Gå til innhold

Når bør man oppsøke fysioterapeut/lege?


bunnfall

Anbefalte innlegg

Hei!

Håper dette blir riktig forum å poste i.

For ikke så lenge sia oppdaga min treningskamerat at jeg er skikkelig skeiv. Han bemerka det først da jeg tok rumenske markløft, og deretter så han at det samme skjedde når jeg tok knebøy. Det som skjer er at jeg er mye lengre "foran" med stanga på høyre side, hvis det henger på greip. Det vil si: Hvis noen hadde sett på knebøyene mine ovenfra, ville ikke stanga vært vinkelrett på sikkerhetsstengene(?), men diagonal. Jeg så sjøl hvor skeiv jeg er i går, da jeg feilet og la stanga ned på sikkerhetsstengene, og stanga lå kjempediagonalt!

Jeg har problemer en stund med knebøy, har hatt vondt i venstre bein og nå har jeg en lei strekk i beinet (ikke relatert til knebøyen nå, men jeg har lenge hatt et ugreit venstrebein). I følge treningspartneren min er jeg skeiv allerede i utgangsposisjon. Han prøvde å rette på stanga, men det føltes helt utrolig unaturlig for meg. DA følte jeg meg skeiv! ;)

Jeg er en sånn person som ikke går til legen fordi jeg "ikke vil være til bry", jeg veit det er kjempeteit, men jeg skal helst være halvdød før jeg drar dit. :p Ville du dratt til legen? Eller er bør jeg dra rett til fysioterapeut?

Pluss: Hva kan være grunnen til at jeg er så skeiv? Er det kroppen min som er skeiv, eller har jeg lagt til meg en lei teknikk? Jeg veit at dette er veldig vanskelig å svare på, i hvert fall uten å ha sett en video. (Jeg skal prøve å få tatt en video neste gang jeg tar bøy.) Jeg føler ikke noe ubehag når jeg tar knebøy nå, det føles egentlig veldig greit.

Dette blei langt til å være et såpass enkelt spørsmål. ;) All ære til den som leser alt. Takk for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tar du dynamisk oppvarming og/eller foam rolling på forhånd? Kan virke du er mindre fleksibel på den ene siden. Fysio/lege er best å oppsøke når det er noe å fikse; ingen av disse er videre kvalifisert til å rettlegge teknikken din, hvertfall ikke en lege.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er fryktelig dårlig på dynamisk oppvarming, men det skal innføres! Foam rolling har jeg såvidt hørt om, kan sjekke ut på youtube.

Jeg har blitt mer obs på svakhetene mine, og har prøvd å jobbe med dem. Hvor kan jeg være mindre fleksibel som kan gi en slik skeivhet, tror du? Jeg har bra fleksibilitet i hamstrings (tror jeg!). Det virker som om jeg vrir hofte/rygg fra starten av, kanskje bruker det ene beinet mer enn det andre. Har ikke helt klart å finne ut hvor ting blir feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk kan gjøre mye rart av seg selv, jeg så senest idag en dame som vred overkroppen da hu tok benkpress, slik at den ene skulderen havnet gode ti centimeter over den andre... uten at spotteren sa noenting. Hadde jeg ikke surkla på gulvet etter knebøy hadde jeg gjort noe.

Det aller enkleste er jo å prøve seg på knebøy uten stanga, eventuelt bruke en medisinball som du strekker foran deg for å virke som motvekt. Da kan du gjøre det foran et speil, og spotte deg selv. Belastningen er ikke tilstede, så du kan stoppe og kjenne på deg selv når du begynner å gå skjev. Det kan være at det "kun" er snakk om at den dominante siden din er sterkere, og at kroppen din vil bruke den, men det vil uansett si at du strengt talt gjør bevegelsen feil. Som med all annen motorikk kan det lønne seg å gå helt tilbake til basics til bevegelsen(e) ser bra ut (for både deg og treningsmakker), og så hive på vekter igjen. Det trenger ikke ta noe mer enn et kvarter.

Du kan også ha et par cues i bakhodet med knebøy, som for min egen del gjør at bevegelsen kjennes mindre "anstrengt":

- Knees out

- Sit back and down

- Toes in the air (ikke bokstavelig talt, dog)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for tips, jeg skal prøve det ut neste trening(er) - jeg er veldig gira på å gjøre ting skikkelig.. Jeg har prøvd å ta litt knebøy foran speilet på badet, men det er vanskelig å se. (Det er et lite speil.) En teori jeg hadde var at speilet i knebøyracket er delt i to, slik at det ser ut som man er skeiv i utgangspunktet, og at jeg har prøvd å kompensere for noe som ikke er der, slik at jeg har blitt skeiv. (Sjøl om jeg veit at det er en optisk illusjooooooon.) Men jeg aner ikke. Nå ser jeg imidlertid ikke i speilet lenger, siden det i alle fall forvirrer meg veldig.

Uansett, takk for at du tok deg tid til å hjelpe. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...