen, men denne gangen med hard styrke. Har fått skreddersydd program (4 styrkeøkter i uka + noe løping alt ettersom hva jeg føler for), men ingenting om kosthold og det er vel egentlig helt greit. Kan vel skryte på meg at jeg vet mye om mat i utgangspunktet, men skjønner ikke helt hvordan jeg skal gjøre det med deg jeg bærer på fra før av i forhold til styrketreningen. Skal jeg fokusere på kaloriunderskudd for å slanke vekk fettet, eller være sånn noenlunde balansert og heller få i meg rett næring hele veien for å bygge slik at muskelmassen (den jeg snart får) "spiser" det opp? Vil det gå gradvis eller føler man seg litt større en stund i starten? fett på muskel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Å legge på seg muskler vil aldri tære på fettreservene dine, dvs, fett kan ikke gjøres om til muskler på noe magisk vis, det er to prosesser her. Du kan gjennom styrketrening og et riktig kosthold klare å øke muskelmasse samtidig som kroppen tar av fettlagrene til næring. Det er riktig nok vanskelig, men det er gjennomførbart, spesielt om du er nybegynner innen trening.

BMI på 19 er jo ikke avskrekkende høyt, hvor høy er du, og hva er vekten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høyde 167 og vekt 54. Det er ikke snakk om enorme mengder fett. Jeg liker bare å gjøre ting 100% rett. Jeg vil også vite hvorfor, hvordan og hva som er optimalt for kroppen (ikke hodet) til en hver tid. Jeg forstår at fettet ikke blir til muskel, men jo mer muskelmasse man har jo mer forbrenner man om jeg ikke har missforstått alt. Lurte på om jeg skulle vente på den "goden" istedenfor å fokusere på å få bort fettet nå med en gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanskelig å si uten å se bilder etc, men jeg synes ikke det virker som om du bør prioritere noen vektnedgang på dette punktet. Ville satt alle kluter til styrketrening, så vil kroppen endre form og du vil nok ikke føle at det fettet du eventuelt har er like fremtredende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Nei, men å øke i muskelmasse vil endre formen på kroppen. Dessuten innbiller jeg meg at du ikke har så altfor mye å ta av, og mange opplever at de siste kiloene med fett er utrolig vanskelig å få av. Men det er jo så klart opp til deg hva du prioriterer først. Men du spurte hva du skal begynne med, og jeg svarte det jeg tror og mener ut i fra de opplysningene du gir.

Men ønsker du å fjerne fett først, så anbefaler jeg deg å gjøre det i kombinasjon med et proteinrikt kosthold kombinert med styrketrening. Kardio som løping og slikt kan du benytte deg av, men ikke overdriv. Kardio kan trenes på dager der du har fri fra styrketrening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Okei. Ja, elsker å løpe for å få ut alt overskuddet. Har et kosthold som gir meg max og ikke minst riktig energi. føler jeg kan løpe evig. så hvis fettet forsvinner med det er det jo win win!

Bare ha i bakhodet at kondisjonstreningen din kan ødelegge for ønsket om å bygge muskler.

http://fitnessbloggen.no/styrke-og-kondisjonstrening-gir-motstridende-effekt/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ren mat som i bra mat?

I utgangspunktet er det neeeesten likegyldig hva du spiser, men næringsinnholdet i mat har en rekke negative og positive effekter på funksjoner i kroppen. Alle vet at vitaminer og mineraler er nødvendig, og det finner du ikke mest av i prosessert og kjip ferdigmat, samtidig som fettsyrene du finner i laks har mer for seg i kroppen enn fettet fra nattmåltidet på kebabsjappa osv. Så har man jo de positive effektene av protein i forhold til f.eks karbohydrater, med metthetsfølelse, den termiske effekten man får av at kroppen må fordøye protein etc. Men dette antar jeg du allerede er klar over.

Målet ved vektnedgang og vedlikehold bør være å sørge for å spise rent kjøtt, masse grønnsaker etc, at det er dette som skal dominere kostholdet ditt. Ved vektoppgang blir det gjerne litt annerledes, da det er vanskelig å spise seg god og rund på kyllingfilet og brokkoli.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Vil jo gjerne bygge og endrer sikkert syn på fettet som er på kroppen i fra før av når jeg før høyere muskel%. Noen mener sikkert det er galt, men dagene mine går mest ut på shakes og barer + kostilskudd og fibertabeletter. Etter jeg har spist ekstremsunt over lengere perioder er jeg veldig følsom for masse matvarer. Men kjøtt og grønnsaker funker fint. Er jo kos å lage til ordentlige måltider også. Kjenner på kroppen om jeg trenger mer eller mindre mat, så nå som jeg har hørt deres mening følger jeg det istedenfor å gå i underskudd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...