Bekkelure Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Jeg vet det er mange her som kutter ut hvete i alle former. Men er det det samme for alle type kornsorter. Det er jo ganske mange som f.eks bruker spelt og rug i bakevarer. Hvor stor forskjell er det på de ulike kornsortene? Er spelt, rug og havre mer gunstige som karbohydratkilder enn hvete? eller er de av samme ulla alle sammen? Håper noen har noen innspill. Jeg kunne sikkert ha googla litt mer rundt, men det menes så mye forskjellig at jeg tenker at noen her sikkert har peiling:) Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3780-kornsorter-og-mel/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
FrkHoel Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Jeg tror at de fleste som kutter ut hvete gjør det pga gluten. Speltbakst smaker generelt bedre en hvetebakst så derfor foretrekker jeg spelt framfor hvete, men spelt inneholder også gluten.. Ellers er bokhvete (glutenfritt) et godt alternativ :thumbsup: Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3780-kornsorter-og-mel/#findComment-129450 Del på andre sider Flere delingsvalg…
™ Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 De fleste kornsortene er dessverre like "ille" ja. Skal man være helt nazi er det disse tre kornsortene som er de mest gunstige: - Hvit ris/brun ris (brun ris inneholder likevel mer fytinsyre enn den hvite som binder seg til mineraler og sørger for at disse ikke tas opp) - Glutenfrie havregryn (den vanlige kan inneholde gluten pga. at man ofte dyrker forskjellige kornsorter på samme åker fra år til år, og samtidig bruker det samme mekaniske utstyret under innhøsting og bearbeiding) - Mais http://www.marksdailyapple.com/definitive-guide-grains/#axzz1kxrg5dyC Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3780-kornsorter-og-mel/#findComment-129563 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vanskelig Skrevet 30. januar 2012 Del Skrevet 30. januar 2012 Bokhvete smaker høgg.. Jeg lager melet mitt av havregryn som jeg kjører i kjøkkenmaskinen, (rett og slett fordi jeg ikke får kjøpt glutenfritt havremel her i byen). Havremel er ti ganger bedre på smak en alt annet mel jeg har vært borti! Siter Lenke til kommentar https://forum.fitnessbloggen.no/topic/3780-kornsorter-og-mel/#findComment-129881 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.